Luxman D-10X
Luxman D-10X
Nový přehrávač od Luxmanu. Rovnou vlajková loď s podporou MQA přes USB a MQA-CD. Jinak jako obvykle SACD/CD a DAC. Zajímavostí je především využití úplně nového DA čipu ROHM MUS-IC BD34301EKV, který je podle výrobce lepší než ES9038Pro. Cena by neměla být výrazně vyšší než u D-08u, což je v kontextu dnešních mimózních cen sympatické.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Harbeth, Lumin, Westminster Lab, Leben, Acoustic Revive, GMG Power, PSC Audio, SotM, IO Data
Re: Luxman D-10X
Krása. Jen se trochu divím, že takový výrobce jako Luxman řeší MQA. A přímo ve vlajkové lodi. Buďto mi něco uniká(podle mě slepá cesta) , nebo se ohýbaji trendům? Ale kjása 

@valderon
mohl by ses na to dívat i optimisticky: luxman nic neřeší a nechá na zákazníkovi, jestli mqa využije.
mohl by ses na to dívat i optimisticky: luxman nic neřeší a nechá na zákazníkovi, jestli mqa využije.
To MQA je tam hlavně kvůli MQA CD, které se stává v Japonsku oblíbeným.
Harbeth, Lumin, Westminster Lab, Leben, Acoustic Revive, GMG Power, PSC Audio, SotM, IO Data
Díky za osvětu. To jsem nevěděl, že je MQA v Japonsku oblíbené. No, nechám se překvapit, zda se formát udrží, nebo dokonce rozšíří. Ale těch zkratek už bylo tolik, a k čemu? Ale to jsem mimo.
Stále vymýšľajú nové formáty, aby sme kupovali nové prehrávače... 

Luxman L-590AX MkII, Revel Performa3 F-206, Luxman D-05u, Technics SL-1200GR, Benz Micro ACE S L, Cadenza Black
Masovému rozšíření můże opět zabránit vysoká konkurence jiných, levnějších způsobů přehrávání hires (predevsim streaming a hudební služby). Takto uz preci kdysi narazil formát sacd, kterému v šíření na masové úrovni zabránila nejen dlouhodobě neklesajici cena médií ale i nástup levných (rozumněj zadarmo získávaných) mp3 a později dokonce oživení zdánlivě mrtvého gramo průmyslu. Své zákazníky si určitě najde, ale ty masy....ty masy. Tady to bude prostě o té ceně (přes tisíc za mqa, 100-300 za cd, nebo výhodné předplatné tidalu). Nová, pohodlnější generace to má ve svých rukou.
- Dieter Burmester
Má smysl do highendu vůbec MQA zatahovat, když se jedná o ZTRÁTOVOU kompresi??? K čemu je dobré na přehrávači za 400K přehrávat nahrávku, která oproti studiovému masteru postrádá množství informací? Fuj!
Dieter Burmester
Přesně tak jsem to myslel, lépe bych to nenapsalDieter Burmester píše: ↑28 lis 2019 16:06Má smysl do highendu vůbec MQA zatahovat, když se jedná o ZTRÁTOVOU kompresi??? K čemu je dobré na přehrávači za 400K přehrávat nahrávku, která oproti studiovému masteru postrádá množství informací? Fuj!
Naprosty souhlas a v Audio/video review se lze docist i takovouto haluz:
"Při přehrávání ukázkového kódování MQA se ukázalo hrubé zkreslení a selhání následné rekonstrukce signálu. Nutno však připomenout, ze nekteri posluchači povazuji technické závady kódování MQA za subjektivně příjemné", potud citace.
"Při přehrávání ukázkového kódování MQA se ukázalo hrubé zkreslení a selhání následné rekonstrukce signálu. Nutno však připomenout, ze nekteri posluchači povazuji technické závady kódování MQA za subjektivně příjemné", potud citace.
Já přínos MQA neslyším ani Lumin X1 nebo T2. Na Mytek Manhattan 2 jsem podporu MQA raději vypnul úplně.
- Dieter Burmester
Spíš je zarážející, že licence MQA už mají i lídři digitálu jako MSB, EMM LABS nebo DCS, takže nepodceňují sílu marketingu MQA streamingu. Přijde mi zde podobnost jako s SACD, kde licenci si "garážové" highend firmy nemohli dovolit, takže pokud chtěl někdo SACD přehrávač tak jedině od velkých firem.
Melco RZ upgrade -> MSB DAC IV Plus Signature -> MSB S200 -> Vivid B1 (SR PowerCell 12 UEF; Stealth USB, AQ Sky XLR, HGA X64, 2x Meraki switch, akust. poslechovka).
Kino 7.2: Denon AVR-4520; Wharfedale Jade C1; 2x Sumiko S.9; Epson EH-TW6700
Většina uživatelů neřeší, jestli to je ztrátový kodek a jestli to je skutečně lepší, vidí, že se mohou na MQA CD dostat k hi-resu 32/352 (např. Queen) nebo streamovat s Tidal Master. Rovněž souhlas, že se historie se SACD opakuje, ale tentokráte na několika frontách. Když si pustím na Lumin X1 MQA, tak hraje poslouchatelně a pro běžný poslech to zcela dostačuje. Rozdíl oproti stejnému albu z NAS, ale slyšitelný je (ve prospěch souboru na NAS). Svým způsobem je o i ochrana proti pirátství, ale primárně to tak zřejmě myšleno nebylo.Jiri píše: ↑29 lis 2019 08:45Spíš je zarážející, že licence MQA už mají i lídři digitálu jako MSB, EMM LABS nebo DCS, takže nepodceňují sílu marketingu MQA streamingu. Přijde mi zde podobnost jako s SACD, kde licenci si "garážové" highend firmy nemohli dovolit, takže pokud chtěl někdo SACD přehrávač tak jedině od velkých firem.
- Dieter Burmester
Řešil jsem to s D. Vránou z CASEA, zda o tom uvažuje ve svých produktech a dostal jsem odpověď, že MQA je kvalitativně krok zpět v porovnání s hires na flashce. Já sám nemám s MQA praktickou zkušenost.
Melco RZ upgrade -> MSB DAC IV Plus Signature -> MSB S200 -> Vivid B1 (SR PowerCell 12 UEF; Stealth USB, AQ Sky XLR, HGA X64, 2x Meraki switch, akust. poslechovka).