David Gilmour

Odpovědět
dvader

David Gilmour

Příspěvek od dvader »

S podivem zjišťuji, že tento famózní muzikant tu ještě vlákno nemá!

U příležitosti jeho nového alba jej tedy zakládám…
Vinyl už mám předobjednaný a ochutnávky se mi líbí, takže se těším. :thumbup:
Mark Levinson
Administrátor

Re: David Gilmour

Příspěvek od Mark Levinson »

Taky mne to překvapilo. že David Gilmour tady ještě nemá samostatné vlákno, rozhodně si to zaslouží. Ani jsem nevěděl, že vydává novou desku, tak na to jsem zvědav.
Mark Levinson
dvader

Příspěvek od dvader »

Dokonce mu tam v některých skladbách zpívá dcera…
Už jsou uvolněné 2 skladby. Na Qobuzu a Apple Music to vidím.
Mark Levinson
Administrátor

David Gilmour - Luck and strange
Nedávno vydané album, jak se Vám líbí?
.
Luck_and_Strange.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mark Levinson
PGH

Příspěvek od PGH »

Nevím, mám to objednané a zatím to nemají k dodání
Tony

Příspěvek od Tony »

Napr. HDtracks ponúka verziu Flac 24bit-96kHz.
Celkové DR albumu je žalostných 8, zvuk podla mňa nič moc.
Škoda…
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Atmos BR na ceste, na ATV MCH zvuk,klasicky o triedu lepsi ako v stereo.

Ako fakt netusim, preco maju zapotreby to takto sprasit v stereo digi verzii.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Fidji99 píše: 12 zář 2024 19:25 Atmos BR na ceste, na ATV MCH zvuk,klasicky o triedu lepsi ako v stereo.

Ako fakt netusim, preco maju zapotreby to takto sprasit v stereo digi verzii.
Prostě proto, že vysoké DR vadí při nesoustředěném poslechu přes různá šumítka nebo sluchátka v MHD.
A tímto způsobem dnes poslouchá většina. Bohužel je to tak :thumbdown:

Jen nechápu, proč alespoň takoví velikáni jako je DG nevydají nezmršenou verzi pro, řekněme náročné posluchače.

Obávám se, že nakladatelství by zmršila i tu Atmos verzi, kdyby jim v tom nebránila jasně dané technické specifikace od Dolby.
PGH

Příspěvek od PGH »

PGH píše: 12 zář 2024 09:00 Nevím, mám to objednané a zatím to nemají k dodání
Objednávku jsem zrušil a počkám až to někde poslechnu.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Na BluRayi to ma skvely zvuk.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Antony

Příspěvek od Antony »

Nemá, stereo je tam zmršený stejně.
Antony

Příspěvek od Antony »

"vysoké DR vadí při nesoustředěném poslechu"
Je to přesně naopak.
Vienna

Příspěvek od Vienna »

Bez ohledu na zvuk, vam se to album libi? A libilo by se vam, kdyby ho nahral bezejmenny interpret?
Obsahove je to pro me nicnerikajici a zapomenutelne, dcera tomu nepomaha, ale rozumim marketingu za tim. Je tam jedina dobra skladba, a to instrumentalni bonusovy "barn jam". Kdyby mel 40 minut, tak je to pecka. Na vinylu, myslim, neni, takze to elpicko je IMHO bezcenne...
Antony

Příspěvek od Antony »

Vienna
Bez ohledu na zvuk se mi album docela líbí. On by ho takhle žádný jiný interpret nenahrál, nezahrál, ani nenazpíval. LP má smysl v tom, že není tak zvukově placaté jako stereo digitál.
Zpívánky s dceruškou jsou otravné a nejlepší skladba je The Barn Jam s Wrightem, na tom se shodneme. Zde je 21 minutová verze jamu:
https://www.youtube.com/watch?v=3RigZ0VLH8w
Vienna

Příspěvek od Vienna »

Pochybuju, ze master pro lis LP a CD se jakkoli lisily a stejne tak pochybuju, ze master je k dispozici na nejake streamovaci platforme, takze tezko soudit, co je za ´neplacatosti´ LP zvuku. Jinak receno - DR bylo s nejvetsi pravdepodobnosti zmrseno stejne pro vsechny formaty, zbytek uz je jen postprocesing.
Jinak hezke video: https://www.youtube.com/watch?v=EckHimWp9NI
Antony

Příspěvek od Antony »

Master pro CD a pro LP se liší vždycky.
Vienna

Příspěvek od Vienna »

No dobre, tak jinak: Pochybuju, ze podklad masteru pro lis LP a digital se jakkoli lisily dynamicky. To neznamena, ze se nemohou LP a digital dynamicky lisit (neustale vytahovane DR), ale neni to dano rozdílnou puvodni kompresi. Ale jak rikam, treba se pletu a tohle album je vyjimka, o cemz dost pochybuju. V zasade je to ale jedno, vinyliste spolknou filtry a digitalnici se smiri s tim, ze ofiko DR je proste horsi.
dvader

Příspěvek od dvader »

Mě osobně se hudebně líbí - je to takové příjemné a uklidňující.
Antony

Příspěvek od Antony »

Vienna píše: 21 zář 2024 10:37 No dobre, tak jinak: Pochybuju, ze podklad masteru pro lis LP a digital se jakkoli lisily dynamicky. To neznamena, ze se nemohou LP a digital dynamicky lisit (neustale vytahovane DR), ale neni to dano rozdílnou puvodni kompresi. Ale jak rikam, treba se pletu a tohle album je vyjimka, o cemz dost pochybuju. V zasade je to ale jedno, vinyliste spolknou filtry a digitalnici se smiri s tim, ze ofiko DR je proste horsi.
Hudební záznam se na obou médiích významně odlišuje dynamickým rozsahem hlasitosti a proto soudíš, že se podklady masteru neliší. Marně hledám nějakou logiku.
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

Vienna píše: 21 zář 2024 09:19 Bez ohledu na zvuk, vam se to album libi? A libilo by se vam, kdyby ho nahral bezejmenny interpret?
Obsahove je to pro me nicnerikajici a zapomenutelne, dcera tomu nepomaha, ale rozumim marketingu za tim. Je tam jedina dobra skladba, a to instrumentalni bonusovy "barn jam". Kdyby mel 40 minut, tak je to pecka. Na vinylu, myslim, neni, takze to elpicko je IMHO bezcenne...
Nie je to ziadna tragedia, prijemna muzika, ktora neurazi. Ale asi ocakavat nieco zasadne prelomove, by bolo nerealisticke.

Ale je to inac zaujimava tema - legendy minulosti a ich neskorsia tvorba. Malokto dokaze kontinualne zo seba dostavat top kvalitu, nieto este prinasat zasadny posun. Na prvu dobru ma napadne napr. Miles Davis alebo David Bowie. Ale su to skor vynimky a v podstate je asi pravda, ze je v tom vsetkom hlavne nostalgia.

Ale ine som chcel.Odhliadnuc od DR, kde Atmos verzie su na urovni vynilov, bez vsetkcyh obmedzeni a kompromisov, ktore vinyl prinasa, tak Atmos mixy zacinaju byt aj hudobne zaujimavejsie v porovnani so stereom. Co bolo 4/5 je zrazu 4.5/5

Tento Gilmour je dobry priklad - Atmos verzia toho spominaneho barn jamu - iplme iny vhlad do hudby a zrazu je tam nove napatie medzi jednotlivymi nastrojmi, zrazu vnimas, ako jednotlivi hudobnici komunikuju medzi sebou pomocou hudby. Proste ina kvalita vnemu oproti stereu. Ale to treba zazit, tazko sa to vysvetluje, je to take tancovanie o architektire.
Antony

Příspěvek od Antony »

Těžko srovnávat 8-kanál Atmos se stereem na LP, jejich DR je vzájemně nekompatibilní.
Aby Atmos byl hudebně zajímavější než tatáž hudba na jiném nosiči je hloupost. Pro někoho může být zajímavější zvukově, ale tvrdit, že je tam nějak zajímavější hudba svědčí o zaměňování pojmů. Hudba je tam úplně stejná. Má-li se někdo potřebu vytahovat s prostorovým zvukem, jeho věc. Pro mne je zábavný tak leda u filmu v kombinaci s obrazovou složkou.
Atmos verze Barn Jam je něco jako upsamplovaná mp3 do hi-res, nic víc. Dodatečně přibastlené kanály, které v původní nahrávce nejsou, to akorát pokazí. Ale víc pruhů, víc Atmos, chápu..
Tancování o architektuře je otřepaná berlička těch, co nedokážou o hudbě mluvit tak, aby to mělo přínos.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Antony píše: 20 zář 2024 21:45 "vysoké DR vadí při nesoustředěném poslechu"
Je to přesně naopak.
Můžeš toto tvrzení nějak více rozvést?
Antony

Příspěvek od Antony »

DSOTM
Nízké DR způsobuje ve zvuku rušivé atributy dané komprimací a deformací zvukového spektra. Ve zvuku je výrazně znát agresivita a zkreslení, posluchač má neustálý pocit vysoké hlasitosti, přeřvanosti, nepřirozeného zvýraznění složek, které měly v být v pozadí a v podkresu. Tohle vše ruší vždycky, popsané jevy rychle přinášejí únavu, a to jak jak při soustředěném tak i nesoustředěném poslechu. Vysoké DR tyto problémy nemá.
Výše napsané se probírá na všech hi-fi fórech víc jak 20 let, je mi záhadou, že ti to není dávno jasné.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Antony píše: 22 zář 2024 18:10 DSOTM
Nízké DR způsobuje ve zvuku rušivé atributy dané komprimací a deformací zvukového spektra. Ve zvuku je výrazně znát agresivita a zkreslení, posluchač má neustálý pocit vysoké hlasitosti, přeřvanosti, nepřirozeného zvýraznění složek, které měly v být v pozadí a v podkresu. Tohle vše ruší vždycky, popsané jevy rychle přinášejí únavu, a to jak jak při soustředěném tak i nesoustředěném poslechu. Vysoké DR tyto problémy nemá.
Výše napsané se probírá na všech hi-fi fórech víc jak 20 let, je mi záhadou, že ti to není dávno jasné.
Vůbec jsi nepochopil podstatu mého příspěvku, není divu když jsi z něj vytrhnul jen část věty. Typické, hlavně za každou cenu něco napsat.

Jinak to co jsi napsal o nízkém DR je samozřejmě OK.
Antony

Příspěvek od Antony »

DSOTM
"Prostě proto, že vysoké DR vadí při nesoustředěném poslechu přes různá šumítka nebo sluchátka v MHD."
Jak je vidno, celá věta, z níž jsem vyňal citovanou pasáž, na nesmyslnosti výroku nic nemění. Problém nebyl v nepochopení, jak mi podsouváš. Smysl psaného textu chápu velmi dobře, má-li nějaký.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

No zjevně ne.
Antony

Příspěvek od Antony »

Výkřik do tmy s nulovou hodnotou.
Je srandovní, když podsouváš nepochopení, aniž by ses byl schopen k věci vůbec vyjádřit.
Něco ke Gilmourovi tam nemáš, krom toho, že jeho vysoké DR (které nemá) je při nesoustředěném poslechu do sluchátek rušivé?
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

Aniž bych stranil kterékoliv ze stran, jsem si jistý, že jste natolik inteligentní aby Vám došlo, že takto vedená komunikace neposune nikam ani Vás dva ani toto vlákno. Zkuste se nad toto povznést.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Zjevně je to tak.
Pokud by můj příspěvek byl nejasný ještě někomu jinému že Antonymu, tak samozřejmě dovysvětlím.
Antony

Příspěvek od Antony »

tm.watch píše: 23 zář 2024 14:39 Aniž bych stranil kterékoliv ze stran, jsem si jistý, že jste natolik inteligentní aby Vám došlo, že takto vedená komunikace neposune nikam ani Vás dva ani toto vlákno. Zkuste se nad toto povznést.
Zcela souhlasím. Proto jsem se zeptal na toho Gilmoura.
HonzaE

Příspěvek od HonzaE »

Antony píše: 23 zář 2024 15:37
tm.watch píše: 23 zář 2024 14:39 Aniž bych stranil kterékoliv ze stran, jsem si jistý, že jste natolik inteligentní aby Vám došlo, že takto vedená komunikace neposune nikam ani Vás dva ani toto vlákno. Zkuste se nad toto povznést.
Zcela souhlasím. Proto jsem se zeptal na toho Gilmoura.
:thumbup:

Tak tedy zpět k D.Gilmourovi :smile:
Slyšel jsem zatím 2x z Tidal a mě se líbí. Jasně nic nového a převratného, ale příjemné. Zpěv dcery mi nevadí, naopak beru jako zpestření. Také slyším více akustické kytary.

Antony, Vienna
Souhlasím Barn Jam nejlepší skladba, hned na první poslech.

Budu objednávat na BR, bez ohledu na DR. Vše kolem Pink Floyd upřednostňuji v mch.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
Antony

Příspěvek od Antony »

Multichannel má smysl pouze tam, kde byl záznam takto studiově pořízen. Což v naprosté většině nebyl. Předělávky starých stereo nahrávek do mch = upsampling mp3 do hi-res. Obojí jde, obojí je nastavovaná kaše a šidítko.
Vienna

Příspěvek od Vienna »

Antony píše: 22 zář 2024 18:10 DSOTM
Komprese je potreba prakticky pokazde, ale souhlasim, ze kdyz se to prezene, shodi to muziku. Bylo by super, kdyby se uzakonilo DR nekde na minimu 9-10, to mi z praxe pripada jako optimalni balanc. Ale samo o sobe DR samospasitelne neni, ani neznamena, ze je cela skladba komprimovana. Zrovna ted mi prosel rukama jinak krasny track Tima Christensena Far Beyond Driven. Tissi pasaze jsou dynamicky perfektni, i attack a release maji pomaly nastup, ale kompresni pomer nad nastavenym limitem je brutalni, takze refreny jsou priserne. Hned pak je to zase pohoda, az do dalsiho refrenu, kdy kompresor zase zabere. Ten Barn Jam je dobry mj. proto, ze byl prihozeny jen jako bonus a nevenovala se mu stejna "pece" jako zbytku desky.
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Nastavovat nejake vseobecne minimalni DR je podle me nesmysl. Zalezi na zanru, obsahu, mixu a taky hlavne cilovem pouziti. Vetsina lidi hudbu posloucha skrz radio, nebo pres mobil a spunty nekde v MHD jak psal DSOTM. Tam proste vysoky DR nechces, to neni prakticke, dobre poslouchatelne a ani vyuzitelne temi pristroji, pres ktere to hraje. Ja si dokonce myslim, ze dnes uz je termin Loudness Wars prezity, protoze to je spis navazane na trend, kdy producenti a vydavatele to proste chteli nahlas, aby to oproti konkurenci zaujalo a vic se toho prodalo. Nerikam, ze dnes to tak ve spouste pripadu neni taky tak, ale dost to ustupuje a v jine spouste pripadu se proste jen dela mix blizko digitalni nuly. Protoze to vetsina lidi posloucha tak, jak jsem popsal a to je ta primarni cilova skupina pro dany produkt, ne 0,1% hifistu.
Antony

Příspěvek od Antony »

Je skvělé od některých lidí číst, že vysoké DR je rušivé a že ho nechceš.
Vždycky mne svými nesmysly pobaví jedni a ti samí "hifisti".
Loudness War je právě tento trend, že " producenti a vydavatele to proste chteli nahlas, aby to oproti konkurenci zaujalo a vic se toho prodalo". A proto je termín přežitý? Logika??
Nízké DR je praktické, a vysoké není. Další perla blábolivá. Praktičnost dynamického rozsahu, ano, to je přesně to trendy kritérium.
Absurdní obhajoba podělaného zvuku jde vždycky od těch, co jako posluchači nestojí za nic. Je dobré vidět, jak to opakovaně potvrzují.
Mark Levinson
Administrátor

Je fajn, že se hodně řeší i kvalita nahrávky, ale mne hodně zajímalo, jak se toto album líbí především hudebně?
Mark Levinson
Fidji99

Příspěvek od Fidji99 »

NIekedy sa spaja radost a emocia z nadherneho zazitku s urcitou melancholiou.
Melancholia preto, ze uz to nikdy nezazijem a pravdepodobne to je posledny krat, co som mal moznost pocut Time, Comfortably Numb, Sorrow, High Hopes nazivo.

Pan David Gilmour, dakujem za nadherny vecer a nadhernu hudbu. Hanging on in quiet desperation is the English way
Gilmor.JPG
A ta pesnicka s dcerou - nazivo uplne iny rozmer.

P.S. ak ma jedna vec na koncertoch vyrusuje tak to su vsetci ti "autocenzura", co si myslia, ze ich videa z telefonov niekoho zaujimaju ..., to fakt nikdy nepochopim - si na koncerte a cely koncert cumis do telefonu a nahravas video. 1-2 fotky na zaciatku, na konci, selfina pred koncertom, hotovo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět