Kabelguru - česká značka audio kabelů

Výrobci, prodejci a Hifi studia.
Odpovědět
Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 2552
Registrován: 14 bře 2012 19:59
Bydliště: Olomouc

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od PavelDosko »

Ja ti to vubec nenutim, pouzivej co chces, pociace mne zivi cely zivot a ssd do dedikovaneho pc na hudbu je pro mne resenim a opravdu tam nepotrebuju 1tb, je to jen transport z nas serveru umisteneho v serverovne v prizemi, pokud ti u hudby nevadi cvakani hlavicek tak mej klidne diskové pole z hdd
neni placka, neni highend
F2014
Příspěvky: 528
Registrován: 05 zář 2014 14:02

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od F2014 »

Jsme trochu off-topic, ale řekněme, že diskutujeme o konstrukčních rozhodnutích u nového zařízení od Kabelguru :)
.. já z pohledu "pokročilého uživatele", ale rozhodně ne znalce hardware.

Ad) Hlučnost
Své HTPC jsem si stavěl sám, mám v něm dost místa (skříň Streacom FC5) a vyzkoušel jsem různé disky - včetně 2.5" HDD. Rychle a rád jsem se vrátil k SSD disku kvůli hlučnosti. IMHO nelze porovnávat snesitelnou úroveň hlučnosti disku při práci (hodně programuji) a při soustředěném poslechu.
Z důvodů hlučnosti volím pasívní chlazení, žádné ventilátory ať už s řízenými otáčkami anebo bez nich. Jenže to je o ceně - Kabelguru jistě dobře uvážili, kam se chtějí s cenou dostat..

Ad) Spolehlivost disků
Vzhledem ke způsobu využití Audio PC bych se použití SSD disků z pohledu spolehlivosti určitě neobával. I v běžném pracovním notebooku u mne jednoznačně vede ve spolehlivosti SSD proti HDD, kterých jsem už pár za ty roky vyhodil, zatímco SSD zatím všechny "drží". Notebook používám až na vzácné výjimky každý den minimálně 10 až 18 hodin, takže je to docela referenční provoz.

Ad) Spotřeba
Jak jsem uváděl v dřívějším příspěvku - dá se vybrat SSD disk (výrazně) úspornější než HDD.

Ad) Cena
HDD jsou významně levnější než SSD, proto u audio PC preferuji stejně jako PavelDosko uložení souborů na NAS mimo poslechový prostor. Kabelguru nabízí osazení dvěmi disky - operační systém a data. Nicméně jsem nikde nenašel informaci o velikosti těchto disků - při fixní ceně 15 tisíc za celý přístroj přitom mohou tvořit podstanou část ceny? To by Kabelguru mohli a měli na svých stránkách napravit.


Ad) Zvuk
Nechci tady rozpoutávat konfliktní téma ... nicméně, s kolegou jsme porovnávali, zda je slyšet, jaký disk použijeme pro přehrávání. Testovali jsme na streameru Naim NDS, který umožňuje připojit USB disk. Bylo to slyšet - ve prospěch SSD. Mimochodem, byl i rozdíl v tom, jaký jsme použili šuplík (enclosure) - proto jsme disky zkoušeli ve stejném šuplíku. Není bez zajímavosti, že obyčejná flashka hrála nejhůř, což nechápu (a neřeším).
Ve vztahu ke zvuku by se mohlo také řešit, zda je lepší přehrávat z disku uloženého v přehrávači, anebo z NAS. Kdysi jsem to řešil a s výsledkem, že je to jedno (možná by to chtělo update :smile: ), takže bych se spíše přiklonil k řešení jen s jedním diskem pro operační systém. Jenže má to své "ALE"! Přesvědčil jsem se, že je "slyšet", jaký ethernetový kabel se použije a také to, jaká je topologie domácí sítě - nakonec mám "zbytečný" switch předřazený před HTPC... tyhle komplikace mohou vést k závěru, že datový disk v audio PC je universálně lepší volba. Kabelguru jistě měli své důvody, proč druhý disk do svého řešení dávají, třeba se o své důvody podělí :razz: .

Ad) Operační systém
V HTPC mám nainstalováno paralelně Win10 (bez audio optimalizací), Ubuntu, OpenElec, Audiophile Linux (různé parametrizace jádra OS při spouštění) a Audiolinux (různé parametrizace jádra OS při spouštění). Pro Win10 mám koupenou licenci Jriver media centra, samozřejmě Foobar. Opět nechci rozpoutávat diskusi k tomuto tématu - nějaké rozdíly jsem slyšel - mezi Jriver a Foobar ve Win10, i mezi Win a Linuxem - ale nejsou to rozdíly typu "líbí/nelíbí", spíše je to jen jakési "jiné vyznění". Hudbu nakonec sice poslouchám přes některou z "audio" distribucí Linuxu (přehrávač mpd), ale docela chápu volbu Kabelguru u produktu, který chci prodávat komunitě lidí, kteří velice pravděpodobně prostředí Win umí používat, ale s Linuxem obvykle zápasí. Navíc je zde možnost, že zákazník si bude chtít pustit například film z Netflixu nebo HorizonTV a to je pak v Linuxu problém.

Celkově si myslím, že Kabelguru přichází s produktem, který může být zajímavý pro mnoho zákazníků po funkční stránce. Je ovšem taky pravda, že v tomto mají na trhu velkou konkurenci.

Neměl jsem možnost toto audio PC ve svém systému vyzkoušet, takže se nemohu vyjádřit ke zvukové kvalitě jako digitálního transportu. Snad se tady časem objeví i nějaké příspěvky s praktickými zkušenostmi od příznivků kvalitního zvuku.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Naim Superuniti + KEF RDM One
Uživatelský avatar
RoGi
Příspěvky: 116
Registrován: 12 kvě 2015 13:43

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od RoGi »

F2014 -zaujimave postrehy....

no napriklad taky ospevovany aurender ma klasicky hdd , a ssd ma len na grabovanie suborov z hdd...



a co povies na 5200/ 5400 otackove hdd ? Su podla teba tiez hlucne ?
Kebyze si mam kupit na prehravanie 1 tb (minimum) SSD -pekna palka. Potom tu mame hybridy, ktore ma moc nepresvedcili.

Ked mam pasivne chladenu skrinu a som dalej od pc ,ten 7200 hdd nepocut vobec. Vsak som pocuval tiche pasaze cez notas a v pohode... Ked si uplne blizko je to ine, nuz...
Gigawatt pf2+lc2(mk3+mk2)+pangea ac9/Vincent sv 238 mk/Nordost Tyr speaker cable+signal(norse 1ser.)/audioquest carbon usb//Usher dancer dmd 1
F2014
Příspěvky: 528
Registrován: 05 zář 2014 14:02

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od F2014 »

teď uz budeme fakt off-topic :roll: - odpovím a pak už nechejme vlákno k tématům Kabelguru
no napriklad taky ospevovany aurender ma klasicky hdd , a ssd ma len na grabovanie suborov z hdd...
Na stránkách Aurenderu píší, že SSD disk používají jako cache při přehrávání. Tímto nepřímo podporují tezi, že přehrávání z SSD disku má pozitivní vliv na zvuk: ".. With 4TB of internal hard disk drive and one 120GB solid-state drive cache for playback ..."
a co povies na 5200/ 5400 otackove hdd ? Su podla teba tiez hlucne ?
Nevím. Měl jsem jen 7200 otáček (Hitachi a WD Black). Vzdálenost k PC mám od poslechového místa cca 3 metry a bylo to slyšet.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Naim Superuniti + KEF RDM One
Kocmeister
Příspěvky: 162
Registrován: 11 bře 2013 16:00

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Kocmeister »

RoGi
a este nieco ,ak smiem -

Ifi Ipower -ano aj nad tym som rozmyslal, No nedala /neda my jedna vec. maximum co to da je 15V ,no lenze -Nuc moze mat spotrebu (väcsina nuc-ov) aj do 19v, nebude s tym problem ? , Ak to da malo stavy, nic sa nestane ? Ale inak to nie je linearny zdroj?! - Zde je dokonce jen 12V verze. Bohatě stačí. Počítač nežere "nic" ani v zatížení. Ta rezerva je tam kvůli USB komponentům, které některé mají také patřičný odběr. Nějaké přetěžování usb portů se zde, ale nepředpokládá. Lineární není, ale parametry je to podobné.

a ten fidelizer -davate pro verziu ,ci klasicky free ? PRO verze.

Bubuxin-KILBRU power píše:

Škatuľa je nepodstatná, viac by ma zaujímalo čo je vnútri. Aká veľká je operačná pamäť nie je až tak podstatné, ale aj to je dobré vedieť. Aké veľké sú SSD disky by ma zaujímalo, nie len že sú dva. Alebo aj to či sa počítadlo dá využiť len na hudbu, alebo dokáže prehrať aj video? - 4GB ram, disky 64Gb a 240GB ve verzi na webu. Ale disk na data může být jakýkoliv si kdo řekne. Ano umí i video a lze na to použít. Ale je třeba pamatovat, že nějaké výpočetně náročnější věci, třeba grafické programy, střih videa, to je zapovězeno. Na to není stavěno chlazení.
Bubuxin-KILBRU power
Příspěvky: 412
Registrován: 20 pro 2011 22:46

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Bubuxin-KILBRU power »

Vďaka za odpoveď. Išlo mi len o prehravanie HD videa.
WaVe_99
Příspěvky: 185
Registrován: 17 led 2013 17:51

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od WaVe_99 »

PavelDosko píše:Ja ti to vubec nenutim, pouzivej co chces, pociace mne zivi cely zivot a ssd do dedikovaneho pc na hudbu je pro mne resenim a opravdu tam nepotrebuju 1tb, je to jen transport z nas serveru umisteneho v serverovne v prizemi, pokud ti u hudby nevadi cvakani hlavicek tak mej klidne diskové pole z hdd
Amen, mam to stejne :-)
kychtax

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od kychtax »

Mam v pocitaci WD Red, disk ktery se pouzije do NASek. Je pomalejsi (v AV zanedbatelne), velmi tichy, jeste jsem nezaslechl cvakani hlavicek. Nehreje. Nevim o nem. A je velky, vejde mi tam i hodne videa, pohadky pro deti atd. I by mel dlouho vydrzet. NASky jedou v rezimu 24/7.
Pro mne naprosto idealni.
Bedynku mam radsi vetsi a uzavrenou. Protoze uzavrena lip izoluje zvuk a zaroven se uvnitr snadneji vyvetra. Nez mala, kde musi byt perforace/chladice, mensi vykon, mene hrejici veci. Neco z toho.
Ale takova a hezka bude za 3,4,5 tis samotna a uz by to nebylo cele za 15tis..
Jiri
Příspěvky: 855
Registrován: 17 kvě 2011 09:35

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Jiri »

Já PC transport před léty řešil taky a 3,5" int. hardisk byl prostě hlučný takže nepoužitelný. Nakonec jsem si pořídil 2,5" int. hardisk a ten uzavřel v chladícím silent boxu 3,5" a bylo to fajn.
Dnes mám NUC s SSD na systém a zatím tichý ext. USB 2,5" hardisk na data (ještě jsem se nedokopal to hodit na NAS).
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s AAI Assoluto+ -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Valhalla2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Shakti; akust.).
RedBaron
Příspěvky: 265
Registrován: 10 zář 2013 14:19

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od RedBaron »

kychtaxi, to se divím že slyšíš kabely, protože WD Red 3,5" v kapacitách 3TB, 6TB, 8TB, 10TB mám nebo jsem měl a v dokině za TV stolkem hlavičky i hukot motoru při nočním poslechu slyším opravdu zřetelně, víc než lednici na druhé straně prostoru. Proti hukotu motoru nejlépe funguje několik listů zmačkaného a opět rozloženého papíru. Jinak jakákoliv guma, umělina, korek, přenáší hukot do skříňky i do korkové plovoučky. A hřejí se všechny dost, rozhodně na teplotu, kterou bych označil jako horkou. SSD je v 10TB rozměru nepřijatelně drahé, takže jediná možnost je NAS v odděleném prostoru.
SPaudio D1 > P1 > A400 > JBL 250Ti Jubilee
kychtax

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od kychtax »

Mam to tak, ze se musim podivat na kotrolku, zda sviti a pc jede, podle (ne)generovaneho hluku to nemam sanci poznat. Je to uplne ticho a i bezne u toho spim. Byl to zamer, tak se to asi povedlo. Bedna je fractal design, tam jsou prvky na odhlucneni i praci s vibracemi. Disk mam volne polozeny na nejake penove podlozce. Kdyz byl v antivibracnich packach, obcas jsem cvrlikani z blizka zaslechl. Ted to nehrozi.
terahera

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od terahera »

Já jsem donedávna používal jako transport dat do Dacu Intel Nuc 5i3ryh kit strceny do skříně Akasa Newton S,32Gb SSD na systém,data jedu z nasu nebo Tidal nebo externí usb úložiště.Nuc byl absolutně tichý,nebýt diody ve předu,ani bych nepoznal,kdy je zapnutý.Jako systém Libreelec,ovládání přes výbornou apku Yatse pro android.Výkon na audioaplikace s rezervou,přehrál vše,co snad existuje a cena kompletu do desítky.
Kocmeister
Příspěvky: 162
Registrován: 11 bře 2013 16:00

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Kocmeister »

Jedna věc je hluk disků s plotnama a druhá jiný zvuk ssd vs. plotny.
Uživatelský avatar
miero
Příspěvky: 390
Registrován: 20 srp 2011 22:15
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od miero »

a co tak tomu vyhodit disky a flashky uplne a nakonfigurovat to na bootovanie po sieti (s dodavkou patricneho serveru)?
WaVe_99
Příspěvky: 185
Registrován: 17 led 2013 17:51

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od WaVe_99 »

Kocmeister-Kabelguru píše:Jedna věc je hluk disků s plotnama a druhá jiný zvuk ssd vs. plotny.
Tomáši, neblbněte :-) Tohle už je fakt moc.
Kocmeister
Příspěvky: 162
Registrován: 11 bře 2013 16:00

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Kocmeister »

Vzhledem k tomu, že se nám množily stížnosti a připomínky na zasílání nezahořených kabelů (kdy zákazníky překvapila změna zvuku k lepšímu po několika dnech poslechu), museli jsme zareagovat. Není v lidských silách zahořovat při našem objemu výroby každý kabel zvlášť běžným způsobem, tedy v sestavě. Nyní máme k dispozici přístroj vlastní konstrukce, který tento proces výrazně zrychlí a zefektivní. Dneškem počínaje, tak budeme dodávat kabely již zahořené.

Tento přístoj je možné, např. pro hifistudia nebo skutečné kabelové blázny dodat též jako hotový produkt. Ve světě v této ceně neexistuje konkurence. Zahraniční produkty mají cenu silně nadsazenou za stejnou nebo podobnou funkčnost, viz. Nordost Vidar, Audiodharma Cable Cooker či Blue Horizon Proburn.

http://www.kabelguru.cz/product/elektro ... zer-kab/63
DSC_2315.JPG
DSC_2310.JPG
DSC_2305.JPG
DSC_2307.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Dieter Burmester »

Pocin hodny chvaly :clap: Ale jak koukam na obrazky, tak napajeci kabely jsou asi mimo hru, coz? :-?
Dieter Burmester
Kocmeister
Příspěvky: 162
Registrován: 11 bře 2013 16:00

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Kocmeister »

Ano, napájecí kabely bohužel neumí, ostatně ty neumí nikdo. Uznávám, že je to trochu škoda.
terahera

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od terahera »

:thumbup: :clap: Cena je fakt proti konkurenci hodně příjemná.Ještě by nebylo špatné třeba jeden kus za poplatek půjčovat i nekabelobláznům,ale hifistům,kteří prostě pořídí nový kabel do sestavy a potřebují jej zahořet,jako já třeba nedávno Tri Visty,které se fakt rozehrají až tak po 150 hodinách :smile: Nakonec mi ho zahořoval kamarád,který byl po operaci a stejně se nudil,tak hrál 15 hodin denně celých 14 dní :smile:
Kocmeister
Příspěvky: 162
Registrován: 11 bře 2013 16:00

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Kocmeister »

To co píšeš asi problém nebude, klidně mě s takovými věcmi kontaktujte. V zahraničí to dělají naopak, že za poplatek (dost přepálený) zahořují kabely: http://www.analogueseduction.net/cable- ... rvice.html
Pytell
Příspěvky: 831
Registrován: 02 led 2011 09:18
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Pytell »

Cituji : Ano, napájecí kabely bohužel neumí, ostatně ty neumí nikdo. Uznávám, že je to trochu škoda.

Ale umí, třeba i ProBurn , sám ho používám pro zahoření nově zkompletovaných síťových kabelů.

Jinak skvělý počin a za super cenu. :clap:
Uživatelský avatar
šeďour
Příspěvky: 127
Registrován: 03 lis 2011 12:20
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od šeďour »

Ty síťový kabely to bude umět zahořet se zatím nedodávaným příslušenstvím, tzn. s redukcí.
Audio mini PC, napájení iFi, DAC Topping D30 PRO, zesilovač HEGEL H300, NextWaveSS PK Audio, reprokabel Kabelguru Reptilian Silver, XLR kabel Kabelguru Ultra
Uživatelský avatar
miero
Příspěvky: 390
Registrován: 20 srp 2011 22:15
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od miero »

Nejak nechapem k comu je tato krabicka dobra. Za predpokladu, ze by taketo zahorovanie vobec fungovalo, tak by stacilo zahorovat prehravanim zahorovacieho signalu napr. z CD (zaujemcom mozem dodat).

Ale ak je problem, ze by domacim vadil pri "zahorovani" sum z repro, tak namiesto repro pripojit umelu zataz [1] a moze sa zahorovat bez rusenia...

[1] https://www.ebay.com/itm/100W-Power-Res ... 2366110633
RedBaron
Příspěvky: 265
Registrován: 10 zář 2013 14:19

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od RedBaron »

Zkuste se na ty napájecí domluvit někde ve stavební firmě, oni vám dva kábly rádi vezmou třeba k míchačce na měsíc na brigádu. Mladejm (kabelům) trocha dřiny určitě neuškodí a budou pak hrát líp jak varhany v katedrále. Ale teď ve mě hrklo, voni asi potřebujou zahořet i zasuvkový a IEC konektory, jinak to bude hrát hůř jak dvojlinka k lampičce, no a ty by musely na trojfázi pryč. Sáákryš \:D/
SPaudio D1 > P1 > A400 > JBL 250Ti Jubilee
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 548
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od PMA »

Kocmeister-Kabelguru píše:Vzhledem k tomu, že se nám množily stížnosti a připomínky na zasílání nezahořených kabelů (kdy zákazníky překvapila změna zvuku k lepšímu po několika dnech poslechu), museli jsme zareagovat.
To ale bude pokračovat i po prodeji "zahořených" kabelů, zákazník potřebuje těch několik dnů, než si jeho mozek, oči a uši zvyknou. I když s dobrým pocitem, že již je zahořeno, se ta procedura jistě zkrátí.

Jinak zajímavý obchodní počin.
Bond 007 alias Monte

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Bond 007 alias Monte »

PMA žije :clap:
terahera

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od terahera »

Ať udělá kdokoliv,cokoliv,vždy se svrhne smečka a je to špatně.Tak o čem to tady vlastně je :shock:
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od aretax »

Kocmeister-Kabelguru píše:Ano, napájecí kabely bohužel neumí, ostatně ty neumí nikdo. Uznávám, že je to trochu škoda.
Nevidím dôvod na zahorovanie napájacích káblov. Tieto sa zahorujú pomerne rýchlo iba tým, že sú v zásuvke "pod prúdom" a navyše cez ne preteká vyšší prúd, ako pri ostatných kábloch. Podľa mojej skúsenosti stačí ich nechať v zásuvke, pripojené k zapnutému prístroju cca 3 dni. To základné zahorenie na to, aby sa dali vyskúšať prebehne. Samozrejme, potom sa ešte budú nejaký čas "dolaďovať". Keď si požičiavam káble na skúšanie, musím ich mať minimálne týždeň, až potom ich porovnávam.
RedBaron: samozrejme, že aj koncovky sa musia zahorovať, ale to asi nepochopíš. Vo fyzike pre základné školy sa o tom neučí.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
RedBaron
Příspěvky: 265
Registrován: 10 zář 2013 14:19

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od RedBaron »

terahera píše:Ať udělá kdokoliv,cokoliv,vždy se svrhne smečka a je to špatně.Tak o čem to tady vlastně je :shock:
O nekonečné pitomosti těch, kteří jsou ochotni vyhazovat peníze za nesmysly? :crazy:
aretax píše:Samozrejme, že aj koncovky sa musia zahorovať, ale to asi nepochopíš. Vo fyzike pre základné školy sa o tom neučí.
O tom se nikdo nikde neučí, nedočte ani nikdo nikdy nepředloží jediný důkaz. Je to pouze součástí vaší teoretické zlatoušecké pavědy o šibalských elektrických jevech, která s fyzikou nemá ale lautr nic společnýho. Ostatně zahořování drátů a konektorů neobsahujících vůbec nic dalšího, byť jen jediný kondík, prostě jakékoliv díly podléhající elektrickým či chemickým změnám, to je samo o sobě na Chocholouška. :silent:
SPaudio D1 > P1 > A400 > JBL 250Ti Jubilee
terahera

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od terahera »

RedBaron
O té pitomosti bych to mohl napsat i obráceně,ale proč,o tom fórum přeci není.Někdo něco vyrobí a podělí se zde a je pouze na nás,jestli nás to osloví nebo ne.Nikdo nikoho nenutí kupovat nebo zkoušet.Pokud u tebe vliv zahoření nebo vůbec vliv kabelů není slyšet,buď rád,ušetříš spoustu peněz a můžeš se spokojeně věnovat poslechu hudby,místo rýpání na fórech
Uživatelský avatar
miero
Příspěvky: 390
Registrován: 20 srp 2011 22:15
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od miero »

terahera, ale vsimni si, ze na moju otazku vyssie vyrobca zatial neodpovedal. a domnievam sa, ze odpoved, preco nestaci "zahorovat kable" prehravanim signalu z CD a pripadne do umelej zataze, nema...
Jirka33
Příspěvky: 428
Registrován: 28 čer 2017 00:04

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Jirka33 »

RedBaron - Zajimalo by me proc je takovy clovek zrovna na HIGHEND foru, a proc si ho tu stale tak drzite?! Prispel nekdy necim co by nekomu v necem pomohlo?! Ja se zatim jen od nej dozvedel ze jsme zlatousci, a narozdil od nej hlusi jako poleno. Dela si tu z nas "autocenzura" a vysmiva se tu vsem, ale stale si ho tu drzime. Coz je take duvod proc tohle forum brzo chcipne a nebude tu nikdo prispivat.
Ze by tezky komplex z toho ustavicneho tahani beden do spravne polohy v obyvacku, a ze stale neslysi rozdil mezi kabely?!
F2014
Příspěvky: 528
Registrován: 05 zář 2014 14:02

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od F2014 »

Narazil někdo na více či méně věrohodná objasnění, co by se vlastně mělo v kabelu po zahoření změnit?

Mimochodem, byl bych velice mile překvapen, kdyby kdokoli zde na fóru měl skutečně takové znalosti fyziky, aby mohl tvrdit, že proces zahoření kabelu je jednoznačně nesmyslný :smile:
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Naim Superuniti + KEF RDM One
Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1250
Registrován: 08 lis 2011 10:33

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od lidumil »

TVL zase hon na čarodějnice? honění si vlastního ega? Další vlákno k hoVnu ... zásluhou několika onanujících jedinců ....
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
JAPEX

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od JAPEX »

lidumil píše:TVL zase hon na čarodějnice? honění si vlastního ega? Další vlákno k hoVnu ... zásluhou několika onanujících jedinců ....
Teď nevím, koho máš na mysli, fyziky a nebo zahořovače? :cool:
RedBaron
Příspěvky: 265
Registrován: 10 zář 2013 14:19

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od RedBaron »

Jirka33 píše:RedBaron - Zajimalo by me proc je takovy clovek zrovna na HIGHEND foru, a proc si ho tu stale tak drzite?! Prispel nekdy necim co by nekomu v necem pomohlo?! Ja se zatim jen od nej dozvedel ze jsme zlatousci, a narozdil od nej hlusi jako poleno. Dela si tu z nas "autocenzura" a vysmiva se tu vsem, ale stale si ho tu drzime. Coz je take duvod proc tohle forum brzo chcipne a nebude tu nikdo prispivat.
Ze by tezky komplex z toho ustavicneho tahani beden do spravne polohy v obyvacku, a ze stale neslysi rozdil mezi kabely?!
Na tohle fórum jsem se kdysi registroval v domnění, že se zde dočtu něco o hudbě, bednách, akustice. A musím říct, že i takové příspěvky se tu najdou, přínosné a objevné. Bohužel, většina informací v poslední době se věnuje pavědným až šamanským pitomostem, které ani v nejvlhčí představě nemohou mít vliv na zvuk a je to prezentováno jako FAKT.

Ty, bohužel, opět namísto vyjádření se k neprůkazným pitomostem zde tvrzeným o zahořování zásuvkového konektoru, o které tu celou dobu jde, opět taháš do kolečka svou žlučovitou osobní rovinu, aby ses mohl vyřádit na někom, kdo s tebou někdy v minulosti nesouhlasil. Navíc ve věcech, které nakonec stejně řešíš, i přes to, žes prskal a kopal na všechny strany a říkal, že to nepotřebuješ. Klasika. :clap:

Mohl by někdo konkrétně popsat, co se po zahoření napájecího kabelu mění ve zvuku připojených reprosoustav?
SPaudio D1 > P1 > A400 > JBL 250Ti Jubilee
Uživatelský avatar
miero
Příspěvky: 390
Registrován: 20 srp 2011 22:15
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od miero »

Po zahoreni ta uz tak nezziera predstava, ze mas v zostave nieco nezahoreho. Teda mna by zzierala, ze to nie je zahorene dostatocne, najme ak by bol zahorovany tuto prezentovanim prditkom s 5 Wattovym adapterom...
Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1250
Registrován: 08 lis 2011 10:33

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od lidumil »

JAPEX píše:Teď nevím, koho máš na mysli, fyziky a nebo zahořovače? :cool:


Ty off topic "rádobyvtipné" komentáře v osobní rovině ...
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
Pytell
Příspěvky: 831
Registrován: 02 led 2011 09:18
Bydliště: Praha

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Pytell »

Nechci plevelit chlapcům Kabelguru vlakno, ale musím, jsou technici přiznají, že to slyší a jiní budou až do smrti tvrdit opak.

Nebudu jmenovat , všech si vážím a pro hifi komunitu v Česku toho udělali hodně, ale už dávno jsou v důchodovém věku ( i já už za chvili budu ) a za zenitem.

Ale např. jeden do té doby , že stíněný síťový kabel je nesmysl a stačí obyčejný od tiskárny, než se mu zapůjčil nebo daroval, už si nevzpomenu a on si přeměřil všechny veličiny , uznal , že stínění má samozřejmý přínos.

Např. u jednoho známého výrobce kabelů , mi vyprávěl při kávě a cigarku jak zkompletovali 2 stejné kabely -- jeden zapečetili do pytlíku a druhý dal na ProBurnu, po 24. hodinách, byl test a co řekl technik ty v--e to je rozdíl. Proč to nenapíše , asi by si shodil své ego.

Za dobu co kompletuji téměř 40 roků kabely , jsem toho vyslechl tolik a bylo by to na knížku. Ale jako technikovi slaboproud, mě to nechává v pohodě -- každý má svoji pravdu.
Jiri
Příspěvky: 855
Registrován: 17 kvě 2011 09:35

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od Jiri »

RedBaron

Pokud se chceš dozvědět o tom, že všechny slušně měřící zesilovače a DACy hrají stejně nebo jak si postavit za 60tis referenční reprosoustavy, tak potom zkus Slovanet.

Nemáš praktické zkušenosti s porovnáváním "zahořené" a "nové" kabeláže a dovoláváš se jednoduchého technického vysvětlení což je nemožné.
Místo abys "zvednul zadek" od klávesnice a poprosil někoho o možnost návštěvy s praktickou ukázkou (vím, že třeba člen Pytel takové testy dělal a třeba Kychtax taky bude mít zkušenosti) tak prudíš o zlatoušcích.

Já osobně jsem třeba také zdravě skeptický ohledně vlivu materálu napájecích konektorů na síťových kabelech. Zajímá mě to a tak jsem s Kychtaxem dohodnutý na zapůjčení 3 napájecích kabelů lišící se jen konektory. Vyzkouším si to a udělám si svůj názor, který mohu dál sdílet.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s AAI Assoluto+ -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Valhalla2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Shakti; akust.).
Odpovědět