B.M.C.G.

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Odpovědět
Jano hifista

Re: B.M.C.G.

Příspěvek od Jano hifista »

Ty mas monitor audio ?
Tak to mas malu miestnost vobec len na ne.To co ta napadlo vobec este k nim davat sub ? Tam by si potreboval min potom aspon 35-40 stvorcov,aby sa prejavila zvukova scena.
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, wireworld electra 7, wireworld silver eclipse XLR, SOtM pCBL-SS8-F, SOtM dCBL-CAT7, SOtM iSO CAT7.
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

Ty na něčem jedeš? Nebo sis dal praska trávy? :lol:
Nevím zda ma vůbec cenu reagovat. Basu je dost, před rokem az moc, ( v prebasovanych albech, byl problém). Můj model MA nepatří do tak malé poslechovky, vim. Ale pořídil jsem je na základu poslechu u me doma, a porovnávání. Nekoupil jsem je jako ty B&W na bazaru, protože to bylo zrovna výhodné, a chtěl jsi být in hifista, co si myslí že sežral moudrost světa. :ympeace:
B. M. C. G.

To co ta napadlo vobec este k nim davat sub ?

Pokud si umíš pohrát s akustikou. Můžeš mít klidně náhle méně basu než by jsi chtěl. A vůbec, jestli mas nějaké připomínky na něco co jsi neslyšel. Ptej se těch co u me byli. Tedy těch co mají uši v pořádku. A nejsou zaujatí.
Jano hifista

Ja som mal BW napocuvane roky dopredu,az potom som ich zhanal.

Ale i tak,vsak MA ma celkove basu dost a v takej miestnosti aku mas,ty mozes robit co chces s ich uberaním a ked k nim das este 812ku REL,tak to je predom odsudene na neuspech.To si ani nemusel riesit :crazy:
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, wireworld electra 7, wireworld silver eclipse XLR, SOtM pCBL-SS8-F, SOtM dCBL-CAT7, SOtM iSO CAT7.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Jano hifista píše: 09 čer 2024 21:46 Ja som mal BW napocuvane roky dopredu,az potom som ich zhanal.

Ale i tak,vsak MA ma celkove basu dost a v takej miestnosti aku mas,ty mozes robit co chces s ich uberaním a ked k nim das este 812ku REL,tak to je predom odsudene na neuspech.To si ani nemusel riesit :crazy:
Jano, fakt uz nechaj tak. Ma s tebou bmcg uplne svatu trpezlivost.

Pozri sa na svoju miestnost a porovnaj to s bmcg. Ty mu fakt nemas co poradit, ako robit veci, ked to budes mat u seba tak na 20% z toho ako to ma on, tak bude mat zmysel aby si sa zapajal do debaty. Teraz zo seba fakt robis len Truhlika. Ber to ako dobru radu, ries teraz seba, pytaj sa, lebo skusensti skor potrebujes naberat, ako by si ich mohol rozdavat.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Jano hifista

Mozes mat skuseností kolko chces,ale matika nepustí.Skratka narvat do 23 m2 podlahové repro ako su MA + este k tomu velky sub tak to proste nebude hrat dobre.Ja chapem ze kto ma na to prachy tak chce mat co najkvalitnejsie veci,ale proste bez adekvatneho priestoru to nepojde ani na 60% toho co to v skutocnosti dokaze zahrat.Je to skoda.
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Je videt, ze nemas moc zkusenosti, protoze jinak bys nic takoveho nemohl napsat. Pokud mas adekvatne upravenou mistnost, coz BMCG ocividne ma, tak velmi casto s velkym repro (u ktereho bys na prvni dobrou rekl, ze je na tu mistnost prilis velke) lze dosahnout lepsich vysledku, nez s nejakyma ptacima budkama. Navic MA PL200 nejsou nejake obri bedny, porad to jsou stredne velke sloupy, zadny extrem. Takoveto soudy podle fotek od klavesnice jsou dost k smichu.
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
B. M. C. G.

Mám PL 300. Velké bedny nejsou problém v malém prostoru, stačí elektronika co je podrží pod kontrolou, a akustika. Lze to ale ještě jinak, alá moderní hifista. Ale ja rad starou školu, a direct.

Když jsem tu měl CD player, vlajkovou loď od Electrocompaniet , zvuk byl úplně diametrálně jiný nežli ze streamru. Extréme přesný rychlí a utazeny, a barevný. Basy byli extrémně rychlé , přesné. Lepší prostor a černé pozadí. Občas byli nízké tóny hmatatelne v prostoru, vzduch byl nabitý energii.
Ale proč to píšu.
Bylo to v době kdy jsem akustikou musel dostávat zvuk MA pod kontrolu. Ale po připojení Electrocompaniet CD playeru, všechny tyhle problémy odpadli. Jako by se změnila akustika, nebo někdo vyměnil repro. Tedy dostat velké bedny zvukem kam je potřebuješ, vede více cest.
Mimo to, mám výšku stropu 280cm.
IMG_20240610_130237.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
B. M. C. G.

Jano hifista píše: 10 čer 2024 09:43 Mozes mat skuseností kolko chces,ale matika nepustí.Skratka narvat do 23 m2 podlahové repro ako su MA + este k tomu velky sub tak to proste nebude hrat dobre.Ja chapem ze kto ma na to prachy tak chce mat co najkvalitnejsie veci,ale proste bez adekvatneho priestoru to nepojde ani na 60% toho co to v skutocnosti dokaze zahrat.Je to skoda.
Blábol si co chceš. Dám si tě do bloku jako jiné zde a mam klid od čtení nesmyslů. :thumbup:
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

na cd přehravač od této firmy rád vzpomínám, výborný zvuk :thumbup:
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
B. M. C. G.

Ona ta místnost není kdo ví jak malá, a repro není kdo ví jak velké. Místnost má zhruba 23m2. Místnost je asimetrická, takže se to trochu blbě počítá.
IMG_20240610_133710.jpg
IMG_20240610_133823.jpg
Jano hifista

Pl 300.....no ja ťa inak obdivujem,lebo toto je tak ideál aspon 40 štvorcov,aby tie bedne mali.a to si k nim dával ten rel 812? :lol:
Jiri

Příspěvek od Jiri »

Jano
Škoda, že ty své zasvěcené teoretické rady dáváš zdarma, bys tady už za měsíc našetřil na pořádné akustické úpravy u sebe doma.
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s Ansuz D2 eth. -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Ansuz D2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Diamond Sound; Ansuz).
B. M. C. G.

Jano hifista píše: 10 čer 2024 16:31 Pl 300.....no ja ťa inak obdivujem,lebo toto je tak ideál aspon 40 štvorcov,aby tie bedne mali.a to si k nim dával ten rel 812? :lol:
Chtěl jsem to zkusit, vadí ti to? Bez zkoušení bych mohl dopadnout jako ty, a to bych nechtěl. :ympeace:
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

Verím, že tvoje P300 "posvätené" Kocourovym upgrade hraju v tope. Chcem sa opýtať. Nové P300 3G majú o dosť širší rozsah, najmä na spodkoch. Tieto bedne sledujem už dlhšie/okrem ešte dvoch iných značiek/ a zaujímalo by ma porovnanie tvojich po úprave výhybky a 3G ciek.
Vieš to porovnať?
Ak nie, nič sa nedeje...
B. M. C. G.

Tuning výhybky jsem zvažoval. Ale nedošlo k ni, po poslechu Kocoura u mě. Není tato úprava vůbec nutná. Je pravdou že když hrálo CD Electrocompaniet , bylo to to nej co jsem kdy slyšel, a zvuk byl tak jinde, ze je asi tuning úplně zbytečný.

O nových 3G moc nevím, mohl jsem si je poslechnout, ale neměl jsem k tomu nějak důvod. Někdo na zahraničním fóru napsal, ze starší generace hraje lépe než ta nová 3G. Ale ja ti nevím. :-?

Které repro zvažujes?
YamahaMan

Příspěvek od YamahaMan »

Ok, vďaka.
Tá nová rada je asi otázka osobných preferencií. Ak bude v budúcnosti možnosť, rád by som si vypočul obe.
Nech ti to hrá k spokojnosti 👍
Jano hifista

B. M. C. G. píše: 10 čer 2024 17:11 Chtěl jsem to zkusit, vadí ti to? Bez zkoušení bych mohl dopadnout jako ty, a to bych nechtěl. :ympeace:
Mne nevadi co skusas.Len nechapem tie rychle sudy o tom ze suby su na ho*vo,lebo ti nezapasovali a pritom je jasne ze na to nemas dostatocny priestor.
Inak miestnost mas pekne upravenu,to sa musi uznat.
B. M. C. G.

Vlastnil jsem čtyři sub. Ale vždy tam kde patří, v kině. Poslední jsem mel rok, REL T9x. Docela fajn, ale na moji, jak říkáš malou místnost to byl slabý žebrák, který se dostával do limitace. V sistemu co mas ty, pár jsem jich slyšel. Ten subb vždy slyším, vim kdy zabere. Ano, asi to měli všichni ti špatně nalazeno. Ale vsadím se, ze u tebe je to naprosto stejné. Z hovna bič neupletes... Vsak to znáš. Ano jsou ultimatni sestavy kde ty sub. fungují, ale to je úplně jiná cenová. Ne tyhle hračky pro děti. Osobně bych i u regálů nechtěl mít subb.
IMG_20240610_211732.jpg
-Kocour-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Kocour- »

Ano. Ne vzdy vyhodnotim upgrade jako prinos. Proto to chci vzdy nejdrive slyset, pohovorit s majitelem, pochopit jak to slysi on a co si od upgradu slibuje, dohledat mereni a pripadne fotky vnitrku a vyhybek, probrat kolik by to stalo, coz obzvlast u 3p a lepsich kondenzatoru jsou desitky tisic, a dale jestli by se to tam rozumne veslo.

V tomto pripade za rozhodnutim nejit do upgradu stal predevsim zvuk, a jestli si vzpominam, i mereni vypadaly slusne, takze potencial ke zlepseni a i motivace male.

MA jsem nikdy nemel mezi zavedenymi reproznackami. Prekvapily, jddny stojanove MA jsem jiz upgradoval drive.
Na druhou jsou zavedene reproznacky, kde se da upgradem posunout zvuk do normalniho fajn prijemneho zvuku nebo tu bednu probudit trochu k zivotu.
B. M. C. G. píše: 10 čer 2024 19:02 Tuning výhybky jsem zvažoval. Ale nedošlo k ni, po poslechu Kocoura u mě. Není tato úprava vůbec nutná.
radovan

Příspěvek od radovan »

Moc pěkná poslechovka. Difuzory na stropě jsou dřevěné nebo polystyren?
B. M. C. G.

To druhé, dřevo by bolelo, kdyby to spadlo :mrgreen:
radovan

Příspěvek od radovan »

:thumbup:
B. M. C. G. píše: 11 čer 2024 15:14 To druhé, dřevo by bolelo, kdyby to spadlo :mrgreen:
Jano hifista

B. M. C. G. píše: 10 čer 2024 21:21 Vlastnil jsem čtyři sub. Ale vždy tam kde patří, v kině. Poslední jsem mel rok, REL T9x. Docela fajn, ale na moji, jak říkáš malou místnost to byl slabý žebrák, který se dostával do limitace. V sistemu co mas ty, pár jsem jich slyšel. Ten subb vždy slyším, vim kdy zabere. Ano, asi to měli všichni ti špatně nalazeno. Ale vsadím se, ze u tebe je to naprosto stejné. Z hovna bič neupletes... Vsak to znáš. Ano jsou ultimatni sestavy kde ty sub. fungují, ale to je úplně jiná cenová. Ne tyhle hračky pro děti. Osobně bych i u regálů nechtěl mít subb.
IMG_20240610_211732.jpg
Ty tie suby si mal ale po jednom a nie v páre.Aj mne by stacila teoreticky na mojich 30 stvorcov jedna T9ka,ale zalezi pri akej hlasitosti.Pri tej mojej by to bolo malo :mrgreen:
Inak tie suby sa odporucaju min.dve ale ideal je 3 ci 4 dokonca.Myslim nieco aj Fidji spominal,ze je to poznat.
Ono vzdy je lepsie radsej povedzme 3 T7ky ako jedna S/812ka apod.
B. M. C. G.

:roll: Deset si jich pořiď. %-(
B. M. C. G.

Zrcadlo zrcadlo... :smile:
IMG_20240611_221804.jpg
Jano hifista

10 nie :mrgreen:
Ale laka ma takato predstava,obr.je samozrejme ilustracný :roll: ale ktovie ako by to zmenilo zvuk a co je vlastne vyhodou takejto zostavy oproti dvom SW.
448076096_7647881121956339_2605321671307431502_n.jpg
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Od istej hranice urovne kvality reprodukcie uz to nie je ani tak otazka ake akusticke upravy, zelezo a kable kupit, ale jednoznacne investicia uz len do samostatnej posluchovky teda vacsinou vymena byvania, kde bude na hifi posluch vhodny samostatny priestor. Tak ako to ma B.M.C.G. je to moc pekne miesto na travenie casu hifistu
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Jano hifista

Popravde by mal každý hifista začínať výmenou poistky v rozvodovej skryni a zavedenia samostatnej vetvy aká bude slúžiť iba na zostavu.az potom riešiť priestory.
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

hlavni je si napsat "hifista" do prezdivky aby bylo jasno

sorry za OT
neni placka, neni highend
B. M. C. G.

Jano hifista píše: 12 čer 2024 12:08 Popravde by mal každý hifista začínať výmenou poistky v rozvodovej skryni a zavedenia samostatnej vetvy aká bude slúžiť iba na zostavu.az potom riešiť priestory.
Samostatnou el větev pro sestavu mam cca 10 let. Od jističe, HIFI pojistkový odpojovač, od nej stíněný kabel k Gigawatt zásuvce.

Ještě nějaké rozumy?
IMG_20240612_141927.jpg
Janik

Příspěvek od Janik »

sa ti cudujem ze este nato reagujes...
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Lista: Ehmann
B. M. C. G.

Janik píše: 12 čer 2024 15:02 sa ti cudujem ze este nato reagujes...
Vše má svůj čas. :ympeace:
Jano hifista

B. M. C. G. píše: 12 čer 2024 14:20
Jano hifista píše: 12 čer 2024 12:08 Popravde by mal každý hifista začínať výmenou poistky v rozvodovej skryni a zavedenia samostatnej vetvy aká bude slúžiť iba na zostavu.az potom riešiť priestory.
Samostatnou el větev pro sestavu mam cca 10 let. Od jističe, HIFI pojistkový odpojovač, od nej stíněný kabel k Gigawatt zásuvce.

Ještě nějaké rozumy?
Ale to som neodpovedal tebe.
B. M. C. G.

Dlouho jsem nebyl s něčím tak spokojen, jako právě s těmito drobky LSX II. Až tak, že zvažuji prodej, a koupě větších LS50 Wireless II. :ymdevil: V ložnici je basu takové množství že jsem musel dát do dvou rohu basové pasti. Ale normální alba v pohodě. Filmová hudba je nečekaně hutná. Na LS50 mě láká ta krásná barva Titanium grey, a kde je měnič krásně červený. A podpora HDMI eARC. :ympeace:
IMG_20240612_194213.jpg
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

To je ale hrozne maly do takovy mistnosti. Aspon 3 suby k tomu! :ymdevil:
Velke hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 biamp > Mega V2 Plus Custom. Male hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Jano hifista

B. M. C. G. píše: 12 čer 2024 14:20 Samostatnou el větev pro sestavu mam cca 10 let. Od jističe, HIFI pojistkový odpojovač, od nej stíněný kabel k Gigawatt zásuvce.
No a toto by ma zaujímalo,lebo to tiez uz silne zvazujem.Bol nejaky rozdiel v porovnaní zo zapojením cez klasicku vetvu,ake byvaju v domacnosti ? V com si konkretne badal najviac zmeny.
B. M. C. G.

Yiakubou píše: 12 čer 2024 20:41 To je ale hrozne maly do takovy mistnosti. Aspon 3 suby k tomu! :ymdevil:
Po x hodinách poslechu uz ubiram bas :lol: Když ležím na polštáři, je toho nějak moc :ymdevil:
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Ja som poistku v rozvodnej slrini nemenil, ja tam mam istice a prudove chranice tak to mam asi spatne

Ked by som tam dam tu poistku, tak potom sa mozem prestahovat?
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Canor AI 1.20>Marten Django XL
230V:Torus modif.,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
PavelDosko

Příspěvek od PavelDosko »

Jano hifista píše: 12 čer 2024 20:44
B. M. C. G. píše: 12 čer 2024 14:20 Samostatnou el větev pro sestavu mam cca 10 let. Od jističe, HIFI pojistkový odpojovač, od nej stíněný kabel k Gigawatt zásuvce.
No a toto by ma zaujímalo,lebo to tiez uz silne zvazujem.Bol nejaky rozdiel v porovnaní zo zapojením cez klasicku vetvu,ake byvaju v domacnosti ? V com si konkretne badal najviac zmeny.
pred chvili jsi mudroval ze je to zaklad ... sam to nemas??
neni placka, neni highend
Odpovědět