Transrotor Jupiter +Nagaoka mp 500 III

Gramofony a jiné analog. zdroje včetně příslušenství kromě phono předzesilovačů.
Odpovědět
ja.viper

Transrotor Jupiter +Nagaoka mp 500 III

Příspěvek od ja.viper »

Ahoj,

Chtel bych se zeptat na kombinaci Nemeckeho Transrotor Jupiter s prenoskou MI Nagaoka MP 500 III ?

Budu kupovat v jednom Prazskem studiu pouzity gramofon Transrorto Jupiter s ramenem TR 800-S a prenoskou MM Ucello 2200

Delam update z Denon D400+ ortofon 2M bronze ->
Moje Sestava
Domaci kino : Bower Wilkinson 802 D3 + 705 S2 + HTM72 S3 , McIntosh C47 ,Emotiva xpa-dr2 gen 3, Marantz Cinema 50 +zidoo z1000
Analog : Denon D 400 + Ortofon 2M Bronze
Sluchatka : Focal Stellia + McIntosh D150

A v zari pojedu do Japonska (Okinawa) a chtel bych tam koupit prenosku Nagaoka MP 500 III ktera by tam mela byt za skoro pulku jako u nas ?

Otazka jestli to je dobra kombinace.

A jestli tady je nekdo kdo ma Transrotor Jupiter jestli externi motor je stabilni a jestli se nehybe ?

Dekuji
Janik

Re: Transrotor Jupiter +Nagaoka mp 500 III

Příspěvek od Janik »

Rameno tr-800 je smejd. Radsej bez ramena a kupit nieco lepsie hoci aj nejake japonske vintage. Ta nagaoka ma do 200 zivotnost stylusu novy stoji 500€. To je blbost kupovat. Za tisicku radsej hana sh sice MC ale je to high output takze netreba ti nejake extra phono… staci to co mas a zapojis podobne ako MM prenosku.
M0n0: Denon DA-309 10” + AT33Ann
St3r30: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Ph0n0: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
4mp: SPX 2010, SPX A40
R3pr0: STH12
FIlt3r: NA
Gr4m0: Denon DP-80 DasPlinth
efičák

Příspěvek od efičák »

Nové téma na stejnou otázku? Trochu bezohledné mi přijde.
Dieter ti poradil více než dobře a zdá se mi, že jen čekáš, kdo ti tvé rozhodnutí potvrdí, nehledě na zkušenosti.
Pořád se ptáš na vhodnou přenosku na vybraný Jupiter. Projev dobrou vůli a zkus to sám. Hodně štěstí v Okinavě. :razz:

https://www.vinylengine.com/cartridge_r ... luator.php

Janíku souhlasím, dobré rameno od Saec, nebo SME poslouží lépe, než Jelco. :thumbup:
Na druhou stranu mi přijde Jelco lepší, než Rega co chtěl prvně.
Zvuk dobrý - všechno dobré
ja.viper

Příspěvek od ja.viper »

To eficak ? Na tomto foru se ptam na tuhle kombinaci poprve ? Muzes mi dat link kde mi Dieter poradil ? Jestli si me nahodou nepletes ?

Ja jsem se ptal jinem foru jsem obecne resil jaky gramofon vubec vybrat , tady uz resim konkretni kombinaci protoze mi prislo tohle forum vice zamerene na High end.

Ja jsem hlavne chtel vedet jestli je to dobra investice ten transrotor .

Rameno :
Dale me hlavne vrta hlavou to rameno , protoze mi kazdy rika neco jineho .
Nekdo rika Ze tam TR 800 je lepsi nez to rovne co ted Transrotor dava na ty nove kusy .
Tady zase janik rekne ze to rameno je smejd ,ale nenapise proc a co to zname na smejd ? Ze je nepouzitelne nebo ze nehraje na 99,99% jako top rameno za 40k ?
Jinde zase hlasi celt ze tohle rameno je dobre , a chvalil .

Ono asi zalezi v jakem kontextu .

A ptam se proto protoze mam zatim s analogem male zkusenosti , proto jsou fora .

A rada kup to bez ramene kdyz to je pouzity kus neni moc prakticka rada .

Prenoska:
Koukal jsem na tu zivotnost 200hod . Je to vlastne jen motivace NAgaoky aby se casteji obmenivali .
Ale z ruznych forech kde resili zivotnost prenoske od Nagaoky takze min 1000h a to podle me jde obzvlast kdyz ma jit vymenit hrot ,co uz MC nejde

Na doporucenou Hanu ML jsem opet dostal rozporuplne hodnoceni , pulka lidi chvali , druha zatracuje , u hany jsme nasel zivotnost okolo 1500h coz neni uz tak velky rozdil .

takze v tom jakou doporucit prenosku je bohuzel velky rozpor , ale asi chapu ze kazdy doporucuje to co ma doma a sedne mu .

Me zaujala ta nagaoka ze dvou duvodu , protoze vyrabi 95% hrotu celosvetove a jako jedina ma Patent na prenosku MI , ktera by mela mit vyhody obou stran MM i MC . Ale k tomu se mi zatim nikdo nevyjadril .
vintage

Příspěvek od vintage »

U MM sice vymenis hrot ale cena hrotu je 95% ceny prenosky :!: A to se ze u MC nejde hrot vymenit neni pravda, sice ne samodoma, ale zas ti muze profesional osadit prenosku lepsim hrotem a posunout tak zvuk dale.
Quentin

Příspěvek od Quentin »

Raménka TR 800 (převlečená značka JELCO) bych se nebál. Měl jsem také verzi OEM, a to audioquest TP9...jsou to ramena s vyváženým poměrem cena/výkon. Ramena REGA také nevypadají nijak vábně a o jemné mechanice si mohou nechat jenom zdát. Ale také hrají parádně!
Samozřejmě, že repasované SAEC natož ramena např. SME jsou už jiná liga, ale tam ti asi 40 nestačí... :angel:

Osobní zkušenost mám 👉 s hana EL a musím konstatovat, že Nagaoka MP110 za půlku ceny hraje lépe. ML už je výrazně lepší, ale také šla za čas z domu. S MP500 neporadím a ani neznám nikoho, kdo by si ji koupil. Ale láká mě, headshell mám nachystaný, boronová chvějka bude něco výrazně jiného, než hliník...jako na MP110, tak na hana.
A k těm 200 hodinám, všechny přenosky Nagaoka mají stejný návod
Janik

Příspěvek od Janik »

Tr800 je síce od jelco ale je to smejd. Zvuk úplne mŕtvy. A saec nie je jedine čo stojí zato. O pomeru cenu a výkonu čo sa týka tr800 by som veľmi polemizoval. Ale každý nech si východi vlastný chodník. EL nie je SH to je diametrálne iná prenoska. Ale samozrejme je kopec ďalších ktoré stoja zato nemusí to byt práve spomínaná Hana
M0n0: Denon DA-309 10” + AT33Ann
St3r30: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Ph0n0: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
4mp: SPX 2010, SPX A40
R3pr0: STH12
FIlt3r: NA
Gr4m0: Denon DP-80 DasPlinth
Quentin

Příspěvek od Quentin »

...tak jo :thumbup:
efičák

Příspěvek od efičák »

To eficak ? Na tomto foru se ptam na tuhle kombinaci poprve ? Muzes mi dat link kde mi Dieter poradil ? Jestli si me nahodou nepletes ?

Ja jsem se ptal jinem foru jsem obecne resil jaky gramofon vubec vybrat , tady uz resim konkretni kombinaci protoze mi prislo tohle forum vice zamerene na High end.
\já nejsem středního rodu :razz: ten efičák prosím.
Beru zpět, první dotaz padl vedle:
máš pravdu spletl sem to, promiň.
Kup si co chceš, nebo snad studio tomu rozumí.

Rady dáváme podle vlastních zkušeností a neexistuje společná shoda jaký zvuk analogu je ten ideální. To snad už víš, že zvuk je velmi individuální a proto si rady načti a k svému zvuku musíš najít cestu sám. Nejlépe u někoho pokročilého nebo ve studiu.

Je to jen príma koníček a kino umí být vynikající, analog nemusí stačit. Rozpočet máš vynikající, dá se vybrat jen jde o kombinaci , která ladí Tvému vkusu. Třeba kino máš Marantz a BW a to může hrát dobře, zvláště přes digitální vstupy, které jsou desítky let vyvíjené.
Na analogový předzesilovač v kinu nemusí zbýt peníze, taky silné elm. pole v receiveru není ideál.
Jak používáš gramofon, do předzesu a na koncák Emotiva?

Znám phono toho předzesáku, je vynikající. Osobně věřím, že rozehraná přenoska Goldring co bude na Jelco 250 může překvapit příjemně, protože dobré rameno zahraje i s základní přenoskou.

Ortofon 2M Bronze má přísný nezabarvený zvuk , pro mě tedy s něčím lampovým, jako třeba Project Tube box DS2. Patmann má Ortofon 2M Black a mě to nadchlo, jak MMka umí detail, bas a vokály.

Chceš MI přenosku. Moje Nagaoka MP15, předchůdce MP150 hrál až příliš do teplejších barev než bych si přál.
Další MI byla Grado Prestige Gold. Hodně barvy a citlivost na elm. rušení.
Líbila se mi i stará Ortofon MI kterou dělali japonci, totéž teplo barvy ale těžší tempo nebo prostě charakter té technologie.
Hana SH, Shibata High je taky barevná a trochu pomalejší. Na běžné žánry to je fajn, v klasické a jazzu bych raději Low výstup pro více detailů a rychlost.

Zajímalo by mne, jak se ti líbil Denon a zda díky němu postupuješ dál.
Zvuk dobrý - všechno dobré
ja.viper

Příspěvek od ja.viper »

Dik vsem za trosku presnejsi rady :thumbup:

Vzhledem k tomu ze ted prejdu do vyssi sfery v gramofonu z Denonu tak si myslim ze pro zacatek 2-3 roky by mi tohle rameno mohlo stacit. Mezitim se ohraje prenoska a pak budu moct premyslet o upgradu bud jen ramena nebo celeho gramofonu .

Ale proti denonu by to mel byt uz velky skok, aspon v to doufam .

Eficak: to slove to melko byt anglicky, je to: ale zapomel jsem dvojtecku , nemelo to byt osloveni :angel:

Long story short:

Ja jsem byl dlouhou dobu zastance DSD a flac v 194 /24 a porad je mam rad pro tu jednoduchost prehrani a kvalitu kterou mi dal McIntosh . :mrgreen:

Co se tyka Marantze , toho jsem kupoval jen na domaci kino ,ale pri prehravani jdu Zidoo -> USB-> McIntosh tam je DAC DA1 z toho emotiva .
Gramec mam primo do C47 a pak Emotiva .

Zkousel jsem predtim AVR od Arcamu , Onkya , Yamahu i Marantz ale az McIntosh byl prvni u koho mi padla brada z digitalu :cool:

K denomu jsme se dostal loni, protoze kamarad o tom porad mluvil a kdyz byl na navsteve a bavili jsme se o tom tak jsem to na alze v patek objednal v sobotu jsme to zapojili a hralo to krasne ^:)^ , a konecne jsem si uzil nove BW S702 jako ve studiu kdyz jsem byl poslouchat ... :eek:

Pak se domu dostal prvni McIntosh D150 a zjistil jsem ze dobry zvuk nemusi byt jen z gramce ale pres poradny DAC ;) , ted uz mam C47 i D150

Ted uz to mam tak ze jedu oboji , v Digitalu sbiram Vinyl Ripy, SACD, DSD a flac 192/24, ale zaroven rozsiruju sbirku vinylu (prevazne Jazz) a to je tak si lehnout se sklenickou a poslouchat a nic nedelat .

A rekl jsem si ze proste ten Denon uz neni adekvatni k sestave za 1M :)
Odpovědět