Naprach

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Uživatelský avatar
Yngwie
Příspěvky: 1481
Registrován: 08 pro 2012 12:39
Bydliště: Ostrava

Re: Naprach

Příspěvek od Yngwie »

Naprach píše:Po dlouhé době, kdy jsem sem moc nechodil, bych rád dokončil tu mojí story okolo napětí a zesilovače. Před časem jsem měl od elektrikáře půjčený měřák. Měřil jsem několik dnů za sebou a pravidelně v 16 a ve 20 hodin. Vždy mi to ukazovalo stejná čísla. V 16 hodin mi to kolísalo mezi 231 - 232 volty a ve 20 hodin mezi 239 - 240 volty. Což by asi mělo být v normálu, protože podle normy by mělo být v limitech rozpětí 207 - 253 voltů. Zkoušel jsem to měřit přímo v zásuvce ve zdi a pak ve filtru Supra a neukázalo mi to žádný rozdíl. Ať mi běželo nebo jsem zapínal cokoli, tak se mi to neprojevilo. Jen připomínám, že jsem laik a ne technik.

A ještě jedna drobná osobní věc. V rámci postupného pomalého vylepšování akustiky jsem si udělal radost a pořídil si pořádný huňatý ručně tkaný koberec z pravé ovčí vlny. Jmenuje je Elephanta, tloušťka vlasu vyloženě odpovídá jménu, a teď ho, i přes příplatek za speciální rozměr, měli za normální lidskou cenu. Sice jsem si přidal práci s jeho pravidelným čistěním, ale přínos je znatelný.
IMG_0351-edit_800 copy.jpg

Pokud tě trápí přepětí, tak je jednou z možných cest (a levnou cestou) oddělovací trafo s regulací výstupního napětí. Accuphase jsem měl doma půjčený (byť ne přímo 1220 ale 520) a je to podle mého názoru kurevsky dobrý přístroj, ale pokud se člověk podívá na cenu modelu 1220, tak je to na zváženou, protože v podobné cenovce se už dá pořídit i velmi slušný zesilovač nebo zdroj, který asi bude mít sám o sobě větší přínos. Pro doladění dokonalé sestavy, ale "must have" option. Reaguji, ale spíše proto, že se snad povede mé oddělovací trafo vyzkoušet v brzké době právě na ECI-5, takže pokud bys měl pak zájem a majitel (MAR) zesilovače bude chtít, tak se s tebou může podělit o dojmy.
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: Naprach

Příspěvek od Dieter Burmester »

240V je uplne v pohode, co by za to jini dali... Proto asi neni uplne nutne kupovat primarne zarizeni na regulaci napeti.
Dieter Burmester
Uživatelský avatar
Naprach
Příspěvky: 152
Registrován: 03 bře 2012 12:47
Bydliště: Tábor

Re: Naprach

Příspěvek od Naprach »

Proud tedy neřeším a tak jen jedna malá změna. Kimber Kable Monocle XL vystřídal Kimber Kable Select KS 3033.

Kromě postupu o jednu třídu výše, Monocle XL, je poslední kabel pod top řadou Select, jsem zkrátil délku z 2,1 m na 1.8 m. Charakter zvuku se nijak zásadně nezměnil. Pořád je to Kimber, ale vše je slyšitelně čistší, přirozenější a věrnější. Jako když auto projede myčkou, vše se vyloupne a vyčistí. Jediné co mě překvapilo, bylo to, že Select je tenčí než nižší řada Monocle XL. Ale zase je znatelně ohebnější. Ještě chci vyrobit nějaké podložky pod splittery.
IMG_0444-edit900x600x2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Electrocompaniet EMC-1 UP-> Kimber Kable Select KS 1130 XLR-> Electrocompaniet ECI 5 MK II-> Kimber Kable Select KS 3033-> Dali Helicon 800. RSA Emmeline II. "The Raptor" + AKG K701. Oyaide Tunami. Spectral HE 1203.
bali858

Re: Naprach

Příspěvek od bali858 »

Naprach: Vcelku pěkné vlákno, škoda že nepokračuje dál.

Ale stříbro za sykavky dle mého nemohlo.
Odpovědět