Audiofilní switch

Diskuze o CD přehrávačích, transportech, DAC, room corrector apod..
Odpovědět
slayers

Re: Audiofilní switch

Příspěvek od slayers »

F2014 díky za odpověď.
Ano tak bych to také hodnotil, otevřenost a fakt velký nárust dynamiky a detailu na basech. O hodně se zlepšil veškerý prostor.
Může někdo ještě laikovi jako jsem já popsat další možnosti vylepšení sítě, když bych zatím zůstal u stávajícího vybavení?
Přemýšlel jsem o separátním routeru ale to bych musel tuším jet na ještě jeden tarif?
Na současný router mám celou domácnost, nevím jestli to hodně vadí?
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Pro-Ject Signature 10.
zatty

Příspěvek od zatty »

Já to mám zapojeno takto :
https://www.highendforum.cz/viewtopic.p ... &start=480

jinak celá internetová cesta je: Optika po koaxu do modemu od poskytovatel ( v rozvodně mi to galvanicky oddělili jen pro mne) Modem je v samostané místnosti na svoji separátní zasuvce včetně filtru atd. a s tama to vedu do routru. z rourtu do svitche pak z něho gigafoilu ( fitrační odědělovák ) a z něho teprve do PC nebo strearmu. Když zkouší něco změnit tak to musím vrátit zpět bo ty rozdíly jsou markantní..

jinak co se týče routru.. za mě okamžitě vyměnit za nějaký Gamingový. Ten rozdíl je dovíl si říct až brutální. Gamingové routry fungují jinak a mají i zdvojené možnotí sítě atd. měl netgear ten je na foto ale v létě sem přešel na nové standarty ,,AX,, a opět je to krok do předu

za mě tento tě posune ještě dál...

https://www.suntech.cz/asus-tuf-ax4200_ ... 76a0d86bf1
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Cd přehrávače: Denon SACD 2000
Kabely: Viablue,Furutech,Audioqest,Chord,Lessloss
Ethernet: Chord + Viablue
Filtrace: RDacoustic
slayers

Příspěvek od slayers »

No ja tady optiku asi nikdy mit nebudu, mam mistni vzduchem tak proto se ptam na router atd.
Router je primo z anteny a od nej do switche.
Muze byt problem ze je router spolecny pro celou domacnost?
Popripade jak by jsem to mel udelat nejlepe?
Moc diky.
IsoTek V5 Sigmas, McIntosh C53 a MC462, Lumin U2, AADac - 8Switch a Silent Angel, Sonus Faber Serafino, Nordost Heimdall 2,
Pro-Ject Signature 10.
zatty

Příspěvek od zatty »

Vymen routr za nejaky podobmy co sem ti poslal.
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Cd přehrávače: Denon SACD 2000
Kabely: Viablue,Furutech,Audioqest,Chord,Lessloss
Ethernet: Chord + Viablue
Filtrace: RDacoustic
MANA

Příspěvek od MANA »

Zdravím chlapi,
Prošel jsem si tohle vlákno a rád bych také přispěl nějakou zkušeností, nicméně v této věci jsem zatím naprosto nepolíbený. Díky tomu se prozatím řadím mezi ty kteří nezkusili a tím ani nemohou hodnotit a už vůbec přispívat s jasným názorem. Co ale mohu, tak prozatím představit svoji cestu a úvahy, které mě v této oblasti napadají. Internet mi přitéká od lokálního poskytovatele a jedná se dnes v podstatě již o nižší průměr, protože zástavba rodinných domů je pro poskytovatele nezajímavá a tím se prozatím nedostanu na žádné ultra-rychlosti/optiku atd. Na střeše mám anténu která je napájená naprosto základním externím zdrojem POE dodávaným poskytovatelem - tedy spínaný zdroj. Od tohoto POE prvku mám celou vnitřní síť vedenou kabelem značky SOLARIS v kategorii CAT8 : https://www.kvelektro.cz/stp-kabel-sola ... z-p1228085 . Líbílo se mi, jak je kabel vyrobený a stíněný - jestli jsem to pochopil dobře, tak tento kabel splňuje poměrně přísné normy pro použití v náročném prostředí z pohledu elektromagnetického rušení a hořlavosti, díky tomu je také kabel poměrně silný, což může být při instalaci, tahání nevýhodou. Níže foto detailu kabelu, kde je vidět, jak je tento kabel opravdu dobře stíněný. Jako router používám zařízení od českého výrobce/sdružení CZ.NIC, kteří jsou správci domény CZ : https://www.nic.cz a výrobek je Turris MOX, což je modulární router/zařízení, které si můžete konfigurovat/sestavit dle libosti: https://www.turris.cz/cs/produkty/mox . Osobně využívám základní router Turris MOX pocket WIFI a k tomu modul MOX C ethernet se 4-mi výstupy. Toto zařízení Turris mám již napájené externím zdrojem ProJect ze síťové pračky PSaudio. Základem Turrisu je linuxový systém OpenWrt, díky kterému se zařízení dá velice široce konfigurovat a nastavovat. Osobně mám router nastavený s vypnutým WIFI. Z tohoto zařízení - rozšířeného modulu MOX-C mám tedy vyvedené 4 LAN kabely, kterými je vedena kompletní domácí síť. Jeden jde přímo do Streameru, druhý do NAS serveru, třetí živí TV a poslední je určený pro externí WIFI router, který mi šíří WIFI po domě, systémem Mesh. Hudbu streamuji přes ROON Nucleus, kde se mi osvědčilo nastavení upsamplingu na DSD 128. Následně to jde do SPaudio D1 USB kabelem Audioquest Diamond a dále již do předzesilovače P1. To je v současné době celá moje digi větev pro přehrávání né fizických médií. Jedná se tedy o jednoduchou konfiguraci.
A nyní tedy moje zatím jen pouze a stále úvahy, jak se posunout dále. Něco mi říká, že výše zmiňované napájení POE bude asi problém. V tomto případě bych viděl posun v kvalitnějším napájecím prvku. Následně by mě zajímala galvanická izolace LAN, což myslím, že by mohlo splňovat nějaké to udělátko od výrobce IFI a zejména potom mě zaujal tento výrobek https://www.silentpower.tech/products/lan-ipurifier-pro . Dále pak zřejmě USB isolator např. https://www.silentpower.tech/products/idefender . Následně bych se zajímal o audiofilní switche, jaký přínos a vliv budou mít, což si nyní nedovedu představit a myslím, že pokud nedotáhnu výše uvedené, tak to asi nemá cenu zkoušet.
Toť tedy má nějaká prozatímní cesta ke streamingu a přehrávání uložených souborů z NAS :smile:
Pokud tento příspěvek zde nemá co dělat a je tzv. mimo téma, tak ho klidně Viktore pošli do mého vlákna nebo věčných lovišť - myslí že se tomu smetišti říká Korea :smile:
Tak se mějte chlapi a ať to samozřejmě hraje ke spokojenosti :thumbup:
MaNa
A nakonec bych ještě podotkl, že se mi to zvukově takto líbí a sedí mi to, ale samozřejmě tohle v našem koníčku neznamená, že se nedá posunout dál, jak by řekl jeden hifista - TO JE JASNÝ :thumbup:
IMG_4885.jpeg
IMG_1987.jpeg
IMG_4886.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S), STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Ortofon SPU Royal N, Audio-Technica AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
B. M. C. G.

Příspěvek od B. M. C. G. »

Paul Pang Quad Switch vám zlepší zvuk.
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Paul Pang quad jsem měl doma, ale šel zpět k prodejci.
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
B. M. C. G.

zappa - Mecca studio píše: 28 pro 2024 10:59 Paul Pang quad jsem měl doma, ale šel zpět k prodejci.
😄 No jooo no. Hadí olej.
Ivan77

Příspěvek od Ivan77 »

ja mám Paul Pang Quad cca dva roky doma a spokojnosť / je dosť dôležité mu dať dobrý napájací kábel aby to hralo ok /
YG Acoustics – Moon – Totaldac – WestministerLab – Lampizator – Crystal Cable Art Series – Synergistic Research – QSA Lanedri – HifiStay – Artesania Audio – Sean Jacobs DC3 – Paul Pang - KBL Sound - Stillpoints
B. M. C. G.

To je možné :thumbup:
zappa - Mecca studio

Mně se prostě líbil víc zvuk SOTM z bateriama v tu dobu. V každém systému se to může chovat trochu jinak. Netvrdím, že je to špatné, jen, že se mi SOTM připadal zvukově blíže analogu, tot jen můj osobní subjektivní názor. Jen moje zkušenost, žádný hadí olej. Dík za pochopení
Clarisys Studio plus + Aries Cerat Impera II Reference + Ianus Essentia + kassandra + Pachanko MINI SE + HELEPOLIS,Sroll Purity Quantum filtrace, + 2x SoTM + Ediscreation LPS, PI audio , Diamond sound zemnění https://mecca-highend.cz/
zappa - Mecca studio

Stále mám sice Sotm, ale budu zkoušet jako dealer Silent switch II od Ediscreation na který bych chtěl upozornit. Oproti SOTM má např. možnost vypnutí vstupu/vystupu, což je zajímavá možnost, nepotřebujete pak drahé isolátory, má ground připojení, a podstatná vlastnost je též vyřešení Dc interně tak nepotřebujete externí LPS. To vše za cenu stejnou nebo menší než např. SOTM v top výbavě.

Tady některé poznatky o Silent wwitch Ii z netu:
Silent Switch OCXO II – hlavní výhody:

Špičková technologie hodin

Obsahuje vestavěné systémové hodiny OCXO, které poskytují ultra nízké jitter a vysokofrekvenční stabilitu pro lepší přesnost zvuku.

Technologie Synchronize Clock Bus umožňuje bezproblémovou integraci s Fiberbox III, snižuje latenci a zlepšuje celkovou kvalitu hudby.

Optimalizovaná izolace napájení a hluku

Zahrnuje vícestupňový design stejnosměrného napájení, toroidní transformátor zvukové kvality a zemní izolační spínač pro eliminaci zemního šumu.

Nezávislé moduly SFP zajišťují připojení bez šumu k hudebním serverům, DAC a dalším síťovým zařízením.

Špičková kvalita sestavení

Vybaveno audio zásuvkami Neutrik LAN, modulem jádra chladiče CNC a patkami CNC hrotů pro optimální integritu signálu a odstínění šumu.

Splňuje standardy IEEE a bezpečnostní certifikace CE a zajišťuje spolehlivost v high-end audio sestavách.

Podle recenzí přináší Silent Switch OCXO II lepší hloubku, jasnost a muzikálnost do streamovacích systémů, což umožňuje více načítání detailů bez únavy. Zlepšuje také načasování a koherenci, zvláště patrné u komplexních nahrávek, jako je Genesis – The Lamb Lies Down on Broadway.

Přepínače SOtM jsou v audiofilské komunitě dobře uznávány, často se vyznačují vlastním vylepšením taktování a optimalizací napájení. Hodiny OCXO a izolace země u Silent Switch OCXO II však mohou nabídnout nižší hladinu šumu a přesnější časování, které jsou klíčové pro špičkové digitální streamování.

Pokud váš zákazník hledá síťový výkon na audiofilské úrovni s vynikající přesností taktování a izolací šumu, Silent Switch OCXO II je silným uchazečem. Získal pozitivní zpětnou vazbu od audiofilů a recenzentů, zejména když byl spárován se špičkovými hudebními servery a DAC.
https://ediscreation.com/product/silent ... xo-ii-std/

SPECIFIKACE:
Key Features:
Multi-stage DC power designs.
First stage: Discrete Circuit design for pure linear power supply provide Fast response, low noise DC power for Next stage.
Independent LDO power management for OCXO clock, MUC, SFP modules.
Audio Grade Toroidal transformer.
Groundbreaking Ground Isolation Switch: This world-first innovation in network switch design effectively eliminates ground noise from your router, resulting in a significantly improved audio background.
Built-In OCXO System Clock: Experience extreme low jitter (0.25-0.35ps) and frequency stability (±10 ppb Phase) high-precision OCXO system clock.
Another world-first innovation that allows the Fiberbox III and Silent Switch OCXO II to connect with very low latency, enhancing overall music quality to be more lifelike.
Independent SFP modules provide noise free channel to connect, Music server, DAC, other Network devices.
Neutrik Audio Grade LAN Socket: Our high-quality LAN socket ensures the best possible signal connection and supports oversized LAN cables.
CNC Heatsink Core Module: This feature not only offers superior noise shielding but also reduces the working temperature for optimal performance.
Ripple Base Footer: For best vibration control with Patent technology
Red Copper Chassis: Provide better texture for sound quality
Hiend Audio Grade Furutech IEC Inlets, FI-06 NCF
Hiend Audio Grade Audio note Golden capacitor
Hiend Audio Grade Mundorf capacitor
Hiend Audio Grade UPOCC interconnection cables

Spec:
1.OCXO clock for extreme low jitter 0.25-0.35ps. Frequency Stability ±10 ppb Phase.
2.5 ports with 1000Mbps LAN Speed.
3.Meet IEEE 802.3, IEEE 802.3U Standard.
4.Ground isolation switch for breaking off Ground noise from Router easily.
5.Neutrik Audio grade LAN socket.
6.Ultra Low noise LPS inside 40µVRMS (10Hz to 100kHz).
7.Top quality 6061 solid Aluminum CNC Case, Heatsink, Footer.
8.Meet CE safety standard.
10.Commercial grade Network switch MCU for best and stable performance.
11.Size: 267L x 93H x 220Dmm
12.Weight: 4.2kg
13.Power Consumption: 12W max
MonoStereoroundal.png
silent-jpem1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
elfton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elfton »

Skoda, ze nema i SFP vystup. U me to byl slysitelny krok vpred pred LAN (Furutech LAN8 NCF vs Finisar 1318 SFP (FTLF1318P3BTL) a optický kabel OS2 od FS.com, LHY SW6 SFP switch)
zappa - Mecca studio

elfton píše: 16 bře 2025 12:14 Skoda, ze nema i SFP vystup. U me to byl slysitelny krok vpred pred LAN (Furutech LAN8 NCF vs Finisar 1318 SFP (FTLF1318P3BTL) a optický kabel OS2 od FS.com, LHY SW6 SFP switch)
Jo, to je škoda, ale jinak je to komplexní switch, který by mohl slušně hrát, tak jsem zvědav. :thumbup:
F2014

Příspěvek od F2014 »

elfton píše: 16 bře 2025 12:14 ...u me to byl slysitelny krok vpred pred LAN (Furutech LAN8 NCF vs Finisar 1318 SFP (FTLF1318P3BTL) a optický kabel OS2 od FS.com, LHY SW6 SFP switch)
Aktuálně mám média server a streamer oddělený od zbytku sítě přes optiku za použití switche Mikrotik. Vliv na zvuk to má pro mne celkem jasný, tak uvažuji o nějakém dalším upgrade - mám vyhlídnuté LHY SW6 SFP anebo Gustard N18 Pro (případně N18).
Neměli jste někdo možnost tyto mezi sebou porovnat?
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
F2014

Příspěvek od F2014 »

Stále mám sice Sotm, ale budu zkoušet jako dealer Silent switch II od Ediscreation na který bych chtěl upozornit.
@zappa: Má ten záměr už konkrétní kontury? Máš představu, jaká bude cena?
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Tom_TA

Příspěvek od Tom_TA »

Ahoj, můžu nabídnout nový switch od Nuprime - SW Ultimate.
Cena cca 62 500,-Kč

Specifications
Ethernet Copper Port
Gigabit Ethernet ports (1GbE RJ45) x 12. Ports 9 to 12 are shared with the SFP ports, meaning only one type can be active at a time.
Port 8 has higher priority than other ports and can be used when connecting one SW Ultimate to another. The router can be connected to any one of the ports.

Ethernet SPF Fiber Optic Port
4 x 1000BASE-X SFP interfaces. Port 9 has higher priority than other ports and can be used when connecting one SW Ultimate to another. The router can be connected to any one of the ports.
Interfaces

Clock input switch x 1 (external/internal)
BNC interface for 10MHz external Word Clock
TCXO clock module
Grounding Port

Odkaz na stránky výrobce: https://nuprimeaudio.com/product/sw-ultimate/

Obrázek
zappa - Mecca studio

F2014 píše: 23 dub 2025 07:42
Stále mám sice Sotm, ale budu zkoušet jako dealer Silent switch II od Ediscreation na který bych chtěl upozornit.
@zappa: Má ten záměr už konkrétní kontury? Máš představu, jaká bude cena?
Četl jsem až nyní. Cena je kolem 50t. Právě jsem jkeden prodal, a klient je spokojený. Určitě pořídím další, je to kompaktní řešení, a zvukově je to parádní. Pokud máš zájem , ozvi se mi dozprávy.
Odpovědět