Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk

Různé průzkumy apod.
Odpovědět

Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk

Má výrazný vliv na zvuk
91
43%
Má částečný vliv na zvuk
60
29%
Nemá žádný vliv na zvuk
39
19%
Nevím, nemám to vyzkoušeno
20
10%

Celkem hlasů: 210

Antony

Re: Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk

Příspěvek od Antony »

Dohodli jsme se, že se nedohodneme.. :)
Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

DSOTM: Hele, ono by to treba dopadlo, ale k tomu nestaci jen vyzyvat na foru a treba i mit vuli to financovat. To bys to musel ty (nebo nekdo jiny) zacit aktivne organizovat.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Však ano, s tím jsem počítal, jen by samozřejmě bylo fajn, kdyby se zapojil i někdo další, klidně nějaký profík s potřebným vybavením a zkušenostmi.
Nicméně o tom vůbec nemá cenu dál přemýšlet, když je evidentní, že nedorazí zástupci obou skupin. Pak je to bezcenné, jen ztráta času, energie a peněz.
Chvíli jsem doufal, že třeba tady, kde jsou jen ty nejlepší, super rozlišující přístroje a kabely a jejich vliv je dle skupiny B tedy zcela jasný, by to mohlo dopadnout.
Dopadlo to stejně, jako na vedlejším fóru.
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

DSOTM píše: 12 zář 2024 17:34 Nicméně o tom vůbec nemá cenu dál přemýšlet, když je evidentní, že nedorazí zástupci obou skupin.
Jak už jsem psal dříve, dokud tady nebude svítit jasný termín, tedy místo konaní a datum, tak těžko bude někdo slibovat účast.
To dá rozum přece, páč nikdo neví jestli v tom termínu bude moct.
Mark Levinson
tm.watch

Příspěvek od tm.watch »

No, myslím, že Honza (Subumbra) konkrétní termín řekl - nejsem si jistý jestli přímo v tomto vlákně nebo v tom o LP a taky řekl, že tam budou i zástupci skupiny B. Původně se měl myslím účastnit i PMA (jestli to nepletu) ale tak nějak jsem z tohoto vlákna pochopil, že spíš nepřijede, velká škoda. Snad vše klapne a my tam budeme a názor na stříbrný kabel si uděláme sami, byť primární cíl setkání byl spíše vztažen k poslechu různých LP.
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

Mark Levinson píše: 13 zář 2024 07:55
DSOTM píše: 12 zář 2024 17:34 Nicméně o tom vůbec nemá cenu dál přemýšlet, když je evidentní, že nedorazí zástupci obou skupin.
Jak už jsem psal dříve, dokud tady nebude svítit jasný termín, tedy místo konaní a datum, tak těžko bude někdo slibovat účast.
Bohužel tak to není. Problém je v tom, že nikdo ze skupiny B nepotvrdil zájem se slepého poslechového testu zúčastnit.
Jak už jsem psal o hodně stránek dřív, místo a čas konání by se přizpůsobily tak, aby vyhovovaly většině zúčastněných.
Mark Levinson
Administrátor

tm.watch píše: 13 zář 2024 08:19 No, myslím, že Honza (Subumbra) konkrétní termín řekl - nejsem si jistý jestli přímo v tomto vlákně nebo v tom o LP a taky řekl, že tam budou i zástupci skupiny B. Původně se měl myslím účastnit i PMA (jestli to nepletu) ale tak nějak jsem z tohoto vlákna pochopil, že spíš nepřijede, velká škoda. Snad vše klapne a my tam budeme a názor na stříbrný kabel si uděláme sami, byť primární cíl setkání byl spíše vztažen k poslechu různých LP.
Já jsem myslel, že tyto akce budou samostatné, když ta první bude primárně o vzácných LP. Poslech kabelu u tohoto setkání se nevylučuje, ale s velkým testem napájecích kabelů bych to neslučoval. Podle mne, by se nedalo vše stihnout.

DSOTM píše: 13 zář 2024 09:38
Mark Levinson píše: 13 zář 2024 07:55
Bohužel tak to není. Problém je v tom, že nikdo ze skupiny B nepotvrdil zájem se slepého poslechového testu zúčastnit.
Jak už jsem psal o hodně stránek dřív, místo a čas konání by se přizpůsobily tak, aby vyhovovaly většině zúčastněných.
Takovým způsobem se to nedomluví nikdy. Já bych se zúčastnil rád, ale když nevím termín, tak nemohu nic slíbit.
Mark Levinson
NA-Noble Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Před dvanácti lety v sousedním vlákně o reprokabelech jsem napsal příspěvek na kterém bych ani dnes neudělal žádné korekce a protože tam píšu i o napájecích kabelech tak ho vkládám. Od té doby se změnilo pouze to, že se hodně zvětšilo množství těch zažitých zkušeností s audio kabeláží. :

"Když jsem se začal zapojovat do internetového audio fóra v roce 2003 ještě na Lopuchu bylo těch co zastávali čistě technický přístup valná většina. Nebylo nás tam moc kteří už tenkrát měli doma vyzkoušeno vícero linkových a repro kabelů a více než počtu nul za desetinou čárkou u změřeného zkreslení dávali přednost pocitům u poslechu.
Většina používala cinch kabel vyrobený z laciného průmyslového coaxiálu (RG 62), nebo některý ze základních modelů od specializovaného výrobce v případě, že dotyčný neuměl vzít do ruky pájku, nebo si je pořídil pro dobrý pocit. V repro kabelech letěly běžné silnější dvoulinky a šlágr byly křížem zapojené skroucené dva vysokofrekvenční coaxiály (RG 213, 214), občas měl někdo opět nějaký levnější kabel od specializovaného výrobce.
Já měl tenkrát linkové i reprokabely od Krauta v součtu přes 25.000,- a k těm linkovým jsem došel po porovnání asi pěti kabelů od V D Hull, Cleraudio a Amber. Síťové kabely a filtrace se ještě téměř vůbec neřešila. Kdyby někdo napsal, že metr síťového kabelu přinesl slyšitelnou změnu asi by ho tam tenkrát rovnou virtuálně upálili. Asi to bylo také tím, že členy fóra tenkrát tvořila většina techniků a polotechniků. Dnes je to už naštěstí jinak, na fórech skladba účastníků odpovídá reálnému zastoupení lidí co se věnují audiu. Také dramaticky přibylo zkušeností a lidí co si zkouší věci na vlastní uši a nebojí se již napsat svůj názor, protože nejsou v drtivé minoritě. Dnes už i dost z techniků mají vyzkoušeno co dokážou dělat kabely i ty síťové.
Já nevím proč ještě dnes jsou lidi, co píší, že neslyší, nevěří ….v případě, že to nejsou začátečníci. Nevím jestli rozlišovací schopnost jejich sestavy je tak nízká, že ty rozdíly smaže, nebo je jejich vnímání reprodukované hudby prostě jiné, nevyhodnocuje tak kriticky dané rozdíly. Možná se jen brání tomu něco pracně zapůjčovat a prohazovat, poslouchat dokola stejné skladby a analyzovat rozdíly. Prostě jim stačí pořídit vybrané přístroje a reprobedny, celé to propojit a jen si užívat hudbu. Myslím, že to je vlastně zdravý přístup. Chtějí přece poslouchat muziku, ne rozdíly mezi kabelama a utrácet za ně částky jako za komponenty. Je to v pořádku, do doby než sednou ke klávesnici a začnou ostatní drtivou většinu ubíjet tím, že opakovaně píší, že oni neslyší rozdíl a nebudou vyhazovat peníze z okna. Stačí to napsat jednou, protože přesvědčovat většinu o jejich bláhovosti kanonádou svých tvrzení nemá smysl. My máme mnohaleté osobní zažité zkušenosti a skrz ně jsme si vybrali ty pro naše sestavy vhodné kabely, a při každé příležitosti porovnávání nějakých kabelů si říkáme jak takový velký rozdíl může někdo neslyšet.
A teď mě napadá, stejné je to třeba se speciálníma nožičkama pod komponenty a repro. CERABALLy jsou u nás nejfrekventovanější. Můžu jako technik začít vyjmenovávat důvody proč to nemůže fungovat, a jak má můj přehrávač LINDEMANN mechaniku zavěšenou na lankách a tedy není důvod aby nějaké podložené nožičky změnily zvuk a proč si je tedy zbytečně půjčovat. A nebo si je můžu půjčit, abych nemusel k tématu jen mlčet, nebo psát, že to podle mě je blbost. Stačí je pak podložit pod přístroje a pustit stejnou nahrávku, nožičky vyndat a pustit znova, případně ještě jednou s. A hned člověk má k vlastnímu teoretickému názoru vlastní zkušenost. Jak jednoduché
."

Ale samozřejmě můžou reagovat technokratičtí skeptici, že to je stejně jenom subjektivní zážitek, že mysl oklamává smysly a moduluje prožívání. Na to odpovídám, jistě, i vaše prožitky slasti při dobrém jídle a pití, hudbě či orgasmu na tom nejsou jinak.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
subumbra

Příspěvek od subumbra »

Mark Levinson píše: 13 zář 2024 10:13

Já jsem myslel, že tyto akce budou samostatné, když ta první bude primárně o vzácných LP. Poslech kabelu u tohoto setkání se nevylučuje, ale s velkým testem napájecích kabelů bych to neslučoval. Podle mne, by se nedalo vše stihnout.
Naše setkání 21.9. tedy již za týden, je samozřejmě koncipováno tak jak píše Mark Levinson, věnovat se budeme vinylům zejména prvním US presům z konce 50. a 60. a jejich srovnání s různými represy a remastery, DSOTM jsem pozval hlavně proto, aby se seznámil se zvukem jaký dosahujeme a s lidmi, kteří za tím stojí. Ono to bude určitě ku prospěchu a až se domluvíme na test u nás v Litoměřicích budem se už trošku znát což opět věci jen prospěje. V sobotu se chvilka na výměnu kabelu jistě najde také, ale nebude to v žádném případě smyslem akce.
Luxman PD555 Gold, STRANKA Carbon 250, A95, PerWindfeld, SAEC WE308 AT33MC Mono
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
Altec Lansing 605A DIY cab 560l STRANKA Silver BiWi
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

subumbra:
To je stále dokola, rozumím tvé argumentaci, i když mám jiný názor.
Co mi vadí je to, že tě nemůžu považovat za nezainteresovaného a pak ty příspěvky dostávají propagační charakter, jakkoliv mohou být myšleny upřímně.
Míchat poslechovou akci vinylů se slepým testem nejde.

Ty se toho případného poslechového testu zúčastníš? Z předchozích příspěvků jsem pochopil že ne.
Gryphon

Příspěvek od Gryphon »

NA-Noble Audio píše: 13 zář 2024 10:16 Před dvanácti lety v sousedním vlákně o reprokabelech jsem napsal příspěvek na kterém bych ani dnes neudělal žádné korekce a protože tam píšu i o napájecích kabelech tak ho vkládám. Od té doby se změnilo pouze to, že se hodně zvětšilo množství těch zažitých zkušeností s audio kabeláží. :

"Když jsem se začal zapojovat do internetového audio fóra v roce 2003 ještě na Lopuchu bylo těch co zastávali čistě technický přístup valná většina. Nebylo nás tam moc kteří už tenkrát měli doma vyzkoušeno vícero linkových a repro kabelů a více než počtu nul za desetinou čárkou u změřeného zkreslení dávali přednost pocitům u poslechu.
Většina používala cinch kabel vyrobený z laciného průmyslového coaxiálu (RG 62), nebo některý ze základních modelů od specializovaného výrobce v případě, že dotyčný neuměl vzít do ruky pájku, nebo si je pořídil pro dobrý pocit. V repro kabelech letěly běžné silnější dvoulinky a šlágr byly křížem zapojené skroucené dva vysokofrekvenční coaxiály (RG 213, 214), občas měl někdo opět nějaký levnější kabel od specializovaného výrobce.
Já měl tenkrát linkové i reprokabely od Krauta v součtu přes 25.000,- a k těm linkovým jsem došel po porovnání asi pěti kabelů od V D Hull, Cleraudio a Amber. Síťové kabely a filtrace se ještě téměř vůbec neřešila. Kdyby někdo napsal, že metr síťového kabelu přinesl slyšitelnou změnu asi by ho tam tenkrát rovnou virtuálně upálili. Asi to bylo také tím, že členy fóra tenkrát tvořila většina techniků a polotechniků. Dnes je to už naštěstí jinak, na fórech skladba účastníků odpovídá reálnému zastoupení lidí co se věnují audiu. Také dramaticky přibylo zkušeností a lidí co si zkouší věci na vlastní uši a nebojí se již napsat svůj názor, protože nejsou v drtivé minoritě. Dnes už i dost z techniků mají vyzkoušeno co dokážou dělat kabely i ty síťové.
Já nevím proč ještě dnes jsou lidi, co píší, že neslyší, nevěří ….v případě, že to nejsou začátečníci. Nevím jestli rozlišovací schopnost jejich sestavy je tak nízká, že ty rozdíly smaže, nebo je jejich vnímání reprodukované hudby prostě jiné, nevyhodnocuje tak kriticky dané rozdíly. Možná se jen brání tomu něco pracně zapůjčovat a prohazovat, poslouchat dokola stejné skladby a analyzovat rozdíly. Prostě jim stačí pořídit vybrané přístroje a reprobedny, celé to propojit a jen si užívat hudbu. Myslím, že to je vlastně zdravý přístup. Chtějí přece poslouchat muziku, ne rozdíly mezi kabelama a utrácet za ně částky jako za komponenty. Je to v pořádku, do doby než sednou ke klávesnici a začnou ostatní drtivou většinu ubíjet tím, že opakovaně píší, že oni neslyší rozdíl a nebudou vyhazovat peníze z okna. Stačí to napsat jednou, protože přesvědčovat většinu o jejich bláhovosti kanonádou svých tvrzení nemá smysl. My máme mnohaleté osobní zažité zkušenosti a skrz ně jsme si vybrali ty pro naše sestavy vhodné kabely, a při každé příležitosti porovnávání nějakých kabelů si říkáme jak takový velký rozdíl může někdo neslyšet.
A teď mě napadá, stejné je to třeba se speciálníma nožičkama pod komponenty a repro. CERABALLy jsou u nás nejfrekventovanější. Můžu jako technik začít vyjmenovávat důvody proč to nemůže fungovat, a jak má můj přehrávač LINDEMANN mechaniku zavěšenou na lankách a tedy není důvod aby nějaké podložené nožičky změnily zvuk a proč si je tedy zbytečně půjčovat. A nebo si je můžu půjčit, abych nemusel k tématu jen mlčet, nebo psát, že to podle mě je blbost. Stačí je pak podložit pod přístroje a pustit stejnou nahrávku, nožičky vyndat a pustit znova, případně ještě jednou s. A hned člověk má k vlastnímu teoretickému názoru vlastní zkušenost. Jak jednoduché
."

Ale samozřejmě můžou reagovat technokratičtí skeptici, že to je stejně jenom subjektivní zážitek, že mysl oklamává smysly a moduluje prožívání. Na to odpovídám, jistě, i vaše prožitky slasti při dobrém jídle a pití, hudbě či orgasmu na tom nejsou jinak.
Pěkně napsané 👍
Gryphon Diablo120,Gr.Scorpio,Moon 280D m2,IsoTek V5 Sigmas,EE8 switch,SOtM,Roon
Neotech Neet1008
Valhalla2,Tyr2
Heidmall2,Furutech DPS 4.1,Audience AU 24 SE
Kraut.Fractal
WB Discovery
Qobuz,Tidal,Deezer,NAS
subumbra

Příspěvek od subumbra »

DSOTM píše: 13 zář 2024 11:20 subumbra:
To je stále dokola, rozumím tvé argumentaci, i když mám jiný názor.
Co mi vadí je to, že tě nemůžu považovat za nezainteresovaného a pak ty příspěvky dostávají propagační charakter, jakkoliv mohou být myšleny upřímně.
Míchat poslechovou akci vinylů se slepým testem nejde.

Ty se toho případného poslechového testu zúčastníš? Z předchozích příspěvků jsem pochopil že ne.
Opět reaguješ na předchozí psaný text způsobem, z něhož je zřejmé, že mu nerozumíš nebo ho řádně nečteš, pokud je pro Tebe problém setkat se s lidmi a jejich aparaturou na které chceš uskutečnit test, dříve než samotný test proběhne, je to pro mě indicie, že Tvé důvody testu jsou jiné než naše, a vztah k hudbě a HIFI bude rovněž odlišný od našeho, pro nás je hudba a zvuk radost a zábava, čas chceme tedy věnovat těm co sdílí stejné hodnoty, v Tvém případě cítím pouze neukojitelnou touhu dokázat něco....a obávám se že to je postačující důvod k tomu abych s Tebou čas netrávil. Po celou dobu diskuse jsem pochyboval o tom jestli s Tebou něco podobného vůbec dává smysl, odpovědí mohlo být právě to setkání 21.9. ........
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
DSOTM

Příspěvek od DSOTM »

subumbra:
"... setkat se s lidmi a jejich aparaturou na které chceš uskutečnit test, dříve než samotný test proběhne, ..."

To je za mě O.K., to dává smysl. Jen nevím, jestli to klapne toho 21.9., máme mít víkendovou akci na kole.
Ale zajet do Ltm mi nedělá problém.

Jen jsem stále nepochopil, jestli se toho případného poslechového testu zúčastníš? Dle mého názoru by mu to dodalo na objektivnosti.
manev

Příspěvek od manev »

NA-Noble Audio:připojuji se ke Gryphonovi,skvěle napsáno,co k tomu dodat...
subumbra

Příspěvek od subumbra »

NA-Noble Audio píše: 13 zář 2024 10:16 Před dvanácti lety v sousedním vlákně o reprokabelech jsem napsal příspěvek na kterém bych ani dnes neudělal žádné korekce ..................
Ano moc pěkně napsané, snad jen dodám, že právě NA byl ten kdo mě otevřel oči v kabelech, než sem Pavla potkal měl jsem ty dvoulinky....Díky Pavle
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
subumbra

Příspěvek od subumbra »

DSOTM píše: 13 zář 2024 15:12 subumbra:
"... setkat se s lidmi a jejich aparaturou na které chceš uskutečnit test, dříve než samotný test proběhne, ..."

To je za mě O.K., to dává smysl. Jen nevím, jestli to klapne toho 21.9., máme mít víkendovou akci na kole.
Ale zajet do Ltm mi nedělá problém.

Jen jsem stále nepochopil, jestli se toho případného poslechového testu zúčastníš? Dle mého názoru by mu to dodalo na objektivnosti.
Ale samozřejmě, není důvod abych se nezúčastnil, já s tím nemám žádný problém, jen mě udivuje, že na tom tak lpíš, protože pro tvé zjištění je to naprosto bezvýznamné......vše dohodneme v klidu po tom 21.9. OK
Lux CL30
Lux MB3045
SUT Entre ET100
SONY CDP X77ES
STRANKA Silver RCA
STRANKA Silver Power Max
STRANKA RBS
Mark Levinson
Administrátor

efičák píše: 11 zář 2024 19:22 Mezitím na severu.

http://www.wkaudio.com/power-cords-TheRed%20EN.html
Díky za odkaz.
Vzhled je trochu futuristický, ale může to plnit účel. Těším se na výstavu do Varšavy, snad tam na tohoto výrobce natrefíme.
.
TheRed.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mark Levinson
efičák

Příspěvek od efičák »

Jo Viktore, je to hodně odvážná geometrie.
Co to asi dělá s indukčností?
V práci jsme občas podobně zapojovali míchačku.

Warszava je nejvic. :thumbup:
Zvuk dobrý - všechno dobré
Mark Levinson
Administrátor

efičák píše: 20 zář 2024 10:32 Warszava je nejvic. :thumbup:
Ostravská klika letos chystá několika denní výpravu do Warzsawy.
Novinka je, že roku 2026 bude i Mnichov přesunut do Vídně.
Mark Levinson
Odpovědět