Poslechni někde pořádné bedny na poradnem zesilovaci, a pochopíš co za bahno bas ti subb dělají v base. I bedny umí subbbas, pokud je v nahrávce. Akorát v lepší kvalitě.Jano hifista píše: ↑04 čer 2024 09:04 Janino,suby neplnia len funkciu "spodku" ale pomahaju aj lepsie vyladit akustiku priestoru.Preto mas ten pocit pri tych live nahravkach,ako keby boli naozaj naživo.Kto neskusi,nevie.Subwoofer v reálu nemá až tak pridávat basovu energiu,ale zpresnit,zrychlit a znizit skreslenie vdaka lepsej priestorovej distribúcii nizkofrekvencnej energie.
T101
-
Re: T101
Plne súhlasím s DSOTM. Kto to spochybňuje, má vskutočnosti malo subjektívnych znalosti či skúsenosti s danou problematikou. Hlavne bedne môžu mať naložené veľké meniče a mohli by aj hrať rovnako ako suby. Museli by to byť ale poloaktívne bedne kde bas by poháňali zosiky ktoré by mali tisícky watov.
Tannoy Westminster WO + 2x Perlisten D15S, Allnic L-9000 OTL/OCL + Pass Labs X250.8, Allnic H-7000, Kuzma Stabi RD - 4pointVTA+Stogi Ref 313VTA 1) Lyra Etna SL+Lyra Erodin 2) A95, Lumin, Crystal Cable Ultra, Torus AVR 16, SR Active Block, Stillpoints
Nejde o basy ale uz spominany rozsah. Suby ti daju nejaky ten charakter mozno doplnok ale toto uz nie je klasicke stereo. Vsetko sa odvija od bedni a samozrejme od priestoru kde su...
M0n0: Denon DA-309 10” + AT33Ann
St3r30: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Ph0n0: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
4mp: SPX 2010, SPX A40
R3pr0: STH12
FIlt3r: NA
Gr4m0: Denon DP-80 DasPlinth
A este dodatok. Klasicke stereo nie je prezitok a myslite si o tom co chcete. Je mi to fakt v "autocenzura"
M0n0: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Technicky 2.0 je sposob identifikacie zaznamu/reprodukcie - 2 kanaly, bez pridaneho LFE [.0]. Napriklad ked si pustis mono nahravku 1.0 cez 2 repro, tak to je stale mono nahravka a nie stereo. Ten subwoofer(y) je vlastne len pridane pasmo - zrazu mas namiesto 3-pasmoveho repro 4 pasmove. Stale to bude hrat 2-kanalovy zvuk, je jedno ci to fyzicky bude 1 pasmo sirokopasmovy horn alebo 5 pasmova reprosustava, alebo teda 2 pasmo s pridanymi submi.
Nechcem sa do tejto debaty nejako extra pustat - ale 2x v zivote som pocul nieco, co by som nazval nekompromisny high-end. A v obidovch pripadoch tam boli v zostave subwoofery. Pre bezne pocuvanie do urcitej urovne, samozrejme sa da dostat k skvelym vysledkom aj z dvoma repro, ale pridanie subwwoferov tu kvalityu posuva dalej, ked to niekto vie urobit spravne.
z dennej tlace vyberame, tu je to popisane velmi dobre, o co v tom celom ide.
Magico M9 Set-Up
Along with $750,000 Magico M9s, a pair of Magico Titan-15 Subwoofers, at $32,000 each, were also employed to assist with active room correction. If you know what you are doing, additional subwoofers can be used to compensate for room resonance, allowing for the improved overall quality of bass throughout the entire room. The thing to understand is that it’s not about adding more bass; it’s about distributing it much more evenly throughout the entire space. Such multi-woofer application reduces standing waves through destructive interference, providing the most linear and consistent frequency response at all locations in the room.
Preto su top modely od YG, Magico, Wilson Audio, Sonus Faber atd atd uz od vyroby navrhovane tak, ze budu mat dodatocne subwooferove moduly/subwoofery.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
- Mark Levinson
- Administrátor
Prosím o přesunutí debaty na téma "Stereo se subwoofery" do tohoto vlákna zde: http://www.highendforum.cz/viewtopic.ph ... 93#p117393
Tady jste v osobním vlákně T101.
Děkuji za pochopení.
ML
Tady jste v osobním vlákně T101.
Děkuji za pochopení.
ML
Mark Levinson
Mě to přijde v pohodě, vše se vysvětlilo a myslím že to byla přínosná diskuze.
Jak píše DSOTM suby v sestavě mám a byla tu reakce na jejich poslech.
O přesun jsem nežádal, ale chápu moderátora, že je těžké rozeznat kdy je třeba zasáhnout a kdy ne, pokud se neozvu - dřív to nešlo.
Bavíme se o subech jako přidaného pásma, ale podobně mám rozšířený i "vršek" super tweetery - (důležitá věc, stejně jako suby mají crossover).Samozřejmě největší a nejdůležitější komponent je akustika bez které by to byl průšvih.
Mám kamarády s násobně dražšími repro a oba mají v sestavě jak suby, tak super tweetery a funguje jim to skvěle i když už třeba jen na jemné doladění zvuku.
Jak píše DSOTM suby v sestavě mám a byla tu reakce na jejich poslech.
O přesun jsem nežádal, ale chápu moderátora, že je těžké rozeznat kdy je třeba zasáhnout a kdy ne, pokud se neozvu - dřív to nešlo.
Bavíme se o subech jako přidaného pásma, ale podobně mám rozšířený i "vršek" super tweetery - (důležitá věc, stejně jako suby mají crossover).Samozřejmě největší a nejdůležitější komponent je akustika bez které by to byl průšvih.
Mám kamarády s násobně dražšími repro a oba mají v sestavě jak suby, tak super tweetery a funguje jim to skvěle i když už třeba jen na jemné doladění zvuku.
Stereo: JAY CDT2, Oppo 105D casea mod - JAY DAC 2 Signature - preamp DCT+ 2x Kinki EX-B7 - Electra 1027 Be - Aperion - Carbon Special - Desire Cable Technology - Filtrace + trafa DCT
Head: Modi Multibit + Asgard 2 - Mr Speakers Ether C Flow
Souhlasím s Janíkem.
Suby nemám,ani moji bratři ve zbrani (balkánská klika) je nepoužívají při stereo poslechu,ani spousta dalších hifi kamarádů.
Nicméně je to každého věc, když to pomůže a posluchač je spokojený,proti gustu, žádný dišputát,jak se říká, že.
Ono vlastně s regálovkama , které pohání AVR receiver to ani jinak nejde.
Suby nemám,ani moji bratři ve zbrani (balkánská klika) je nepoužívají při stereo poslechu,ani spousta dalších hifi kamarádů.
Nicméně je to každého věc, když to pomůže a posluchač je spokojený,proti gustu, žádný dišputát,jak se říká, že.
Ono vlastně s regálovkama , které pohání AVR receiver to ani jinak nejde.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
- Jano hifista
To je prave ten problem.Ak nemam s niecim skusenost,nebudem to posudzovat a tarat tu do vetra,ze suby su zbytocne,lebo stací dobre repro.Lepsie je si priznat,ze bud na to nemam adekvatnu miestnost alebo to neviem naviazat s hl.repro.
Qobuz, Tidal, BW 702s2, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
- PavelDosko
-
Sice nerad, ale nelze než souhlasit.
Hold takový je rozdíl mezi hifisty, a audiofily.
Hold takový je rozdíl mezi hifisty, a audiofily.
Na to se ovšem dá reagovat úplně stejně - ak neviem ako hra dospela bedna se subwooferem, tak budu obhajovat svoje řešení bez subů.
Je to jako se vším - je nutné to zkusit, pokud se má vést seriózní diskuze.
Já tedy slovo „audiofil“ nemám rád - má pejorativní nádech nějaké úchylky a jak je vidět z dalších podobných slov, tak většinou úchylek dost negativních:
https://cs.wiktionary.org/wiki/Příloha: ... _(čeština)
https://cs.wiktionary.org/wiki/Příloha: ... _(čeština)
- PavelDosko
jisteze, ovsem tento pripad pan jano hifista neresi
neni placka, neni highend
- Jano hifista
"Dospele" repro hra nejak a ked k nemu implementujes suby,tak sa zvukovy prejav posunie vyssie.To je fakt,vyplyvajuci zo samej podstaty veci.Ovsem platí to zname,ze sa to musí vediet naviazat.Pritom i sub,ktory je cenovo radovo nizsie od tych hlavnych repro,im aj tak dokaze "pomoct".Tak napr. Rel S/510 cenovo ak berieme v pare 5 litrov,dokazu citelne podporit aj take bedne ako BW 802D4 s cenovkou zruba 27 000E.
Qobuz, Tidal, BW 702s2, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
To ale není pravda když už sub tak musí být k bednám adekvátní což 510, jakkoliv je dobrý není.
Možná to bude víc basovat a bude se zdát přifouklý prostor ale lepší to nebude.
Možná to bude víc basovat a bude se zdát přifouklý prostor ale lepší to nebude.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2 Mini - 8Switch, Audiovector R3 Avantgarde, Nordost Heimdall 2,
Pro-Ject Signature 10.
Pro-Ject Signature 10.
Jano hifista
Přesuň svou diskuzi do vlákna svého, nebo do Stereo se subwofery.
S většinou tvých názorů nesouhlasím a akorát tu vyvolávají zbytečné dohady.
Přesuň svou diskuzi do vlákna svého, nebo do Stereo se subwofery.
S většinou tvých názorů nesouhlasím a akorát tu vyvolávají zbytečné dohady.
Stereo: JAY CDT2, Oppo 105D casea mod - JAY DAC 2 Signature - preamp DCT+ 2x Kinki EX-B7 - Electra 1027 Be - Aperion - Carbon Special - Desire Cable Technology - Filtrace + trafa DCT
- Jano hifista
Vsak admin to chcel presunut tuto diskusiu,len ty si pisal,ze je prinosna
Nějaký čas už mám v sestavě další kabely řady eden a to signálový k sub + 2x napájecí - jeden power šel před velké trafo místo master reference a druhý vyměnil divine u DAC.Dále napájecí k sub deep 2.
Přidávání power kabelú eden do sestavy doposud mělo za následek postupné navyšování rozlišení, klidu a realističnosti.Ovšem po zapojení posledního k dac došlo (nejspíše díky převažujícímu poměru těchto kabelů v sestavě) k zlomu.
První zapojení.Obrovská čistota, rozlišení, klid a naprosto jasná lokalizace všeho co se v hudbě vyskytne.Ovšem téměř zmizela dynamika basu.
Dal jsem tomu čas a nízké frekvence se vrátily, ovšem musel jsem nastavit sub, nakonec o stupeň nižší hlasitost a dělící frekvence o 2.
Takto byl bas údernější a ty opravdu nejnižší frekvence lépe vnímatelné a vyšší bas nelezl do toho z focal.
I když se basu i po rozehrání zdálo méně, je čistší, přesnější, jde níže.Paradoxně jsem musel snížit hlasitost a naladit crossover, protože edeny zvyšují hlasitost.
Střední i vysoké pásmo dostalo jiný rozměr, posluchače to posunulo blíže kapele, hloubka scény narostla a vokály jsou blíže a realističtěji vyobrazeni před poslech. místem.Výšky si v některých skladbách hrají s prostorem po mistnosti až pohádkově (elektronikcká hudba), jindy jsou přirozené, tak jak jim dá záznam.
Přidávání power kabelú eden do sestavy doposud mělo za následek postupné navyšování rozlišení, klidu a realističnosti.Ovšem po zapojení posledního k dac došlo (nejspíše díky převažujícímu poměru těchto kabelů v sestavě) k zlomu.
První zapojení.Obrovská čistota, rozlišení, klid a naprosto jasná lokalizace všeho co se v hudbě vyskytne.Ovšem téměř zmizela dynamika basu.
Dal jsem tomu čas a nízké frekvence se vrátily, ovšem musel jsem nastavit sub, nakonec o stupeň nižší hlasitost a dělící frekvence o 2.
Takto byl bas údernější a ty opravdu nejnižší frekvence lépe vnímatelné a vyšší bas nelezl do toho z focal.
I když se basu i po rozehrání zdálo méně, je čistší, přesnější, jde níže.Paradoxně jsem musel snížit hlasitost a naladit crossover, protože edeny zvyšují hlasitost.
Střední i vysoké pásmo dostalo jiný rozměr, posluchače to posunulo blíže kapele, hloubka scény narostla a vokály jsou blíže a realističtěji vyobrazeni před poslech. místem.Výšky si v některých skladbách hrají s prostorem po mistnosti až pohádkově (elektronikcká hudba), jindy jsou přirozené, tak jak jim dá záznam.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Karle, je super vědět, že Focal 1027Be dokáží každý upgrade ve tvé sestavě zcela jasné odhalit. Aspoň já jsem ty bedny vždy trochu podceňoval ale evidentně neprávem.
Ať ti to hraje
Ať ti to hraje
MSB DATA CD IV Sign. ->i2s AAI Assoluto+ -> MSB DAC IV Sign. (Femto 77) -> Valhalla2 XLR->MSB S200 -> Vivid B1 (Accuphase PS-1200+SR Grounding Block; Shakti; Ansuz).
- Jano hifista
Ten focal 1027Be je tam prave najslabsi clanok zostavy.Mal by aspon pomenit kondenzatory vo vyhybke + to cele prekablovat.Ja som to vsetko menil na BW 702 s2 a rozhodne sa to vyplatilo a to su relatívne nie tak stare bedne.Posun vo zvuku je vyrazný.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
V těchto bednách jsou opravdu ty úplně základní řady součástek, vyhybky jsou tam takový ten typický průmyslový standard.
Nákladný Beriliový výškáč a před ním součástky za sto korun.
To Ty jsi měl v těch B&W už velmi slušné kondíky.
Ale stejně neslavně jsou na tom i Jiřího Vividy, jsou tam také základní padesátikorunové kondíky a levné odpory a cívky.
Je to o penězích, rozměrech a pracnosti při instalaci ve výrobě. Je jednoduché namontovat jednu menší desku vyhybky a nastrkat kablíky s fastony než instalovat dvě až tři desky a vodiče pájet k měničům.
Nákladný Beriliový výškáč a před ním součástky za sto korun.
To Ty jsi měl v těch B&W už velmi slušné kondíky.
Ale stejně neslavně jsou na tom i Jiřího Vividy, jsou tam také základní padesátikorunové kondíky a levné odpory a cívky.
Je to o penězích, rozměrech a pracnosti při instalaci ve výrobě. Je jednoduché namontovat jednu menší desku vyhybky a nastrkat kablíky s fastony než instalovat dvě až tři desky a vodiče pájet k měničům.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
- Jano hifista
Mundorfy su dobre,ale u BW sa moc nehodia lebo su take chladnejsie.Jantzen ktore som daval,idu viac do tepla.Ale zmena bola aj v tom,ze su teraz lepsie basy je ich viac a vysky netrcia ponad zvysok pasma a je viac detailov.Celkovy zvukovy obraz je proste lepsí.Jeden kondenzator napr. v basovej vyhybke stal 45 Eur.Takze naozaj sa tam vyplati davat kvalitnejsie.Stredovyskova vyhybka bola trocha upravena tym,ze sa tam miesto jedneho kondenzatora davali dva cize celkove styri.Aj rezistor sa daval lepsi nez bol.
Výměna kabeláže v bednách již proběhla.
Pokud bych je rozdělával, pustil bych se už do většího upgrade než jen výměny výhybky (ta by si to samozřejmě zasloužila).
Padlo by na to dost času a financí, tak je pak otázkou zda už nepořídit jiné bedny.
To vše vykrystalizuje časem.
Pokud bych je rozdělával, pustil bych se už do většího upgrade než jen výměny výhybky (ta by si to samozřejmě zasloužila).
Padlo by na to dost času a financí, tak je pak otázkou zda už nepořídit jiné bedny.
Ahoj Karle, zdravím Tě ,
Gratulace k upgrade kabeláže. Je fajn, že jsi se posunul. Jsem přesvědčený, že to kormidluješ správným směrem Hold opět se budu muset někdy na podzim vydat na Vysočinu a poslechnout si ten posun a pokecat o nově nabytých zkušenostech
Měj se fajn a užívej
Gratulace k upgrade kabeláže. Je fajn, že jsi se posunul. Jsem přesvědčený, že to kormidluješ správným směrem Hold opět se budu muset někdy na podzim vydat na Vysočinu a poslechnout si ten posun a pokecat o nově nabytých zkušenostech
Měj se fajn a užívej
SPaudio-P1(S) + A400(S),STRANKA GT2
SPaudio-D1(S),ROON Nucleus
Project RPM10, Ortofon SPU Royal N, Parasound JC3+
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA,Townshend,Roth,PSaudio,Oyade,VDH
akustika Martin Vitvar
STRANKA RBS podložky
PSaudio P20, solo přívod
akustika Martin Vitvar
STRANKA RBS podložky
Ahoj Mariáne,
upgrade kabelů v bednách proběhl už za mé minulé poslechovky, tenkrát jsem se ještě neodvažoval jít do větších zásahů, takže jen kabeláž s tím jak se to projeví.
Nicméně co jsi tu byl naposled, proběhlo pár změn co stojí za to slyšet.Určitě jsi u mne vítán na poslech a vše probereme
upgrade kabelů v bednách proběhl už za mé minulé poslechovky, tenkrát jsem se ještě neodvažoval jít do větších zásahů, takže jen kabeláž s tím jak se to projeví.
Nicméně co jsi tu byl naposled, proběhlo pár změn co stojí za to slyšet.Určitě jsi u mne vítán na poslech a vše probereme
JJ myslel jsem kabely řady EDENT101 píše: ↑09 zář 2024 08:45 Ahoj Mariáne,
SPaudio-P1(S) + A400(S),STRANKA GT2
PSaudio P20, solo přívod
akustika Martin Vitvar
STRANKA RBS podložky
PSaudio P20, solo přívod
akustika Martin Vitvar
STRANKA RBS podložky
- Jano hifista
To už si potom mohol aj tie kondenzatory pomenit hlavne teda keď máš staršie bedne.ony totiž časom vyschynaju.mna to celé komplet aj s prekablovanim vyšlo na cca 400E.T101 píše: ↑09 zář 2024 08:00 Výměna kabeláže v bednách již proběhla.