Maceo Parker 16.3.2011 v Ostravě !!!

Diskuze o koncertech, festivalech a jiných hudebních akcích.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Petr 5-Naimstudio
Příspěvky: 466
Registrován: 24 pro 2010 14:17
Bydliště: Kopřivnice
Kontaktovat uživatele:

Maceo Parker 16.3.2011 v Ostravě !!!

Příspěvek od Petr 5-Naimstudio »

Obrázek

Do Ostravy přijede král funkového saxofonu Maceo Parker.
Druhý koncert Festivalu Ostrava Jazz Nights se uskuteční v sále ostravské Rock and Roll Garage 16. března, a ten se jistě otřese v základech pod náporem šťavnatých saxofonových sól Maceo Parkera.

Bude to jeho již třetí vystoupení v severomoravské metropoli. Poprvé navštívil Ostravu v roce 2005, kdy byl hvězdou nově vznikajicího festivalu Ostrava Jazz Nights pořádaným Klubem Parník a naposled zde vystoupil v roce 2009 na festivalu Colours of Ostrava, kde strhujícím výkonem potvrdil, že je stále ve formě a překypuje energií.

Návštěvníci březnového koncertu se mohou těšit na skladby z Parkerova posledního studiového alba Roots and Grooves, starší hity i jazzové standarty ve funkovém provedení. Na své si přijdou jak obdivovatelé brilantní muzikantské techniky a feelingu, tak vyznavači divokého křepčení ve víru tanečního rytmu. Parker se svou kapelou na pódiu předvádí show v pravém slova smyslu. Hudebníci hrají vždy v oblecích a jejich perfektně secvičené choreografie, skandování i popěvky, při nichž zapojují do akce obecenstvo, působí nenuceně. Pod aranžemi dechové sekce ve složení alt saxofon, trubka a trombón pulzuje funkový groove rytmiky, kterou obstarává basa, bicí a kytara, to vše stmeluje dohromady bublavý zvuk hammondek.

Nejen fanouškům soulu, funky a jazzu, ale jednoduše všem příznivcům dobré hudby by tento koncert rozhodně neměl uniknout.

Maceo Parker se narodil 14. února 1943 v Kingstonu. Svou kariéru zahájil v šedesátých letech v jazz klubech Severní Karolíny. V roce 1964 jej bratr Melvin doporučil dnes již legendárnímu soulovému zpěvákovi Jamesi Brownovi a nadobro tak přepsal dějiny moderní populární hudby. Parker se stal nedílnou součástí „Horny Horns“- dechové sekce Brownovy kapely. Nezaměnitelný „maceovský“ zvuk, který se tolik saxofonistů snaží napodobit, představoval adekvátní protiváhu Brownovu hutnému soulovému hlasu. V sedmdesátých letech Parker vystupoval v okázalých show Parliament-Funkadelic George Clintona. Jako host koncertoval s Red Hot Chili Peppers, Dave Mathews Band, Princem a mnoha dalšími. Životní sen si splnil, když v roce 2007 za doprovodu WDR Big Bandu uskutečnil sérii koncertů věnovaných géniovi Ray Charlesovi. I přes svůj pokročilý věk Maceo Parker neustává ve vystupování na podiích celého světa.

Tak kdo jde, URČITĚ TO BUDE ZÁŽITEK ? Já vážně uvažuji.
Audio Solutions, Alluxity, Rockport Technologies, Métronome a Kalista, Vitus Audio , SOtM, Solid Tech, ASI, Nordost, Naim Audio, KEF, Vicoustic.
http://www.amarockstudio.cz/ http://www.sotmaudio.cz/

Mé uši věří tomu, co slyší...
Tomáš
Příspěvky: 2
Registrován: 27 led 2011 08:05

Re: Maceo Parker 16.3.2011 v Ostravě !!!

Příspěvek od Tomáš »

Zdravím Petře Já tam určitě budu tak se možna uvidíme.Čau Tomáš
Peer
Příspěvky: 1125
Registrován: 23 pro 2010 20:31
Bydliště: Olomouc

Re: Maceo Parker 16.3.2011 v Ostravě !!!

Příspěvek od Peer »

Účastníkům dnešního koncertu budu dlouho tiše závidět! ;)
Osobně bych hned jel ale bohužel nemohu.
Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 305
Registrován: 27 pro 2010 12:38
Bydliště: Ostrava

Re: Maceo Parker 16.3.2011 v Ostravě !!!

Příspěvek od noaid »

Už dlouho jsem si tak nezakřepčil.
Funky soul power all around the world.
Zábava je pokračování nudy jinými prostředky.
Odpovědět