A nikdo netvrdí, že tam mají jen to špatný
No mne prislo, ze to tak trochu tvrdis.........
Kdybys neodcitoval jen určitej kousek z toho co jsem napsal, jasně bys v mým textu viděl, že nic takovýho netvrdím, naopak:
PSC píše: ↑21 srp 2022 23:40
nemám co porovnávat s poslechem toho původního vydání. Rád bych ale nelze, streamovací služby mi to neumožňujou. Ano při srovnání stejných vydání/masterů je možná rozdíl v dnešní době a za jistých podmínek už jen malej až možná zanedbatelnej, jenže problém je, že takhle srovnávat lze
mohdy právě jen ta mizerná vydání na streamovacích službách s mizernými vydáními na nosičích (neboli ta vydání, který poslouchat nechci a který mě vůbec nezajímají), protože............
-------------------------------------------------------------------------------------
To samy muzes napsat, pokud se takhle zameris na jakykoliv jiny medium, byt u jinyho media treba ten pomer dobrych a spatnych vydani muze byt jinak, coz je ale taky dany tim, ze na streamingu je proste temer vsechno, takze i hodne balastu. Kdyz vezmu treba SACD, tak taky muzu psat, ze nemam moc na vyber, protoze tohle album je na SACD jenom v jednom a blbym vydani, jiny je zase dobry a dalsi treba neni na SACD vubec. Uplne to samy a urcite kvuli tomu nebudu odsuzovat SACD format, nebo medium jako celek. Proste kdyz chces mit pristup k tomu nejlepsimu, moc mi nedava smysl se takhle omezovat jen na urcity formaty.
Zaprvé, Streamovací služby jsou prostě nšco jinýho než nosiče, všechno to co najdeš na streamovacích službách seženeš i jinak (ať už na nosičích nebo v Hi-res či "neHi-res" souborech bez fyzickejch nosičů), ale všechno to co seženeš na nosičích nenajdeš na streamovacích službách.
Zadruhé, na nosičích toho máš ještě mnohonásobně víc než na streamovacích službách, jak "balastu," tak kvality. A o to právě jde, s nosičema si vybereš co chceš, mnohdy i z mnoha a mnoha (desítek až stovek) verzí, ale na streamovacích službách když máš na výběr ze tří, čtyř, tak už je to úspěch a to je ještě ke všemu mnohdy jen jedna horší než druhá, ale kvalitní není ani jedna.
Zatřetí, Já neodsuzuju "formát," Já odsuzuju formu. Mně by streamovací služby jako takový principiálně vůbec nevadili, kdyby mi byly schopný poskytovat kvalitní poslech hudby (jak mnohý ostatně svým zákazníkům slibují), a to u všech alb. Kdyby někdy v budoucnu taková streamovací služba přišla (jakože samozřejmě nepřijde), tak věř, že bych byl mezi prvníma kdo by si jí začali platit.
A začtvrté, jak jsi přišel na to, že se Já omezuju jen na určitý média? Já jedu všechno možný, CD, SACD, LP, HDCD, Hi-res (i DSD), DVD-A, Blu-ray Audio.... já se ničím neomezuju. Jen v tom co cituješ jsem jasně napsal: "....který mám doma na
CD, SACD atd." Celou dobu mluvím o fyzických nosičích jako celku, nikdy jsem nemluvil jen o jednom druhu nosiče, ani o jednotlivých druzích nosičů názávisle jeden na druhým, naopak, viz:
PSC píše: ↑23 srp 2022 22:00
Mám spousty a spousty alb v několika špičkových vydáních, např. dvakrát na dvou různých CD z různých let, jednou na SACD, jednou na LP nebo v Hi-res atp......
-------------------------------------------------------------------------------------
O to vic u novejsich veci, kde mas stejne jedno vydani a hotovo.
Když se právě neomezuješ a přehráváš všechno, tak máš taky možnost přehrávat LP a na LP mnohdy i u těch "novějších věcí" najdeme zvukově/kvalitativně alespoň o trochu lepší vydání.