Fidji a jeho man cave
Re: Fidji a jeho man cave
No vcera som sa mal tak silny zazitok s hudby ako uz dlho nie. Prote vsetko klaplo, Music is the best. Len som z otoverenymi ustami pocuval ako mi hudba znie priamo v srdci. Nadhera.
Jaroussky je zaujimavy aj len ako zvuk, ale z obrazom to bola absolutna supa - vidiet ako je ponoreny do hudby, ako ju citi a rozumie jej, ako orchetre roznej velkosti sa nanho az uplen zamilovanei pozeraju, normalne je vidno ako ich to cele strasne bavi a kolko emocii a citu do hudby vkladaju.
Vivaldi, Handel a dalsie veci. Cista fantazia,
A pre audifilov - pustite si to poraidne nahlas a hned budete pocut, ci mate dobre vysky. Vrelo odporucam.
Jaroussky je zaujimavy aj len ako zvuk, ale z obrazom to bola absolutna supa - vidiet ako je ponoreny do hudby, ako ju citi a rozumie jej, ako orchetre roznej velkosti sa nanho az uplen zamilovanei pozeraju, normalne je vidno ako ich to cele strasne bavi a kolko emocii a citu do hudby vkladaju.
Vivaldi, Handel a dalsie veci. Cista fantazia,
A pre audifilov - pustite si to poraidne nahlas a hned budete pocut, ci mate dobre vysky. Vrelo odporucam.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
-
Vyborny vyber! Jaroussky je podla mna jeden z top opernych spevakov tejto doby.Ak sa ti paci sopranovy kontratenor,bud si isty ze sa ti bude pacit aj Orlinsky.
Hlavné stereo: (Auralic Aries mini + SP audio power supply -> Chord Hugo TT2 -> Ayre K5Xe -> Ayre V5Xe -> Dynaudio Contour 20i) v miestnosti s akustikou GIK
Slúchadlá 1: Hifiman Ananda
Slúchadlá 2: Apple Airpods 3th. gen.
No tak trvalo to o nieco dlhsie ako som cakal, ale uz sa snad nic zleho nestane ...
Akurat to do seba pekne zapadne - cez vikend pooberat ceresne, v pondelok TOOL a v utorok zosiky.
Akurat to do seba pekne zapadne - cez vikend pooberat ceresne, v pondelok TOOL a v utorok zosiky.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Nedovolim si tvrdit, ze "stereo je prezitok" ako niektori clenovia fora, lebo este stale tie interpretacne a hudobne nejcennejsie veci su dostupne len na stereu. Ale musim povedat, ze dobre spraveny multikanal, doplneny adekvatnym vizualom dostava zazitok s klasiky na kvalitativne novu uroven.
Vcera som si ako relax poobede pustil toto - Rattle+Berlin - Lohengrin, Sacre du Printemps ale hlavne Elgar Cello concert so Sol Gabetta.
Najma ten Elgar bol uplne fascinujuci, sledovat, ako cely orchester pracuje na solistu a solista ako je ponoreny do hudby. Asi to nebude uplne ten interpretacny level ako klasika od du Pre, ale stale vyborne - dynamika, detail, brnkanie na struny. DTS 7.1 prinieslo aj uzasny prirodzeny dojem priestoru, v ktorom sa koncert odohraval. Velmi poucne.
Casto tieto koncertne videa trpia na nezmyselnu obrazovu cast - tu detail na dirigenta, tu zaber do publika, skakanie zo zaberu do zaberu bez nejakej koncepcie - tento disk je dobry v tom, ze obraz podporuje hudbu a ukazuje to dolezite ale aj drobne momenty, kedy napr. celisti v orchestri su uplne ponoreni do sola co hra Gabetta pred nimi, komunikaica Rattla s orchestrom a naopak. Prijemne som si vycistil hlavu.
Vcera som si ako relax poobede pustil toto - Rattle+Berlin - Lohengrin, Sacre du Printemps ale hlavne Elgar Cello concert so Sol Gabetta.
Najma ten Elgar bol uplne fascinujuci, sledovat, ako cely orchester pracuje na solistu a solista ako je ponoreny do hudby. Asi to nebude uplne ten interpretacny level ako klasika od du Pre, ale stale vyborne - dynamika, detail, brnkanie na struny. DTS 7.1 prinieslo aj uzasny prirodzeny dojem priestoru, v ktorom sa koncert odohraval. Velmi poucne.
Casto tieto koncertne videa trpia na nezmyselnu obrazovu cast - tu detail na dirigenta, tu zaber do publika, skakanie zo zaberu do zaberu bez nejakej koncepcie - tento disk je dobry v tom, ze obraz podporuje hudbu a ukazuje to dolezite ale aj drobne momenty, kedy napr. celisti v orchestri su uplne ponoreni do sola co hra Gabetta pred nimi, komunikaica Rattla s orchestrom a naopak. Prijemne som si vycistil hlavu.
Uz dnes , to zas bude noveho TOOL merchandisu ;-)
a ako hovori Monty Python "and now for something completely different ..." , sice to bude komplikovana logistika, ale zase taka prilezitost sa neodmieta.
a ako hovori Monty Python "and now for something completely different ..." , sice to bude komplikovana logistika, ale zase taka prilezitost sa neodmieta.
Keby niekoho zaujimalo - pracujem teraz na urcitej automatizacii celej posluchovky, vyzera to, ze jediny sytem, ktory to rozumne zvladne je Crestron, zvladne to zintegrovat s automatizaciou co uz je doma [zaluzie/klima/senzory].
V principe ide o automatizovane sekvencovane zapinanie/vypinanie koncakov, v zavislosti na rezime [stereo/MCH/DK] plus robenie veci inteligentnejsie, napr, dat zdroje [player/PS/ATV/streamer] do standby automaticky, alebo vypnut koncaky na Atmos, ked ide DTS v MCH a podobne.
V principe ide o automatizovane sekvencovane zapinanie/vypinanie koncakov, v zavislosti na rezime [stereo/MCH/DK] plus robenie veci inteligentnejsie, napr, dat zdroje [player/PS/ATV/streamer] do standby automaticky, alebo vypnut koncaky na Atmos, ked ide DTS v MCH a podobne.
Berlinska Filharmonia - myslim, ze to stoji za ten vylet - velmi profesionalne zorganizovny zazitok, maju premakane aj to vsetko okolo.
Napr. [sice len po nemecky] - pred koncertom davaju v osobitnom priestore vyklad a objasnenie kontextu diela, velmi pristupne aj pre laikov, ale aj clovek co tomu rozumie sa moze dozvediet zaujimave info.
K samotnemu koncertu - Mahler a jeho megalomanske orchestraciu su vybornym etalonom na uvedomenie si, aky je rozdiel medzi "nazivo" a "hifi", aspon to cloveka ukotvi v realite, ked ho napadne spominat veci typu "koncertna dynamika", alebo "predozadny priestor a lokalizacia orchestra". To prve na hifi nie je a to druhe zase nie je nazivo [teda ked clovek nesedi na javisku]
Samotny Mahler a Dudamel - nejako som sa do toho nevedel uplne dostat, cele mi to pripadalo take trochu nasilu, akoby sa strasne chcel Dudamel predviest. Ale uz mam dohodnute dalsie listky, na november - Petrenko m.i Dvorak 7a a Rachmaninov.
Ale ten Berlin teda, tam to uz ide fakt do "autocenzura", som tam zil par rokov mysli, ze to tam poznam, ale co bolo niekedy punk, to je teraz uz len spina. Chodime tam tak raz za dva roky, mame tam priatelov, ale uz to je jak Marseille.
Napr. [sice len po nemecky] - pred koncertom davaju v osobitnom priestore vyklad a objasnenie kontextu diela, velmi pristupne aj pre laikov, ale aj clovek co tomu rozumie sa moze dozvediet zaujimave info.
K samotnemu koncertu - Mahler a jeho megalomanske orchestraciu su vybornym etalonom na uvedomenie si, aky je rozdiel medzi "nazivo" a "hifi", aspon to cloveka ukotvi v realite, ked ho napadne spominat veci typu "koncertna dynamika", alebo "predozadny priestor a lokalizacia orchestra". To prve na hifi nie je a to druhe zase nie je nazivo [teda ked clovek nesedi na javisku]
Samotny Mahler a Dudamel - nejako som sa do toho nevedel uplne dostat, cele mi to pripadalo take trochu nasilu, akoby sa strasne chcel Dudamel predviest. Ale uz mam dohodnute dalsie listky, na november - Petrenko m.i Dvorak 7a a Rachmaninov.
Ale ten Berlin teda, tam to uz ide fakt do "autocenzura", som tam zil par rokov mysli, ze to tam poznam, ale co bolo niekedy punk, to je teraz uz len spina. Chodime tam tak raz za dva roky, mame tam priatelov, ale uz to je jak Marseille.
Po 3 mesiacoch konecne dorazili nove monobloky od Apollonu. Vyzeraju velmi seriozne, tazke tehly.
Zvuk s Weiss Opampami nesmierne transparentny, hram na mid gain 20dB a uplna tma na pozadi, tu vykonovu rezervu tam je krasne citit. Celkovo Purifi moduly su vydareny a dobre skonstruovany kus zeleza. Este tento novy modu je posunutyu o dalsich 10dB dole aj zo sumom aj zo skreslenim. 750W/4Ohm, 1200W/2Ohmy [limitovany zdrojom], co viac je cloveku treba.
Velka spokojnost. Mozem postupne zacat tu miestnost vizualne upgradovat, nech to tam vyzera ako si to zasluzi.
Zvuk s Weiss Opampami nesmierne transparentny, hram na mid gain 20dB a uplna tma na pozadi, tu vykonovu rezervu tam je krasne citit. Celkovo Purifi moduly su vydareny a dobre skonstruovany kus zeleza. Este tento novy modu je posunutyu o dalsich 10dB dole aj zo sumom aj zo skreslenim. 750W/4Ohm, 1200W/2Ohmy [limitovany zdrojom], co viac je cloveku treba.
Velka spokojnost. Mozem postupne zacat tu miestnost vizualne upgradovat, nech to tam vyzera ako si to zasluzi.
- zappa - Mecca studio
Prezentace domácího kina byla víc než šokující, pecka se vším všudy, audiovizuální zážitek. Jistě, na stereo je to jiné než u sterea, které je dedikováno stereu. Ale za mně byl bas mohutný, zvuk plný, tak jak to u vás těžko uslyšíte. Musím ovšem přiznat, že mi tam chyběla brilantnost nástrojů, reálná dynamika akustického nástroje, bas se mi zdál poměrně stejný, ne tak prokreslený. Ale jak jsme se s Fidji shodli, žádný systém není dokonalý. V mé poslechovce v žádném případě nenajdete mohutnost basových složek, najdete tam ovšem brilantnost nástrojů. Každý máme priority někde jinde. Ovšem, kdybych mohl mít jeho systém a ebyl vázán financemni, bral bych ho v druhé místnosti všemi deseti. Lepší zážitek z domácího kina jsem nikde takový neměl. Děkuji Fidji za super prezentaci, a že si mne nechal opět nahlédnout do tvého království. Znovu zopakuji, byl to pro mne opravdový a nevšední zážitek, nenasýrací zvuk, velmi dobře se poslouchalo i nahrávky, které jsou jinde uřvané a protivné, chtěl bych tam trávit hodiny a hodiny. Díky 

Clarisys Studio plus + SE-833 Challenge + Aries Cerat Impera II Reference + Helene + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, AAI LAN, PI audio kabely, Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
- Jano hifista
Pri pozeraní filmov to zrejme stacit bude.Tiez som mal domace kino a i ked samozrejme nie na urovni toho Fidjiho,ale bas i ked realne stacil na zvladnutie filmovych scen,tak uz poslabsie stihal povedzme rockovu muziku ci ine typy skladieb.Tam je zas potreba,aby bol bas viac citatelý.
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
Dakujem za navstevu, ako vzdy mi bolo potesenim stretnut skutocneho autenticekeho hipika, super energia z toho isla.zappa píše: ↑18 čer 2024 12:46 Jistě, na stereo je to jiné než u sterea, které je dedikováno stereu. Ale za mně byl bas mohutný, zvuk plný, tak jak to u vás těžko uslyšíte. Musím ovšem přiznat, že mi tam chyběla brilantnost nástrojů, reálná dynamika akustického nástroje, bas se mi zdál poměrně stejný, ne tak prokreslený. Ale jak jsme se s Fidji shodli, žádný systém není dokonalý. V mé poslechovce v žádném případě nenajdete mohutnost basových složek, najdete tam ovšem brilantnost nástrojů. Každý máme priority někde jinde.

Co sa tyka "brilantnosti" ano to sa asi zhodneme, je tam u mna priorita urcita neutralnost, preto som sa kruhom od elektrostatov cez WIlson Audia vratil zase k ML. Ale ano- je to koment, ktory pocujem casto a beriem, podobne na ludi posobia aj Neumanny, Genelecy alebo ine monitory.
Co sa tyka toho vnemu z basov, tam som ale trochu na rozpakoch - ja to vnimam presne naopak, skor kam idem, tam sa mi zdaju basy [az na vynimky] ako uplne blato v porovnani s tym ako to hra u mna, aj ked tam samozrejme pracuje hlavne akustika a rezonancie, tie u mna nie su, mozno ti to chybalo.
Hocico si pustim, kde je komplexny alebo tazky a rychly spodok - ci uz klasika alebo aj rock/elektronika, tak som schopny uplne detailne sledovat jednotlive linky - bicie, perkusie, basa, nejaky klaves/organ a este navyse aj ambient priestoru. Napriklad veci od Victora Wootena, alebo klasicky Thundercat Uh-Uh, Yello, Stravinsky - tam vsade uplne presne pocujem presne strukturu basovej casti. A teda, ked je rytmicka hudba, tak tam to uplne presne pulzuje a to ma velmi bavi.
Fakt je, ze u mna nie je ten klasicky mid-bass bleed, kde sa trochu prifukne stredobas, aby sa zakrylo to, ze tam chyba spodna oktava. Potom tie harmonicke vytvaraju iluziu, ze to hra aj bas, ale taka ta realna energia fundamentu tam v skutocnosti nie je.
Je to tento efekt, ktory sa vyuziva https://en.wikipedia.org/wiki/Missing_fundamental
“Co sa tyka "brilantnosti" ano to sa asi zhodneme, je tam u mna priorita urcita neutralnost, preto som sa kruhom od elektrostatov cez WIlson Audia vratil zase k ML. Ale ano- je to koment, ktory pocujem casto a beriem, podobne na ludi posobia aj Neumanny, Genelecy alebo ine monitory”
Fidji, a nebude to tým tvojim antihifistickým presetom výšky -6dB? :lol:
Prave preto mam pre hifistov preset s napalenymi 8-12Khz +3dBTony píše: ↑19 čer 2024 18:25 “Co sa tyka "brilantnosti" ano to sa asi zhodneme, je tam u mna priorita urcita neutralnost, preto som sa kruhom od elektrostatov cez WIlson Audia vratil zase k ML. Ale ano- je to koment, ktory pocujem casto a beriem, podobne na ludi posobia aj Neumanny, Genelecy alebo ine monitory”

- Jano hifista
Jak je mozne ze dvaja v podstate skusení hifisti dojdu pri posluchu k tak protikladnemu vysledku ? :shock:
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
Protože vypovídací schopnost těhle subjektivních pocitů je prakticky nulová, pokud pisatele a jeho preference dokonale neznáš.Jano hifista píše: ↑20 čer 2024 14:49
Jak je mozne ze dvaja v podstate skusení hifisti dojdu pri posluchu k tak protikladnemu vysledku ? :shock:
Navíc pojem zkušený hifista je mýtus, viz níže.
To je přeci v pořádku, že ma každý jiné preference. Je fajn s jakým respektem a toleranci to oba popsali. Pak se HEF moc příjemné čte a má budoucnost. Děkuji pánovéJano hifista píše: ↑20 čer 2024 14:49Jak je mozne ze dvaja v podstate skusení hifisti dojdu pri posluchu k tak protikladnemu vysledku ? :shock:

Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
Navíc pojem zkušený hifista je mýtus, viz níže.
Kto je "skúsený hifista" ? Ten, čo ladí, meria a počúva 100 rokov, alebo ten, čo tak robí 1 rok. Pýtam sa, ktorá farba je krajšia, modrá, červená, zelená...?
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
-
Hlavne keď už cca. 10 rokov dozadu
"Když já raději Klippela. Toole už trochu vyčpěl."
Potom aby sa v tom normálny počúvač hudby vyznal.
"Když já raději Klippela. Toole už trochu vyčpěl."
Potom aby sa v tom normálny počúvač hudby vyznal.
Jedna věc jsou osobní preference, druhá schopnost alespoň v základních (objektivních) charakteristikách zhodnotit výsledný zvuk.
Tam by mělo dojít u zkušených posluchačů ke shodě, ale ... pouze teoreticky. Ta subjektivní hlediska většinou převáží.
Nicméně díky za zprostředkování dojmů z poslechu u Fidjiho a také, jak psal HonzaE, za vzájemný respekt a toleranci při hodnocení
Tam by mělo dojít u zkušených posluchačů ke shodě, ale ... pouze teoreticky. Ta subjektivní hlediska většinou převáží.
Nicméně díky za zprostředkování dojmů z poslechu u Fidjiho a také, jak psal HonzaE, za vzájemný respekt a toleranci při hodnocení

-
Skusenost ci neskusenost…Podla mna je to velky omyl povedat,ze clovek ktory pocuva 20 rokov vie, co je dobre.Ano,skusenost ma ale s cim porovnava?So 100 dalsimi aparatmi ktore prezentuju nahravky rozne? Nesuhlasim… Moj nazor je,ze jedina referencia je zivy zvuk.Mat napocuvane, ako zneju na zivo kopak,struny,fukacie nastroje.Mat ich napocuvane v roznych akustickych podmienkach a hodiny,cely zivot. Clovek ktory ma toto napocuvane,pripadne odohrate hudobne nastroje a zaujima sa zaroven vernou reprodukciou je pre mna skuseny clovek a jeho nazor by mohol byt doveryhodnejsi aj ked da stale bavime o uchometrii.V opacnom pripade su to len preferencie daneho hifistu ovplyvneneho nazormi for.
Hlavné stereo: (Auralic Aries mini + SP audio power supply -> Chord Hugo TT2 -> Ayre K5Xe -> Ayre V5Xe -> Dynaudio Contour 20i) v miestnosti s akustikou GIK
V podstate mas sice pravdu, ale jakmile to vsechno dlouhodobe naposlouchane mas, zjistis jak marna snaha hifi je. Takze jsi zpatky u modelu preferenci libi/nelibi. A pokud se to libilo/nelibilo statisticky nevyznamnemu testovacimu panelu Tooleho, je pro jakoukoli diskuzi vcelku irelevantni. To, ze je dneska prumerne na zaklade dlouhodobych mereni 23 stupnu mi je taky fuk, kdyz je tady na teplomeru 36 a vubec se mi to nelibi.matus_pigy píše: ↑21 čer 2024 09:28 Skusenost ci neskusenost…Podla mna je to velky omyl povedat,ze clovek ktory pocuva 20 rokov vie, co je dobre.Ano,skusenost ma ale s cim porovnava?So 100 dalsimi aparatmi ktore prezentuju nahravky rozne? Nesuhlasim… Moj nazor je,ze jedina referencia je zivy zvuk.Mat napocuvane, ako zneju na zivo kopak,struny,fukacie nastroje.Mat ich napocuvane v roznych akustickych podmienkach a hodiny,cely zivot. Clovek ktory ma toto napocuvane,pripadne odohrate hudobne nastroje a zaujima sa zaroven vernou reprodukciou je pre mna skuseny clovek a jeho nazor by mohol byt doveryhodnejsi aj ked da stale bavime o uchometrii.V opacnom pripade su to len preferencie daneho hifistu ovplyvneneho nazormi for.
Takze pokud se Fidjiho zvuk libi Fidjimu, kde je problem? Ledaze by chtel Zappu adoptovat, pak by se museli domluvit :cool:
-
Ja som reagoval cisto len na margo uchometrie.Fidjiho stereo poznam a vyjadril som sa o nom kdesi vyssie v pozitivnom slova zmysle.
- Jano hifista
Podla mna ked niekto ako Zappa sa tomu venuje x rokov a hlavne ma napocuvane rozne uz vyssie stereo zostavy,tak sa v istom zmysle vycibrí sluch tak,ze si schopny potom rozlisit nedostatky hlavne u nizsích zostáv,pretoze je clovek uz zvyknuty napr. na uz spominany bas urcitych kvalít,tak je pochopitelné,ze ak tie kvality niekde niesu,tak to hned zaregistruje....proste mu tam nieco chýba.Ked sa skrátka uz pohybujes daleko v high endovych "vodach",tak mas na to uz istu citlivost.matus_pigy píše: ↑21 čer 2024 09:28 Skusenost ci neskusenost…Podla mna je to velky omyl povedat,ze clovek ktory pocuva 20 rokov vie, co je dobre.Ano,skusenost ma ale s cim porovnava?
Je to omyl. Šlechtí si jen svoje preference.
-
To znamená že keď budem X rokov počúvať klasiku na highendovej zostave čo nahral Reference Recordings, stane sa zo mňa človek kompetentný na hodnotenie ako má znieť klasická hudba? To snáď nie.
Prva varka komcertneho leta za nami. TOOL a Berlinska filhrmonia to pekne nakopli.
S prehladom najlepsi bol zatial Nick Cave solo koncert (len klavir+spev+basgitara). Ako uplne magicky vecer. Strasne silne, emocie distilovane na dren. Kto si pamata Cavea na Pohode - tak toto bolo este lepsie.
Ani Bruce Sprinsteen, LCD Soundsystem, PJ harvey nebolo zle. Kiwanuka je tiez vyborny, odporucam, myslim ze bude aj na Slovensku?
Vcera prva cast Metallicy, opakovanie z minuleho roka, take ze no povedzme, nejako ma to nechytilo.
Skoda zruseneho Pearl Jam, na to som sa tesil.Rammstein vynechame, nechce sa nam.
Nazivo je nazivo. To sa neda prekonat.
S prehladom najlepsi bol zatial Nick Cave solo koncert (len klavir+spev+basgitara). Ako uplne magicky vecer. Strasne silne, emocie distilovane na dren. Kto si pamata Cavea na Pohode - tak toto bolo este lepsie.
Ani Bruce Sprinsteen, LCD Soundsystem, PJ harvey nebolo zle. Kiwanuka je tiez vyborny, odporucam, myslim ze bude aj na Slovensku?
Vcera prva cast Metallicy, opakovanie z minuleho roka, take ze no povedzme, nejako ma to nechytilo.
Skoda zruseneho Pearl Jam, na to som sa tesil.Rammstein vynechame, nechce sa nam.
Nazivo je nazivo. To sa neda prekonat.
to co zacalo povodne ako uplne uleteny napad, tak sa stalo skutocnostou. aj Jamajka ako taka je vyborna, uplne iny level oproti napr Dominikane.
https://reggaesumfest.com/
navyse okorenene osobnym stretnutim s Ms Lauryn Hill (aj ked teda len na klasicke “how are you” z jej strany)
Ked chce niekto zabludit do reggae hudby - neni to len bob marley a jeho 5 songov. - odposrucam skusit Chronixx, Protoje, Capleton, Jah Cure, vybz kartel a potom to uz len nechat vetvit.
https://reggaesumfest.com/
navyse okorenene osobnym stretnutim s Ms Lauryn Hill (aj ked teda len na klasicke “how are you” z jej strany)
Ked chce niekto zabludit do reggae hudby - neni to len bob marley a jeho 5 songov. - odposrucam skusit Chronixx, Protoje, Capleton, Jah Cure, vybz kartel a potom to uz len nechat vetvit.
Splnil som si jeden taky zavazok - po tom, co som pocul ci uz Jeff Becka, alebo Norah Jonas z BluRay z Ronnie Scott's, tak sa mi podarilo dostat na zaciatku Jula na Marcusa Millera, priamo do Ronnie Scott's - asi najznamejsieho jazzoveho klubi v Londyne.https://www.ronniescotts.co.uk/ Normalne stroj casu, do doby ked jazz mal este stale co povedat. Fantazia.
Sediet 5 metrov od Marcusa Millera, pocuvat prihody o Milesovi Davisovi, popijat prijemne drinky, do toho hra Miller a jeho kapela uplne na doraz a strasne vidno ako ich ta muzika bavi. Nech sa paci. S Nickom Caveom remiza v sutazi o najlespsi koncert roka.
Som si sice plne vedomy, ze vlacit sa po zivych koncertoch nie je nic pre poriadneho hifistu, lebo to vyrusuje od porovnavania rozdielov medzi jednotlivymi dlzkami napajacich kablov a hadania sa na internete, ale aj tak ma to bavi. Uz som proste raz taky, neviem si pomoct.
Medzicasom trinnov konecne uvolnil verejnu verziu Waveformingu https://www.trinnov.com/en/blog/posts/t ... -platform/
Oproti beta verzii, co som mal - zlepsenie algorytmov, viac moznosti nastavenia. Celkovo to dava viac moznosti volby - velmi zaujimavy pristup, kedy je jasna preferencia toho, aby korekcie boli co najmenej agresivne. Ten zakladny charakter zvuku sa nijako nemeni, ale je tam po re-kalibracii uricty posun. Hlavne maju navod, kde ako merat, aby clovek dosiahol co najlepsie vysledky, ako to vsetko nastavit a tak.
Ked niekto preferuje vela skreslenia a rezonancie povazuje za muzikalne - tak to nie je nic pre vas. Ale ked dokazete ocenit uplne cisty a presny bas, kde je pocut kazdy detail - tak ste na spravnej adrese.
Zaujimavy rozhovor - je to sice hlavne o Trinnove - ale Jon Herron tam pekne vysvetluje aj dost teorie a praxe co sa tyka basov a ako sa spravaju v realnom svete.
https://www.youtube.com/watch?v=CaGIX3ZW4S8&t=1s
Oproti beta verzii, co som mal - zlepsenie algorytmov, viac moznosti nastavenia. Celkovo to dava viac moznosti volby - velmi zaujimavy pristup, kedy je jasna preferencia toho, aby korekcie boli co najmenej agresivne. Ten zakladny charakter zvuku sa nijako nemeni, ale je tam po re-kalibracii uricty posun. Hlavne maju navod, kde ako merat, aby clovek dosiahol co najlepsie vysledky, ako to vsetko nastavit a tak.
Ked niekto preferuje vela skreslenia a rezonancie povazuje za muzikalne - tak to nie je nic pre vas. Ale ked dokazete ocenit uplne cisty a presny bas, kde je pocut kazdy detail - tak ste na spravnej adrese.
Zaujimavy rozhovor - je to sice hlavne o Trinnove - ale Jon Herron tam pekne vysvetluje aj dost teorie a praxe co sa tyka basov a ako sa spravaju v realnom svete.
https://www.youtube.com/watch?v=CaGIX3ZW4S8&t=1s
A este teda obligatne grafy a obrazky.
Takto sa to meria - minimalne 10 merani, ja robim 14, Co tym dosiahnem - jednak konzistencia v ramci sirisieho posluchoveho pola, kde sa zvuk nememi, ked si clovek oprie hlavu, ako je bezne pri standardnom stereu - som rad, ze napriek nie uplne optimalnemu umiestneniu sa mi podarilo dostat kalibraciu vo vsetkych parametroch do Levek 4 High Performance Audio System podla RP 22. Nie je za to ziadna odmena, ale potesi.
NO a teda zmena este obligatny spectorgram a SPL, torchu som si to prifukol, nech to je take veselsie, ale nevyzera to zle, realne to pokryje s rezervou do 10Hz, co je tak akurar na velky zvuk z koncertov a tak.
Takto sa to meria - minimalne 10 merani, ja robim 14, Co tym dosiahnem - jednak konzistencia v ramci sirisieho posluchoveho pola, kde sa zvuk nememi, ked si clovek oprie hlavu, ako je bezne pri standardnom stereu - som rad, ze napriek nie uplne optimalnemu umiestneniu sa mi podarilo dostat kalibraciu vo vsetkych parametroch do Levek 4 High Performance Audio System podla RP 22. Nie je za to ziadna odmena, ale potesi.
NO a teda zmena este obligatny spectorgram a SPL, torchu som si to prifukol, nech to je take veselsie, ale nevyzera to zle, realne to pokryje s rezervou do 10Hz, co je tak akurar na velky zvuk z koncertov a tak.
No a teda - ked mat jeden jediny koncertny Blu Ray - tak by to malo byt nieco taketo. Krasa a nadhera, ani si neviem predstavit ake to muselo byt nazivo v tom kostole. AJ ten disk je tak krasny, ze sa az slzy tlacia do oci.
Spytal som sa carovneho zrkadla - "Posluchal Fidji?" a kedze kto mlci, ten svedci, tak som si sprvil trochu radost.
Najvyssi model elektrostatickeho centra od Martin Logan - Illusion 34, a po obligatnej 3 hodinovej kalibracii, kde som este doladil nejake drobnosti, musim konstatovat, ze "multikanal je tak dobry ako je dobry center" plne plati. Dokonca aj filmom od Nolana je zrazu rozumiet [kto vie, ten vie] a Beth Hart s Bonamasom - da sa.
Najvyssi model elektrostatickeho centra od Martin Logan - Illusion 34, a po obligatnej 3 hodinovej kalibracii, kde som este doladil nejake drobnosti, musim konstatovat, ze "multikanal je tak dobry ako je dobry center" plne plati. Dokonca aj filmom od Nolana je zrazu rozumiet [kto vie, ten vie] a Beth Hart s Bonamasom - da sa.
Vypada to super ;) je znat to zakloneni centru?
Asi ano, si vertikalne v osi, ale ten center je tak skonstruovany, ze sa rata s umiestnenim na zemi, preto je zakloneny. V ramci experimentovania, ked sa to torchu ustali a zvyknem si na zvuk tak ho skusim vytihanut o takych 15-20 cm vyssie, mam miesto pod spodnou hranou platna. Ja sa inac snazim mat center vertikalne nasmerovany na usi uz dlhodobo - vertikalna direktivita je obvykle ovela horsia ako horizontalna, kde 10 stupnov do strany casto ani necitit, 10 stupnov pod/nad tweeterom uz zasadne meni zvuk. Ale aj takto sa to sprava velmi kultivovane a je to pekne homogenne.
Hlavne ma 2x vacsiu plochu menicov, a je to pocut, ze to je uplne daleko od hocijakeho limitu. Co mam referencne veci na MCH hudbu, tak som vcera vecer trochu pocuval po kalibracii, a bol som spokojny. Velmi dobre sa s nim pracuje v ramci kalibracie, je citit 2x vacsiu plochy wooferov a trochu so stastim zmizli nejake zasadne nuly a lavory nad 80Hz.
@luikas - pracoval som postupne na estre vylepseni takej tej imerzie, a myslim, ze som tam. Uz to je fakt uplna bublina zvuku. Trinnov vie zopar veci, co ine procesory nevedia a to je ten 3D remapping, ktory by mal pomoct s anomaliami v ramci umiestnenia repro. Na L-C-R to nie je nic moc, je to take trochu rozplizle, a vlastne to ani nepotrebujem, ale ked sa s tym pracuje citlivo v ramci surroundov, tak to pekne ukaze. Napriklad viem v ramci DTS pouzivat aj nenativne Front Wide na take to posledne vyplnenie predozadneho panningu.
Takto sa mi to nejako podarilo poskladat na Bed layer - ciste subjektivne preferujem mat surroundy o 1.5dB stiahnute oproti "spravnemu" a surround backy zase o 1.5db vytiahnute, Pekne to sedi na seba frekvencne.
Je to uz take, ze si len sem tam v nejakej konkretnej scene uvedomim "aha, tak to je fakt dobre"
Neviem, ta nova verzia Optimizeru funguje nejako este lepsie, toto je napriklad jeden z Frontov - krasne +- 2dB cez cele pasmo, dozvuk v miestnosti +- 10% nad 100Hz a pod 100Hz v podstate ziadna rezonancia, co by stala za rec.
Takto sa mi to nejako podarilo poskladat na Bed layer - ciste subjektivne preferujem mat surroundy o 1.5dB stiahnute oproti "spravnemu" a surround backy zase o 1.5db vytiahnute, Pekne to sedi na seba frekvencne.
Je to uz take, ze si len sem tam v nejakej konkretnej scene uvedomim "aha, tak to je fakt dobre"
Neviem, ta nova verzia Optimizeru funguje nejako este lepsie, toto je napriklad jeden z Frontov - krasne +- 2dB cez cele pasmo, dozvuk v miestnosti +- 10% nad 100Hz a pod 100Hz v podstate ziadna rezonancia, co by stala za rec.
KOnecne mi dorazila sada kablov [DB25] a mohol som zacat davat dokopy aj prednu cast miestnosti.
Na MCH je strasne otravne to cele prepajanie kablov, trvalo mi to zase asi 4 hodiny. Ked uz som bol v nalade, tak ze roztriedim kable, co som mal tak po krabiciach, Myslim, ze minimalne zmrzlinu si zasluzim. Len pre predstavu - napocital som 214 metrov XLR kablov. Ale aj mraky hocicoho, Keby niekto potreboval, dajte vediet, inac darujem muzikantom - Mogami, Sommer, Klotz a pod
a po
Na MCH je strasne otravne to cele prepajanie kablov, trvalo mi to zase asi 4 hodiny. Ked uz som bol v nalade, tak ze roztriedim kable, co som mal tak po krabiciach, Myslim, ze minimalne zmrzlinu si zasluzim. Len pre predstavu - napocital som 214 metrov XLR kablov. Ale aj mraky hocicoho, Keby niekto potreboval, dajte vediet, inac darujem muzikantom - Mogami, Sommer, Klotz a pod
a po
Mohu se zeptat jaké teď používáš XLR zapojení u delších vzdáleností? Díky
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
Na L-C-R Mogami 3173 - je to aes/ebu 110ohm kabel, s tymi lepsimi Neutrikmi.
Na suby mam teraz tascam kabel - tento
https://vintageking.com/mogami-gold-db2 ... m-cable-15
Na suby mam teraz tascam kabel - tento
https://vintageking.com/mogami-gold-db2 ... m-cable-15
Díky 

PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul