Koso - predstavenie

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Odpovědět
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Pozdravujem členov fóra.

Konečne som sa odhodlal prispieť sem do predstavenia aj keď už som členom nejaký ten rok.
Hifi sa venujem cca 25 rokov a stále ma to baví. Aby som bol presnejší, stále ma baví počúvanie hudby a stále ma baví technika, ktorá mi túto hudbu dokáže sprostredkovať u mňa doma. Myslím že na pomyselnej priamke medzi milovníkom hudby a milovníkom techniky som niekde uprostred (aj keď zrejme hudba bude mať vždy predsa len trochu navrch).
Môj prvý „dotyk“ s hifi sa začal asi niekde v období keď Michael Kocáb vyprevadil ruské vojská z Československa, pretože presne vtedy môjmu otcovi za facku predal jeden ruský kapitán svoju kompletnú hifi súpravu Radiotechnika. Nič lepšie vtedy Rusi nevyrábali. Repráky S30B, integrovaný zosilňovač, gramofón a stolový kazetový prehrávač s vysúvacím šuplíkom (totálna exotika, malo to digitálny spektrogram, ktorý v tme ožaroval posluchovú miestnosť a ruskú verziu dolby „aktívnaja systéma šumapanižénia“).
Nehralo to zle. Teda aspoň vtedy som si to myslel:-)

Dlho som nemal prachy na nič lepšie, resp. to málo čo som mal, som míňal na cd čka a živé koncerty. Po určitom čase som začal postupne vymieňať ruské hifi za západné a spočiatku som bol prekvapený, že napr. lacný zosilňovač Sony hral horšie ako ten ruský, vtedy mi to nešlo do hlavy.
Prvá naozaj dobre hrajúca zostava bol zosík NAD + cd prehrávač Rega + regálovky B&W. To už som chodil po audio výstavách a mal som čas skoro každý deň (!!!) sa zastaviť v posluchovke tunajšieho hifi štúdia „HI-FI Club Slovakia“ Duban v Trnave. To boly časy! Hodiny a hodiny sme počúvali to najlepšie čo bolo zrovna na predajni. Rega, Leedh, Xavian, Naim, Pro-Ject a kadečo iné.

Stále som pokukoval po niečom, na čo som nemal peniaze (a to mi zostalo aj dodnes, ale ten pocit asi tunajším členom vysvetľovať nemusím) a stále som mal v merku dáke vysnívané prístroje. Zaujímavé je, že postupne som na mnohé vysnívané méty dosiahol. Obvykle v čase, keď som už mal vysnívané niečo iné:-) Zo zoznamu splnených snov, ktoré som postupne mal v zostave a už nemám vyberám napríklad: zosilňovač Rega Mira, cd prehrávač Rega Planet, zosilňovač Primare I30, repráky Sonus Faber Minima Amator, zosík Lyngdorf TDAI 3400 atď. Vždy to bol pekný pocit, splniť si takýto audifilský sen. Mnohé prístroje ma dlho tešily a obvykle som ich menil za niečo o čom som bol presvedčený, že bude hrať lepšie. V posledných pár rokoch, až na pár výnimiek, kupujem iba to, čo si najprv môžem zapožičať a vyskúšať u mňa doma. Ako to už v hifi a high end chodí, ceny so stúpajúcou kvalitou rastú nelineárne a kupovať naslepo je hovadina (aj keď uznávam, že pri niektorých produktoch sa to skrátka musí risknúť).

cela_zostava.JPG

Zároveň ma tiež baví hrať sa s rôznymi doplnkami ako výroba vlastnej kabeláže z metráže, upgrade konektorov, vylepšenia filtrácie, antirezonančné prvky, výroba vlastných stojanov atď. Každá maličkosť, ktorá zlepší zvuk sa počíta.
Som zástanca princípu, že audio zostava musí byť dôsledne zladená navzájom a adekvátna k posluchovému priestoru v ktorom hrá. To čo sa ovplyvniť dá, treba v rámci možností doladiť, to čo sa ovplyvniť nedá treba rešpektovať.

detail_zostavy_moon.JPG
detail zostavy Denafrips.JPG

Moju aktuálnu zostavu vidíte v podpise a na pripojených fotkách. Momentálne testujem fungl nový DAC Denafrips Venus II, ktorý stále porovnávam s DAC Simaudio Moon 380D dsd. Za povšimnutie na fotkách stoja reprákové stojany, ktoré som si minulý rok navrhol a vyrobil sám (nosný stĺpik masívny dub, 12 mm oceľová platňa spodná + nožičky Isoacoustics Gaia II, horná platňa vymeniteľná, všetko rozoberateľné cez nerezové metrické skrutky, jednotlivé vrstvy vždy oddelené 3mm tlmiacou vrstvou korku).

stojan.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1793
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od pajuna »

Ahoj,
diky za pekne predstaveni, hezke fotky. Moc se mi libi stojany i bedynky.
Preji hodne prijemne stravenych hodin na HEF.
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 2552
Registrován: 14 bře 2012 19:59
Bydliště: Olomouc

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od PavelDosko »

vitej,
mas to fajn poskladane, zajimamne jaky dac u tebe nakonec zustane
neni placka, neni highend
PítrsPraha
Příspěvky: 808
Registrován: 12 led 2016 19:42

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od PítrsPraha »

Ahoj, skvělá sestava a rozumný sympatický přístup k hifi :thumbup: .
Napiš pak poznatky ke zvuku těch DACů.
RI Audio PLF 10A --- Ayon CD 35 Signature --- Parasound A21 --- Revel F208
Urbino
Příspěvky: 657
Registrován: 09 říj 2016 11:28
Bydliště: Ostrava

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Urbino »

Moc hezká sestava. :clap: :clap: :thumbup:
Vítaj ogárku mezi námi
Sonus Faber Olympica I, Meitner MA3, Copland CTA 408, Acrolink, Tellurium Q, Shunyata Research
Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 2132
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od terahera »

Pěkné představení,pěkná sestava a skvělý přístup k hifi :thumbup: Tož vitaj ogare :cool:
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Pioneer PL12D,Canor TP 206+,Canor PH2,EAT Jo No 8,SPU,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Mas pekne postavenu zostavu a aj tie stojany sa mi k tomu hodia. Kvitujem tvoj posun od toho co sniva o “legendach” a kupuje si ich nasledne, k pragmatikovi co si doma najprv vyskusa a porovna. Celkom by ma zaujimalo to tvoje porovnanie Moon 380d a toho Denafrips Venus II.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Tu je sľubované porovnanie prevodníkov Simaudio Moon 380D dsd a Denafrips Venus II.

Najprv vysvetlenie prečo som vlastne chcel vyskúšať Denafrips Venus II (mal som možnosť ho vrátiť). Moon 380D je totiž veľmi dobrý prevodník, v zásade mu nie je čo vytknúť a dizajnovo sa mi hodí z zosíku...
Začal som nad tým špekulovať po tom ako som upgradol DDC prevodník na Denafrips Gaia a zaznamenal som veľmi výrazný posun v kvalite zvuku. Pôvodne som mal DDC Matrix X-SPDiF 2, ktorý plnil účel prevodu z USB na ostatné digitálne výstupy rovnako dobre (streamer Aurender má iba USB výstup), ale zvukový prínos mal malý. Vedel som už teda že Denafrips je na tom s kvalitou svojich produktov (a hlavne pomerom cena/kvalita) veľmi dobre. Zároveň s čítaním všeobecne kladných recenzií prakticky na všetky DAC Denafrips som sa rozhodol vyskúšať model Venus II, ktorý mi vychádzal ako taký “sweet spot”, nakoľko je technicky už dostatočne na úroni a zároveň cenovo ešte stále prístupný. Rysovala sa tu teda reálna šanca “za málo peňazí veľa muziky”.

Porovnával som až keď Venus II bol dostatočne zahorený (400 hodín +) a samozrejme na rovnakých kábloch. Vstup do DAC AES/EBU, výstup symetrický. Moon nemá I2S vstup, takže by to nebolo fér porovnanie.
Po prehodení som vždy DAC počúval deň, dva a mal som ich takto vzájomne prehodené trikrát. Nasledujúce porovnanie sa týka NOS módu pri Venuse (oversampling mód sa mi páčil menej, aj keď rozdiel je to relatívne malý).

EB8DB7AC-15BE-4312-BA7E-EE4672B60313.jpeg

Moon 380D dsd je veľmi príjemne, nenásilne a muzikálne znejúci prevodník. Je dostatočne detailný, má neskutočne krásne zamatovo jemné stredové pásmo (ťažko sa to opisuje), slušne detailné výšky a plné, aj keď trochu menej kontúrne basy. Má dobré priestorové podanie. Keď som u kamaráta počul vyšší model (Moon 680D), pochopil som kde má 380D slabiny, vyšší model má lepšie rozlíšenie, lepší priestor, kontúrnejšie basy a lepšiu dynamiku. A je neutrálnejší. Ale za hodne vyššiu cenu (asi 3x). Také niečo by som chcel, povedal som si vtedy, ale kde na to zobrať peniaze...

Je to až neuveriteľné, ale podobný zvukový posun nastal po zapojení Venus II. Je to takisto muzikálne, neagresívne znejúci prevodník, ale oproti Moonu pridáva vyššie rozlíšenie, až neuveriteľne nádherný priestor, veľmi reálne stredy (hlasy na kvalitných nahrávkach sú až nepochopiteľne reálne vykreslené) a detailné, ale stále nie agresívne výšky, posun k lepšej neutralite. Venus konečne dokáže to, že na dobrých nahrávkach repráky “zmiznú”. To sa mi s Moonom podarilo málokedy.
Vždy keď som prehodil naspäť na Moon, zdalo sa mi všeto príliš mäkké, menej reálne, s citeľnou stratou rozlíšenia. Venus II má navyše excelentnú dynamiku. O triedu lepšiu ako Moon. Normálne som čumel, čo moje malé regálovky dokážu urobiť s dobre nahratým kopákom...
Stále je to pre mňa veľké prekvapenie, že Denafrips Venus II je prakticky vo všetkých atribútoch lepší ako Moon (jedine tie fantasticky príjemné stredy mi asi budú chýbať). Recenzie neklamali, Denafrips Venus II zostáva doma. Rozhodne odporúčam!

Momentálne testujem I2S HDMI vstup, kábel nie je zahorený a navyše čakám na daľší (lepší) objednaný kábel, konkrétne Tubulus Argentus, takže kritické hodnotenie I2S vstupu si nechám na neskôr. Dám vedieť. Ale vyzerá to na ďaľší posun vpred.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Mark Levinson »

Koso, moc pěkně popsáno, díky za report.
Mark Levinson
whisp
Příspěvky: 380
Registrován: 12 lis 2013 14:34

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od whisp »

Tie stojany su velmi pekna praca :thumbup:
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

whisp píše: 23 led 2021 10:27 Tie stojany su velmi pekna praca :thumbup:
Ďakujem. Ich výroba ma veľmi bavila. Taká kombinácia stolárskej práce a strojariny. Dubové hranoly som si lepil z dosiek sám, potom hobľovanie aj lakovanie a príprava korkových damperov. Ocelové platne som nakreslil v 3D a dal vyrobiť do nástrojárne. Povrchovú úpravu už som robil ja. Celkovo má jeden kompletný stojan 25kg. Do podlahy, resp. opačným smerom sa nedostanú temer žiadne vibrácie, ale to aj vďaka Isoacoistic Gaia II pukom. Tu je pár fotiek z finálnej montáže (tam ešte boli namontované Finite Elemente Cerabally).

B3C46EF2-6C26-43C6-8698-F29A4D5EE1DF.jpeg
5EDFE6CC-8B36-4EF2-841F-3815CF763A9E.jpeg
6C54BE94-6CE0-49D9-9F7D-3A8F444663D4.jpeg
FF6A78D6-7088-47A8-86D8-E8EF84A40A00.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Vdaka za report a porovnanie DAC-ov. Tak nejak som to tusil ako to dopadne.
Stojany fakt velmi pekna praca a urcite vyborne funkcne. Skusal si s korkom aj bez? Apon teda medzi spodnu platnu a nohu stojanu? Lebo nie vzdy je odizolovanie len prinosne, zativen zo sebou nesie aj to ze bedna nema tak pevne definovanu polohu, ako ked je usadena “natvrdo”
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Mark Levinson »

Opravdu pěkná práce, stojany vypadají velmi profesionálně :thumbup:.
Jen se chci zeptat proč nezůstaly nožičky Finite Elemente Ceraball?
Mark Levinson
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Všetko vyplynulo z posluchových testov.
Skúšal som čisté nerezové hroty s miskami, potom cerabally, potom Isoacoustic Gaia II. Isoacoustic je u mňa jednoznačne najlepší. Na mojej podlahe (pod kobercom je velmi rezonujúca drevená podlaha). Cerabally fungovali fajn, ale porovnanie bolo úplne jednoznačné v prospech pukov Gaia. Tie kompletne zastavili vybrácie podlahy. Citelne. Dá sa to ľahko demonštrovať. Na pevnej podlahe by boli zrejme lepšie Cerabally.
Ohľadom korku. Testoval som s ním aj bez neho. S korkovou vrstvou to znie lepšie. Ono si to netreba predstavovať ako nejaký extra mäkký materiál. Po zoskrutkovaní je stojan extrémne pevný ako celok.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Nemyslel som ze by sa to vyslovene hybalo. Mam predstavu ze na takej vacsej oloche sa to “rozlozi”, ale preds len tam urcute je vacsi glex ako ked by to bolo drevo/kov. Preto ma to zaujimalo lebo som videl merania velmi presnym odchylkomerom v mikro metroch (pohyb sustavy udeleny pohybom membran basovych menicov). Tam kde boli pouzite len tvrde materialy na sebe tak bolo do cca 200Hz vacsi pohyb sustav ale od tych cca 200Hz bolo zas u tych kde boli pouzite rozne kombinacie pohltivych, alebo az vyslovene pruznych podloziek, bol zas namerany mensi prenos vibracii. Spravnou volbou sa potom mierne meni pomer a optimalny kompromis medzi “objemom” a “precistenim”.
Super ale ked to mas cele odskusane
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od zappa »

Krásná sestava. Vítej. Porovnání převodníku mne hodně zaujalo, dík. ^:)^ Moon je esteticky opravdu špička, i hudebně je velmi zajímavý, bohužel jejich top modely jsou už fakt stojí dost peněz. Naproti tomu Denafrips z Číny dodáva skvělou kvalituza přijatelný peníze, a proto tato firma momentálně jede, to je jasný. Moon 380d je 2hý na stupnici jejich 4 převodníků, mezi nimi jsou obrovské posuny ve zvuku, měl jsem ho asi 3dny, pak přišla 780d. Moon oproti jiným firmám si stojí za svými produkty, 10 let záruky o tom svědčí, zpracování, kvalita a spolehlivost je na té nejvyšší úrovni, a to se samozřejmě musí v ceně odrazit. Přeji hodně zážitků s tvou vymazlenou sestavou. :thumbup:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Tak cena prace v Azii (okrem Japonska) je podstatne lacnejsia ako v EU/US, Respektujem vsak uz aj na zaklade skusenosti high end povodne Azijske firmy a vazim si, ked drahe EU/US znacky drzia vyrobu v EU/US a respektujem ich vyssie ceny. Naopak nepaci sa mi vyuzivanie lacnej vyroby v Azii a pritom drzanie si najvyssich cien.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

zappa píše: 23 led 2021 14:22 Krásná sestava. Vítej. Porovnání převodníku mne hodně zaujalo, dík. ^:)^ Moon je esteticky opravdu špička, i hudebně je velmi zajímavý, bohužel jejich top modely jsou už fakt stojí dost peněz. Naproti tomu Denafrips z Číny dodáva skvělou kvalituza přijatelný peníze, a proto tato firma momentálně jede, to je jasný. Moon 380d je 2hý na stupnici jejich 4 převodníků, mezi nimi jsou obrovské posuny ve zvuku, měl jsem ho asi 3dny, pak přišla 780d. Moon oproti jiným firmám si stojí za svými produkty, 10 let záruky o tom svědčí, zpracování, kvalita a spolehlivost je na té nejvyšší úrovni, a to se samozřejmě musí v ceně odrazit. Přeji hodně zážitků s tvou vymazlenou sestavou. :thumbup:
Dakujem za prianie.
...keby som mal prachy, urcite by som bral 680D, velmi sa mi paci dizajnovo aj zvukovo, ale od 380D je to sakramentsky cenovy skok, 680D u nas stoji 11 500 EUR, viac ako dvojnasobok 380D. Produkty Moon su mimoriadne poctivo urobene a je na ne spolahnutie. 10 rocna zaruka bohuzial plati iba v USA a Kanade, u nas nie, aspon to tvrdi autorizovany distributor, ale to mi nevadi. Pravdu povediac, myslel som si, ze si necham Moon, Denafrips vyskusam a vratim, alebo predam. Ale musel som kapitulovat pred jeho zvukovou kvalitou.
Su ti cinanci cim dalej tym viac sikovni, to sa im musi uznat. Casy ked iba kopirovali zapadne napady a design uz su nejaky ten rok prec. Firmy ako Dnafrips, Kinki Studio, Matrix Audio a Holo Audio su toho dokazom. Maju vlastnych inzinierov, vlastne navrhy zapojeni atd. Co sa tyka kvality vyroby aj niektori zavedeni zapadni hifi vyrobci by sa mohli od nich ucit. Jasne ze profituju z lacnejsej pracovnej sili, ale je to skratka tak. Aj my sme napriklad pre Nemecko lacnejsia pracovna sila a vieme, ze to neznamena, ze sme menej kvalitna pracovna sila.
Ja uz nemam voci Cine predsudky a priznam sa ze pred par rokmi som mal a nekupil by som si hifi komponent z ciny. Svet sa meni a aj hifi a high end svet sa meni.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Tak iste ze je rozdiel Cina a Cina. Singapore odkial je napr. Denafrips je jedno z namodefnejsich miest na svete a ma aj uplne inu historiu a priemysel spolocne s Honk Kongom uz len preto, ze to boli relativne donedavna Britske kolonie (Singapur od zaciatku 19teho storocia do 1963). Singapur ma jedno z najkvalitnejsich skolstiev na svete, takze ono sa to cele pretavuje aj do technologickych produktov. V neposlednom rade sa tam uz desiatky rokov dozadu presunulo vela vyroby tradicnych znaciek, najma Japonskych...
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Janik
Příspěvky: 1636
Registrován: 14 pro 2020 15:35

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Janik »

Pozor denafrips výrobky sú vyvíjané a vyrábané v Číne. V Singapure je len distribútor (predajca), ktorý má výhradne právo predávať Denafrips a Kinki Audio vo svete.

https://www.denafrips.com/single-post/2 ... -explained
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth, Ramena:Bokrand 12”,Denon DA-309 10”,Prenosky: AT33MonoAnni, EMT JSD6G, Phono: PJ RS + LPS (Rix), SUT: Entre ET-100 (MySonicLab), Preamp: SPX 2010, Koncak: SPX A40 (A class), Repro: STH12 , Filter: NA, Kable: Rix,NA,Viborg,YT
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

vinyl_and_coffee píše: 23 led 2021 16:52 Pozor denafrips výrobky sú vyvíjané a vyrábané v Číne. V Singapure je len distribútor (predajca), ktorý má výhradne právo predávať Denafrips a Kinki Audio vo svete.

https://www.denafrips.com/single-post/2 ... -explained
Tak tak. Design a vyroba Cina. Distribucia Singapur.

Mimochodom, Vinshine audio - vyhradny distributor je vyborne organizovany. Vsetko funguje ako ma. Alvin (majitel a all in one kontaktna osoba) reaguje rychlo, je technicky zdatny, poradi s cimkolvek, rychlo riesi problemy, je aktivny na forach. Denafrips musi byt spokojny s takouto distribuciou. Priamy predaj cez jedineho ditributora je sucastou strategie udzania dobrych cien.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

vinyl_and_coffe: tak to vidim ze som nejak nedostudoval :oops: Beriem spat. Plati teda len dejepisne okienko o Singapure ale nie v suvislosti s Denafrips
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Vadim
Příspěvky: 177
Registrován: 09 lis 2011 21:25

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Vadim »

Krasna sestava! Nadherne stojany! Kdybys nekdy prechachazel na sloupove repro ty stojany si od Tebe klidne koupim :smile:
Nebo nechtel bys vyrobit jeste jeden takovy par? :cool: Potreboval bych neco podobneho (kombinace dub-cerny kov) pod Buchard S400 do druhe sestavy
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Vadim píše: 31 led 2021 13:30 Krasna sestava! Nadherne stojany! Kdybys nekdy prechachazel na sloupove repro ty stojany si od Tebe klidne koupim :smile:
Nebo nechtel bys vyrobit jeste jeden takovy par? :cool: Potreboval bych neco podobneho (kombinace dub-cerny kov) pod Buchard S400 do druhe sestavy
Dakujem Vadim.
Budem na to mysliet, ked by som prechadzal na stlpy, aj ked v najblizsej dobe to nebude. Kazdopadne si prvy v poradi:-)
Vyrabat druhy par nebudem, ale ak sa ti paci tento konkretny design, mozem poslat vykresy a 3D modely pre vyrobu, alebo minimalne pre inspiraciu.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
KarlN

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od KarlN »

Vůbec nevím, ba ani netuším jak tato sestava hraje (Moon jsem ještě neslyšel v žádné konfiguraci ni kombinaci), ALE vypadá na pohled přenáramně! :thumbup: Krásně designově sladěno, Gratuluji. :clap:
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Po čase sa znovu ozývam. Mám pár updatov, ktoré som sem ešte nenapísal. Budem ich popisovať v tom poradí ako sa mi v zostave menili.

29F48107-6CDF-40D5-A761-DAC8D790C45A.jpeg

Prvý prišiel na radu nový DAC, ktorý som dôkladne testoval a porovnával spolu s Denafrips Venus II a síce Holo Audio Spring 3 KTE. Nebudem sa tu dlho rozpisovať, kto chce, môže si prečítať krátku recenziu týchto dvoch DAC vo vlákne „R2R dac“. Oba DAC som mal dlho doma a chvíľu som sa nevedel rozhodnúť, ktorý je lepší. S časti to bolo spôsobené EXTRÉMNE dlhým časom na zahorenie Springu, ale nakoniec zostal Spring 3. Je skrátka lepší. Teraz už to môžem povedať na isto. Venus II stále považujem za výborný DAC, ale Spring 3 ho prevyšuje množstvom jemných detailov, je neutrálnejší a „reálnejší“ na stredoch. Ľudské hlasy sú podané fakt veľmi reálne. Spring 3 tiež dokáže z nahrávok vytiahnuť viac alikvotných tónov. Je to zjavné na dobre nahratých akustických nástrojoch ako piano, akustická gitara, alebo kontrabas. Za tie prachy je to vynikajúci DAC a každému, kto pátra v podobných cenových hladinách, ho vrelo doporučujem (May KTE by bol ešte lepší, ale to je znova temer dvojnásobok ceny…).

Ďalší prišiel na radu test DDC, resp. porovnanie DDC Denafrips Gaia a postupne dvoch čisto USB reclockerov.
Ja viem, nie sú to úplne rovnocenné prístroje, pretože Gaia nemá (a je to veľká škoda) USB výstup. Mne však išlo o porovnanie zvukového prínosu reclockerov na mojej zostave, aj keď teda nie na zhodných vstupoch v DAC. Nasledujúce porovnanie treba chápať tak, že ako referencia mi slúžil zvuk streameru Aurender N100H napriamo zapojeného do USB vstupu Spring 3 KTE cez kábel Stealth (o USB kábloch neskôr).

Spring 3 KTE má výborný USB vstup (Titanis 2, rovnaký je aj na vlajkovej lodi Holo May KTE a May L2) a už tento samotný vstup bez DDC hrá veľmi dobre, prakticky mu nie je čo vytknúť, pravdaže až do doby keď zapojíte kombináciu ktorá hrá lepšie:-)
Ďaľším stupňom v testovaní bolo logicky zaradenie DDC Gaia, ktorý som úspešne používal s prošlými dvoma DAC. Zvuk sa zlepšil, ale iba o kúsok. Ako na DAC Moon 380D, tak aj na Venus II mala Gaia výraznejší efekt. Na Springu sa po zaradení DDC Gaia trocha utiahli basy, mierne vylepšil priestor, ale naozaj to boli iba nuansy, rovnaký efekt na vstupe I2S a AES/EBU cez káble Siltech. Z toho som usúdil, že USB vstup na Springu je naozaj výborný a dalo by sa s ním žiť aj bez reclockera.
Ale ako to tak už býva audiofilský chrobák mi začal vŕtať v hlave. Rozmýšľal som takto: “Keďže je USB vstup taký dobrý, čo tak ešte ho vylepšiť USB reclockerom?”… Najprv sa mi dostal do rúk úplnou náhodou papierovo výborný USB reclocker Ideon Audio 3R Master Time (málo recenzií, ale všetky boli dobré).

C834414A-2861-42EF-8C5B-18A07A9DF952.jpeg
Mal som výbornú ponuku na fungl nový kus s veľkou zľavou rovno od výrobcu, tak som neodolal a na slepo som ho zobral. Ten ma ale prekvapil nemilo. Nedosahoval ani kvalít (myslené kvalít zlepšenia zvuku zostavy) DDC Gaia. Zvuk sa síce zmenil, ale otázne je či k lepšiemu. Nastalo všeobecné skľudnenie zvuku, zaoblenie akýchkoľvek zostávajúcich „ostrých hrán“, alebo náznakov agresivity, ale bohužiaľ za cenu rozmazania basov a celkového až príliš medového a mäkkého zvuku. V inej, ostrejšej zostave, možno takej čo má problém s prílišne analytickým zvukom (od DAC, od reprákov atd), by bol zapasoval lepšie a nastali by chválospevy. Na mojej zostave ale zavládlo sklamanie.

Potom som mal možnosť zapožičať veľmi vychvalovaný tiež čisto USB reclocker Innuos PhoenixUSB. Ten už má recenzií a referencií na fórach oveľa viac a tiež samé pozitývne, niektorí ľudia na fórach ho majú zaradený v naozaj špičkových zostavách (pred takými DAC ako DCS Rossiny, Chord Dave, alebo MSB Premier) a tvrdia, že stále počujú zvukové vylepšenie. A nebudem to dlho naťahovať, počujem ho aj ja. A stojí to za to.

DD3FAC6D-B977-45C3-9A79-41C5CB3EEF49.jpeg

Zaradením PhoenixUSB nastala kombinácia predností Gaia a master Time, ale bez vedľajších neblahých efektov. Zvuk sa skľudnil, vytratila sa akákoľvek nervozita, priestor sa mierne prehĺbil a rozšíril, množstvo jemných detailov vyťažených z nahrávok je väčšie, celkovo je zvuk fajnovejší, kultivovanejší, dozvuky a harmonické tóny sú zreteľnejšie. Všetko sú to detaily, ale dohromady je ten efekt jasný a to hlavne po odstránení PhoenixuUSB zo zostavy (vyskúšal som niekoľkokrát). A teda hlavne negatívne efekty žiadne. Tento reclocker na mojej zostve skrátka urobil daľší krok k lepšiemu zvuku. Môžem iba doporučiť. Samozrejme ideálne je najprv odskúšať.
Jediný nepríjemný efekt USB reclockera je fakt, že potrebujete dva USB káble. Ideálne dva dobré USB káble. Alebo jeden dobrý (na vstupe) a jeden vynikajúci (na výstupe). Aj na USB káble som mal šťastie. Odskúšal som už veľa USB káblov ale momentálne mám na výstupe jednoznačne najlepší USB kábel aký som na mojej zostave počul: Stealth T-Select V3. Drahý, ale vynikajúci. Na vstupe mám tiež výborný a to Shunyata Alpha (na ten som dostal ponuku, ktorá sa neodmieta). Týmpádom mám usb cestu naozaj vyšperkovanú, žiadny slabý článok tam nie je. Hrá to zase lepšie ako predtým, hudba ma počúvať baví a to je dobrá správa. A dobrých správ je dnes ako šafránu.

Koniec reportu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Koso dakujem za dalsi super report
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 2552
Registrován: 14 bře 2012 19:59
Bydliště: Olomouc

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od PavelDosko »

:thumbup:
neni placka, neni highend
Janik
Příspěvky: 1636
Registrován: 14 pro 2020 15:35

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Janik »

perfektny report. tiez som si to s chutou precital.
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth, Ramena:Bokrand 12”,Denon DA-309 10”,Prenosky: AT33MonoAnni, EMT JSD6G, Phono: PJ RS + LPS (Rix), SUT: Entre ET-100 (MySonicLab), Preamp: SPX 2010, Koncak: SPX A40 (A class), Repro: STH12 , Filter: NA, Kable: Rix,NA,Viborg,YT
Uživatelský avatar
Pavel M.
Příspěvky: 107
Registrován: 30 čer 2015 08:52

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Pavel M. »

Perfektní reporty, inspirující, hezky se to čte. Díky Koso! :thumbup:
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
filtrace: Sroll Purity Quantum ■ hadice: Kimber KS3038 ■ AAI-assoluto
akustika: AVA ing.Daněk, sólo přívod Viablue/Furutech
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Pripájam pár fotiek a trochu neobvyklý príspevok. V mojej zostave sa neodohrala žiadna väčšia zmena, jednu s hudbou súvisiacu novinku však mám.
Prvýkrát som si na mojej zostave vypočul CD, na ktorom som sa (i keď nie hudobne) trochu podieľal. Robil som totiž obal na cd „Saxofón Porteño“ talianskeho saxofónového zoskupenia SILVIO ZALAMBANI AMERINDIA ENSEMBLE.
Je to čisté saxofónové kvarteto, žiadny iný nástroj na cd nehrá. Nie je to nejaký audiofilský label, ale kvalita nahrávky je podľa mňa slušná, saxofóny nahraté neagresívne, je tam aj priestor. Album je k dispozícii aj na streamovacích platformách, tak si to môžete vypočuť a posúdiť sami. Mne osobne sa najviac páčia aranžmány skladieb Astora Piazzollu.
Je to skrátka taký príjemný pocit, držať to CD v rukách, a vedieť, že sa voľačo dobré podarilo...

CD_obal_00.JPG
CD_obal_01.JPG
CD_obal_02.JPG
CD_obal_03.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
blesk666
Příspěvky: 1294
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od blesk666 »

Velmi pekny pocin. Z bookletu ide atmosfera aj takto cez net. Pekna praca a dik za tip
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
efičák
Příspěvky: 660
Registrován: 15 říj 2012 16:32
Bydliště: Ostrava Jih

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od efičák »

Fantastické Koso, nádhera.
Máš nejhezčí italské bedny co se mi líbí a způsob psaní s krásně přehlednými odstavci a když slyším dobré předělávky Piazzolly mám rauš. :thumbup:

Ale tohle album trčí nade vše grafikou. Mám velkou radost, gratulujuji Ti Koso. ^:)^

Pro tohle krásno stojí za to pracovat na dobrém důvěryhodném prostředí fóra. Díky že sdílíš Koso.
Zvuk dobrý - všechno dobré
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od Mark Levinson »

Moc pěkně zpracovaný obal CD, velmi mne potěšilo velké a přehledné písmo s názvy skladeb včetně času. Prostě vše co posluchač potřebuje vědět a při tom přehledně a krásně provedeno. Líbí se mi i to, že po otevření bookletu jsou vyobrazeni všichni muzikanti a posluchači je víc jasné o jakou hudbu asi jde, paráda. Za mne jednoznačně palec nahoru :thumbup:.

P.S.
Co se týče beden, tak naprosto souhlasím s Efičákem :thumbup:.
Mark Levinson
Uživatelský avatar
koso
Příspěvky: 51
Registrován: 15 úno 2017 14:08
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od koso »

Ďakujem, som naozaj rád, že sa obal páči.
Inak čo sa týka typografie (druh fontu a velkosť písma atd), tam malo posledné slovo vydavateľstvo, taká bola dohoda. Ale myslím, že to dopadlo dobre, dokonca nad moje očakávania. Aj nad konečnou farebnosťou človek nemá plnú kontrolu, to záleží zase od tlačiarne toho digipacku, ale som spokojný:-) Ľudia, čo to už počuli hovoria, že obal sa k hudbe výborne hodí. Sranda je, že keď som obal kreslil, tak tá hudba ešte nahraná nebola.
Synergistic Research Powercell 12 UEF > Aurender N100H > Innuos PhoenixUSB > Ferrum Hypsos + Ferrum Wandla DAC > Simaudio Moon 600i > Dynaudio C1 > kabelaz Siltech, Shunyata, Stealth
efičák
Příspěvky: 660
Registrován: 15 říj 2012 16:32
Bydliště: Ostrava Jih

Re: Koso - predstavenie

Příspěvek od efičák »

Rozdíl v barvě tisku znám z práce u čajové firmy. Občas se reklamovaly celé zásilky pro jiné barvy, což vypadalo jako falšované produkty hlavně u bylinných čajů, které zase falšovaly balení jiné, mnohem známější firmy.

Ilustrace Koso, je tak povedená, že z ní cítím vůni barev. Nevím čím si ji maloval, já mám tempery. :smile:
Deska se mi líbí, ilustrace víc. Nahrávku bych zabarvil bandoneonem, nebo nějakým Swingujícím způsobem. Pak by byla synergie.
Asi mají saxofonové plátky ze stejného materiálu :?:
Zvuk dobrý - všechno dobré
Odpovědět