Devialet D-Premier

Diskuze o integrovaných zesilovačích.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4232
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Devialet D-Premier

Příspěvek od Mark Levinson »

V Německém Stereu se v testu objevil tento Francouzský integrovaný zesilovač v hodně diskutabilní třídě "D". Designově je to krásný kousek hifi a to i včetně dálkového ovládání, ale jaké překvapení pro mne bylo, že tento zesilovač dostal za zvuk rovných 100%! Němci to popisují jako sto procentní senzaci. Tedy při ceně 12.500,-€ to není divu, ale spíše mne překvapilo, že to dostál digitál.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mark Levinson
Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 268
Registrován: 23 pro 2010 12:31

Re: Devialet D-Premier

Příspěvek od pasul »

Moc pěkný přístroj. Akorát tedy se obávám, že u mě by to bylo nesutále zapatlané a ochmatané. Člověk může vykládat a napomínat stále dokola. Je to k ničemu.

A co se týče digitálních zesilovačů, tak to je třeba vymítit stejně jako pověra o lampách. Na tomto příkladu jde krásně vidět, jak někteří naši konstruktéři/prodejci mají krásně zmáknuté Česko/Slovenské hifi pole. Jednou něco plácne a je to bráno jako totální a nevyvratilná pravda. Mám moc dobrou zkušenost s Mark Levinson No.53. Zatím jednoznačně to nejlepší, co jsem v zesilovačích slyšel. Je to digitál s analogovým zdrojem. Ovšem to co dokáže tento zesilovač s Revel Ultima Saloon 2 je neskutečné. Představím si porovnání s naší top DIY produkcí a připadne mě to jako hodně trapné již předem.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4232
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Devialet D-Premier

Příspěvek od Mark Levinson »

O digitálech koluje mnoho mýtů. I když nejsem příznivcem této třídy, tak musím uznat, že Devialet D-Premier bude asi solidní výrobek (recenze jsou vynikající). O Mark Levinson No.53 se nemá smysl bavit, ovšem masovému prodeji brání cena :lol:.
Líbí se mi i možnost montáže na zeď, Pasule to by mohlo být řešení proti zapatlaní a ohmatání ;).
Obrázek

Přidám ještě nějaké paramtetry:

We measure in real use conditions:
THD+N (harmonic distortion) at full power: 0.001%
IMD (intermodulation) SMTPE: 0.001%
SNR (Signal to Noise ratio): 130 dB unweighted
No measurable thermal distortion
Output impedance: 0.001 Ω
Bandwidth, digital input @ 8 to 2 Ω load: DC–87kHz (-3dB), DC–60kHz (-1dB), DC–30kHz (-0.1dB); analog input: sample except 0.1Hz (-3dB)
MAXIMUM POWER: 2x240W (default setting: 2x200W)
600W Switched-mode power supply
Sleep mode power consumption: < 5W
Mark Levinson
rorumi
Příspěvky: 7
Registrován: 21 zář 2012 16:48

Re: Devialet D-Premier

Příspěvek od rorumi »

niekto to tu pisal, ze clovek pocuva ocami, takze tento /pre mna/ antidesign by som si nekupil ani keby stal 100 eur, keby bol polozeny na zemi, verim ze by si ho ludia mylili s osobnou vahou, ale proti gustu ziaden disputat, ale to len na okraj. pocul som ho s reprosustavami B&W 803 D
signal dodaval cd Mc.Intosh a nejaky 2-tisicovy gramofon. zial tazko hodnotit zvlast zosilnovac, ked nemate napocuvane reprosustavy /pocul som ich 1x v zivote/ takze skusim celok. na môj vkus nic moc, vysky boli obycajne, nie prijemne, alebo lepsie povedane nicim ma nezaujali /vlastne zaujali tym,ze boli obycajne/ basy tiez nic moc, zdali sa mi malo hlboke , ale zas pisat, ze boli suche by som si nedovolil, stredy a hlas spevaka myslim, ze vyborne a priestor a lokalizacia ma dostali, nieco som tam pocul /a snad aj videl/, co som este nepocul :smile: , ked si ale pripomeniem cenu, spolu asi 20 000 eur - bez CD-ka resp. grama, cakal by som viac a ci to bolo bednami alebo silicom resp. ich vzajomnou kombinaciou, neviem.
knoflik
Příspěvky: 46
Registrován: 25 dub 2012 20:23

Re: Devialet D-Premier

Příspěvek od knoflik »

[quote="rorumi"]niekto to tu pisal, ze clovek pocuva ocami, takze tento /pre mna/ antidesign by som si nekupil ani keby stal 100 eur, keby bol polozeny na zemi, verim ze by si ho ludia mylili s osobnou vahou, ale proti gustu ziaden disputat, ale to len na okraj. pocul som ho s reprosustavami B&W 803 D
signal dodaval cd Mc.Intosh a nejaky 2-tisicovy gramofon. zial tazko hodnotit zvlast zosilnovac, ked nemate napocuvane reprosustavy /pocul som ich 1x v zivote/ takze skusim celok. na môj vkus nic moc, vysky boli obycajne, nie prijemne, alebo lepsie povedane nicim ma nezaujali /vlastne zaujali tym,ze boli obycajne/ basy tiez nic moc, zdali sa mi malo hlboke , ale zas pisat, ze boli suche by som si nedovolil, stredy a hlas spevaka myslim, ze vyborne a priestor a lokalizacia ma dostali, nieco som tam pocul /a snad aj videl/, co som este nepocul :smile: , ked si ale pripomeniem cenu, spolu asi 20 000 eur - bez CD-ka resp. grama, cakal by som viac a ci to bolo bednami alebo silicom resp. ich vzajomnou kombinaciou, neviem.[/qu

Aj ja mam rad stroje na ktore sa da pozriet, asi preto veta niekto to tu pisal, ze clovek pocuva ocami. No, ze by si si nekupil ani keby stal 100 eur??? :thumbdown: :mrgreen:
rorumi
Příspěvky: 7
Registrován: 21 zář 2012 16:48

Re: Devialet D-Premier

Příspěvek od rorumi »

O.K. nemyslel som to uplne doslovne, ale viac ako 1000,- by som za ten design fakt nedal. x_x
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Devialet D-Premier

Příspěvek od zappa »

Viděl jsem ho v BIS Audio a nejvíc mne dostal ten ovladač,ten možná bude na výrobu dražší než vlastní přístroj. :lol: To je samozřejmě sranda,to jen kdyby tu byl nějaký majitel tohoto přístroje,aby se neurazil.Ten ovladač se mi skutečně líbí,to ovládání hlasitosti je opravdu nadstandartní.ŠKODA,že nikdo něco takového nevyrábí jako UNIVERSÁL,HNED BYCH PO NĚM SKOČIL.Spousta drahých zařízení od jiných firem se nestydí ke svým top highend strojům dávat tragické ovladače(např. MAC),které mnohdy předčí i levné spotřebky z ELEKTROWORLDU. :shock:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Odpovědět