Možná je to celé jen spiknutí všech multiplexů světa

neviděl bych to tak pesimisticky. Musí se ty UHD atd jen víc rozšířit.dr.fish píše: ↑04 lis 2019 16:46Zákazník určuje poptávku jen zčásti. Většinu poptávky vytvoří mediální masáž. Pokud nám tlačili, že domácí kino je nezbytné doma mít, jinak nejste in, tak se to prodávalo. Dnes není v zájmu velkých firem udržovat sítě prodejců placek a živit spoustu lidí. Hledají svojí vlastní cestu, rovnou k zákazníkovi. Na kvalitě obrazu a zvuku jim absolutně nezáleží. Jde jen o obraty. Čím méně hráčů na trhu v tom bude, tím to bude horší. Blu ray a placky jsou minoritou, stačí se podívat na nabídky firem před pěti lety a dnes. Není tam jediný BD player (až na čestné vyjímky). A já vím, že pokud nejde o BD remux, je obraz vždy mnohem horší. Zkomprimovat film do streamovatelné podoby je v podstatě výroba mp3 z masteru, i když se vymýšlejí různé kodeky jak to vylepšit. Budeme mít 8K televize a do nich streamovat obsah zcela neodpovídající jejich schopnostem.
lachime, naše malá PC tour začíná u pytla, kde budem srovnávat dvě PC. Když tam uspějem, jsi na řadě.
terahera
Jj. Planeta, na ktere hudba leci.
Jiri
Jj,hudba je to hlavní,co mě zajímá
Porovnáváno proti čemu?? OPPO asi těžko když nemá digitální USB výstup.
To je mi jasné, že nemá OPPO USB výstup. Mně šlo o to jak si chtěl hodnotit kvalitu transportu OPPO vs Habarta NUC.
Ještě aby se to škubalo když je ten obraz na YouTube i ve 4K totálně komprimovany. Tam na datový tok 50MB/s zapomen!kychtax píše: ↑04 lis 2019 23:13neviděl bych to tak pesimisticky. Musí se ty UHD atd jen víc rozšířit.dr.fish píše: ↑04 lis 2019 16:46Zákazník určuje poptávku jen zčásti. Většinu poptávky vytvoří mediální masáž. Pokud nám tlačili, že domácí kino je nezbytné doma mít, jinak nejste in, tak se to prodávalo. Dnes není v zájmu velkých firem udržovat sítě prodejců placek a živit spoustu lidí. Hledají svojí vlastní cestu, rovnou k zákazníkovi. Na kvalitě obrazu a zvuku jim absolutně nezáleží. Jde jen o obraty. Čím méně hráčů na trhu v tom bude, tím to bude horší. Blu ray a placky jsou minoritou, stačí se podívat na nabídky firem před pěti lety a dnes. Není tam jediný BD player (až na čestné vyjímky). A já vím, že pokud nejde o BD remux, je obraz vždy mnohem horší. Zkomprimovat film do streamovatelné podoby je v podstatě výroba mp3 z masteru, i když se vymýšlejí různé kodeky jak to vylepšit. Budeme mít 8K televize a do nich streamovat obsah zcela neodpovídající jejich schopnostem.
Např. teď jsem u bratra koukal na jeho 65 telku, která plynule streamovala obraz v 4k rovnou z youtube.bez škubnutí. A to je aparát v ceně cca 20tis. Obraz bez náznaku nějaké komprese.
Ano, to je o čem jsem psal, příkladně soubor např film v mkv s rozlišením 1080p může mít velikost 600Mega ale taky 30Giga. Pořád je tam stejné rozlišení ale úplně jiný datový tok. Streamovat ten malý soubor bude sranda, u toho většího složitější, i když se na tom vytrvale pracuje...