JMR - Jean Marie Reynaud

Obecná diskuze o jednotlivých Hifi značkách (Accuphase, dCS, ProAc apod.).
Odpovědět
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1796
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

JMR - Jean Marie Reynaud

Příspěvek od pajuna »

Jelikoz tato znacka neni u nas prilis rozsirena a bylo i par dotazu na moji spokojenost, vypujcil jsem si par radku pro strucne predstaveni firmy.
http://www.jm-reynaud.com/index.html
Reprosoustavy tohoto francouzského výrobce patří do kategorie High-End nejenom po stránce zvuku, ale i provedení. Jean Marie Reynaud vyrábí reprosoustavy již od roku 1967 a patří mezi hrstku špičkových odborníků, kteří používají při konstrukci reproduktorových ozvučnic systém Transmission Line. / TLS /. Tento typ konstrukce umožňuje reprodukci nejnižších kmitočtů s velmi nízkým zkreslením. Jean Marie Reynaud, jako aktivní houslista v symfonickém orchestru, neustále hledá pro své reprosoustavy co nejvěrnější zvuk. A přiblížit se reálu je podle jeho slov velice komplikované. Jeho syn Jean Claude / zvukař / je mu při posuzování výsledného zvuku vydatným pomocníkem. Firma JMR má k dispozici svojí vlastní "mrtvou komoru", ve které jsou reprosoustavy testovány a měřeny. Výrobce, jako jeden z mála, používá při konstrukci ozvučnic dřevo - masiv, povrchové dýhy jsou výhradně dřevěné.

Tady je par vybranych typu repro na ukazku, skoda, ze vyssi typy neni mozne v Cechach slyset. Jejich teplejsi neagresivni charakter zvuku me osobne sedi, stejne tak design a velice hezke provedeni dreva. Myslim ze TML system muze mnoha v neidealnich akustickych podminkach take vyhovovat.

Jean Marie Reynaud - CONCORDE Signature
Obrázek

Jean Marie Reynaud - ORFEO MKII
Obrázek

Jean Marie Reynaud - CANTABILE SUPREME
Obrázek

Jean Marie Reynaud - OFFRANDE Supréme
Obrázek
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Odpovědět