Vojta_LS

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Odpovědět
Vojta_LS
Příspěvky: 3
Registrován: 12 pro 2011 12:31

Vojta_LS

Příspěvek od Vojta_LS »

Ahoj všem, tak abych se tu představil i já, když sem se zaregistroval,

jmenuji se Vojta, žiji na východě čech, je mi pouhých 20 a něco let a momentálně pracuji u jedné nejmenované společnosti zabývající se opravou lokomotiv.

O hi-fi se zajímám přibližně pátým rokem, takže sem pořád začátečník a určitě se zeptám na nejednu věc. Základním impulzem ke koupi nějakého lepšího vybavení než jen notebookových bedýnek a cd přehrávače, byl poslech klasické LP desky u kamaráda na gramofonu Philips s repry Pioneer..a bylo mi jasné že tohle bude moje :-). Momentálně jsem ve fázi spíš shánění komponentů a vymýšlení vhodného místa a systému na ozvučení místnosti/posluchárny. Předem upozornuju že nejsem žádný hifista ..víc mě zajímají skladby na desce než to, jestli je hraju na gramofonu pioneer, philips nebo tesla..proto nemám rád lidi, kteří hodnotí komponenty na základě fotky vnitřku a tím udělají si ,,dokonalý,, obrázek jak to asi hraje a ani nemusí nic slyšet naživo.
Takže sem se zaměřil primárně na vintage analog, k tomu mám více důvodů..jednak kvalita vintage přístrojů, jejich krásný vzhled, nadčasovost, desky se mi hodně líbí, mám k nim blíž než k hudbě z počítače, kterou si do ruky vezmu asi jen těžko.. ale těch věcí je víc.

Můj hudební vkus je to taková podivná směsice všeho možného, rock, pop, samozřejmě klasika 70-80 léta, progresivní rock, občas jazz a podobně

Jak jsem již psal, o komponentech se moc rozepsat nemůžu, takže uvedu jen hrubý seznam na čem si můžu momentálně zahrát, nebo to, co je na cestě domů.
Receivery - Nikko STA 5050 (http://www.revisound.com/nikko5050.jpg) a JVC JR S301 (http://www.freewebs.com/pezzo68/JVC%20JRS301.jpg)
Zesíky klasické - Marlux MA 2015 - taková raritka, moc o ní nevím bohužel..:-( (http://imageshack.us/photo/my-images/21/img0028vq.jpg/) dolní krabička :)
Tape deck - JVC KD S201 (http://vintage-audio-laser.com/invite/c ... %20(2).jpg) na kazety parádní mašinka, spokojenost
Gramofon - Unitra Fonica G601A s novou přenoskou Ortofon (http://img97.imageshack.us/img97/5411/o ... io3573.jpg)
-Philips 504 - moje srdcovka, a zároveň první gramofon, ikdyž je mono tak má krásné kouzlo
(http://www.radiomuseum.org/images/radio ... 221110.jpg)
Repro - předek - Heli LK240, 6ohms, 50-20 000Hz, Wsin-25W, Whud-50W (http://homesale24.eu/PIEB/PICS/LK240DDR ... echer1.JPG)
- Bose 601 I. série, 8ohms - ty jsou na cestě z Německa, na ty se těším nejvíce (http://www.fotografie.us/ebay/03b_601.jpg)
- zadek - ten je zatím odfláknutý :-( reproduktory Genius nevalné kvality, ale zatím postačují a možná i zůstanou

Toť vše, jak vidíte nejedná se o žádný high-end ani profi vybavení, ale pro moje potřeby stačí a hraje to nad očekávání dobře. V nejbližší budoucnosti bych chtěl komponenty vhodně pospojovat a hlavně vymyslet rozložení v místnosti, v hodně daleké budoucnosti bych chtěl podobný systém z komponentů akai/aiwa/marantz a podobných značek ve vintage stylu, digitál mi nesmí přes práh, mám k těm svítivým ledkám a systému obecně nějakou averzi..daleko raději se podívám na VU metr s klasickou ručkou osvíceným žárovičkou :-)
Vojta_LS
Příspěvky: 3
Registrován: 12 pro 2011 12:31

Re: Vojta_LS

Příspěvek od Vojta_LS »

Ještě dodák k mé hudební minulosti..asi před 3mi lety zpátky jsem zdědil systém Coloseum 1 v tom stavu, skoro nehraný..bohužel nám vybrali chatu kde bylo Coloseum zloději..takže teď už bude někde v Německu nebo tam..to mi vzalo chuť nadlouho s hifi cokoliv dělat, ted to zkouším z jiného konce
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1695
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: Vojta_LS

Příspěvek od fox »

No vida, další vyznavač vintage. :thumbup:
Napiš taky něco o svých "krásných starých strojích". A samozřejmě taky vlož foto.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Uživatelský avatar
lubin
Příspěvky: 715
Registrován: 26 pro 2010 19:54

Re: Vojta_LS

Příspěvek od lubin »

Vítej příteli.
Všechno hezký. Vážně. Staré stroje mají něco do sebe. Tvé nadšení pro černé zlato a ve Tvém věku je obdivuhodné. Drž se. Přeji Ti, aby si za rozumný peníz sestavil sestavu, která Ti bude dělat radost.
A ještě k tomu opravuješ "mašinky".. :thumbup: No paráda...
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
Vojta_LS
Příspěvky: 3
Registrován: 12 pro 2011 12:31

Re: Vojta_LS

Příspěvek od Vojta_LS »

Díky moc za kladný ohlasy, vážím si toho a děkuji. Samozřejmě hned jak bude všecko doma a nachystaný tak vyfotím, případně se pokusím nahrát i jak to hraje :) zapomněl sem se zmínit že kdyby někdo chtěl samozřejmě se může stavit s deskama nebo kazetama na poslech nebo na hudební seanci :)
jinak je to zvláštní uznávám, mašinky a hudba..takže mam v posluchárně na jedný straně hifi a na druhý stěně klidně visí mašinka, kterou sem měl tu čest pilotovat z české třebové do ostravy..životní zážitek..zvláštní ale líbí se mi to :)

Obrázek
Odpovědět