Zapojenie kablov v lište

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
Odpovědět
Jano hifista

Zapojenie kablov v lište

Příspěvek od Jano hifista »

Zdar,chcem sa opytat,ako mam zapojit kable v liste.Na obrazku su dva sposoby zapojenia.
"A" je častejsie uzívany sposob zapojenia a o "B" som pocul, ze to takto tiez robia.Otazka je,ci je to take podstatné,alebo nie.

Vdaka
dva sposoby zapojenia.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
blesk666

Re: Zapojenie kablov v lište

Příspěvek od blesk666 »

ani jedno. Prave zelenozlty (ochranny) vodic by bolo tiez fajn ak by bol vedeny do hviezdy (do jedneho bodu)
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Jano hifista

A nemáš nejakú schému zapojenia? Ako to celé teda pospájať.
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
jardak

Příspěvek od jardak »

Ahoj! Držel bych se zapojení "A", je jednoduché a na zvuk zapojení "do hvězdy" nemá podle mě žádný vliv. Jrd
Olusr

Příspěvek od Olusr »

Ahoj, o tom se vedly polemiky. Že jedině do hvězdy. Já jsem vyřešil "semihvězdou". Do 1 3 5 zásuvky samostatné dráty. A pak k 2 4 6 vždy "můstek". U poslední lišty jsem vodiče ještě uvnitř stínil mezi sebou. To mi přišlo jako zvukový přínos.
Moje (ta horší) nestíněná lišta v stříbře a s n aní připojeným ground boxem pak prý někde "pobila" i nějaký filtr s cenou přes 150tis. Značku nebudu specifikovat, abych někoho nenamíchl :smile: . Tzn. dobrá lišta, za mne ano :thumbup:
Hlavně nešetřit na zásuvkách a vodičích! (Furutech a solid core dráty)
Olusr = kychtax
Jano hifista

Olusr píše: 31 říj 2024 20:20 Ahoj, o tom se vedly polemiky. Že jedině do hvězdy. Já jsem vyřešil "semihvězdou". Do 1 3 5 zásuvky samostatné dráty. A pak k 2 4 6 vždy "můstek". U poslední lišty jsem vodiče ještě uvnitř stínil mezi sebou. To mi přišlo jako zvukový přínos.
Zdar ano to som pocul aj ja,ze to tienenie bude dost dolezite.Ako si to myslel tienit vodice medzi sebou ? Ina ako vodice pouzijem furutech kabel,konkretne tento : https://www.tophudba.sk/furutech-fp-s55n-5664
a zasuvky taketo : https://www.tophudba.sk/furutech-fi-e30-g-5780

zatial som zrobil telo listy takto.Je z hlinika.Zasuvky pojdu ale z vnutra listy.Prijde mi to lepsie,lebo konektory budu viac zasunuté.
IMG_2024-10-31-15-54-16-849.jpg
aretax

Příspěvek od aretax »

Jano hifista:
https://www.tophudba.sk/furutech-fp-s55n-5664
Vynikajúci kábel !!! Doporučujem !!! Práve som ho dokončil, mám ho zapojený v CD. Ešte nie je rozohraný, ale už hrá výborne.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Jano hifista

Aretax: Tak to si ma potesil :thumbup:
Ono furutech je pecka,tam niet o com.chalani davali do listy gigawat kabel,ale ten je s plnej medi a dost sa s tym zle robi a je o dost mensej kvality.Navyse ani gigawat zasuvky nie su boh vie co a to je vlastne kopia furutech,ale uchytenie vodicov maju naprd riesene.U furutech je to lepsie.A cena prakticky ta ista.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

No do tela listy si zainvestoval material, cas, musel mat na to vybavenie. Neviem ci ta to bavi a/alebo mas na to individualne moznosti kde to dat vyrobit za rozumne naklady, asi ano. Ked uz mas teda taky case, tak rozhodne by som to riesil komplet do hviezdy. Ja som listu kupil hotovu Furutech TP e-66. Nie je sice taka fancy, ale rozhodne je to zvukovo lepsie ako Supra MD06 EU (bez filtra, teda len lista). (konkretnesji vykreslenjsi a zaroven menej zrnity na vyskach, preciznejsi bas)
Takze material od Furutech je asi fajn.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
dvader

Příspěvek od dvader »

Ještě bych připomenul zapojení do kruhu…
Jano hifista

Blesk666 : Material + rezanie vodnym lucom ma vyslo na 100E.Ostatne som uz opracovaval ja.
Quentin

Příspěvek od Quentin »

...tak aby to celé k něčemu vypadalo, tak to bude potřeba ještě eloxovat. Za levnější pozlacené díly od Furutechu dáš bezmála 300€. Kabel nepočítám, ale 1m určitě sděláš, možná i o něco víc. Myslíš, že ti to bude fungovat lépe, než koupená hotová zcela nová Furutech v cenách od 416€...?

Neber to zle, jenom se ptám >>> Sháníš informace, jak to uvnitř zapojit, k čemu je stínění a jenom z pocitu jsi si vymyslel montáž utopených zásuvek...a to ještě netušíš, že zmiňovaný a vychvalovaný kabel na propojení (nerozřezaný ho používám stejně jako mnozí tady), nejde namontovat do zásuvek samotný, ale musíš ještě pořídit krimpovací trubičky a osobně doporučuji opět od Furutech...
F2014

Příspěvek od F2014 »

Řekl bych, že u takového projektu je cesta do značné míry i cíl :smile:
Držím palce, ať to dopadne i po zvukové stránce dobře.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
aretax

Příspěvek od aretax »

Jano hifista píše: 01 lis 2024 18:28 Aretax: Tak to si ma potesil :thumbup:
Ono furutech je pecka,tam niet o com.chalani davali do listy gigawat kabel,ale ten je s plnej medi a dost sa s tym zle robi a je o dost mensej kvality.Navyse ani gigawat zasuvky nie su boh vie co a to je vlastne kopia furutech,ale uchytenie vodicov maju naprd riesene.U furutech je to lepsie.A cena prakticky ta ista.
Ešte by som Ti mohol doporučiť sieťový kábel Viborg 1501. Je podstatne lacnejší a naozaj vynmikajúci.
https://avcorp.cz/product-cze-5114-Vibo ... -metr.html
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Ten Viborg VP1501 mam tiež dobré akúsenosti
lachim

Příspěvek od lachim »

jano hifista
krásný kus obrobeného hliníku. hezký pohled :clap:
pokud mohu něco z historie a předat jasnou zkušenost
se "psem" jsme se totiž naexperimentovali mnoho a mnoho.
s dávnými členy "pytel" a "renown" jsme vyráběli a přetvářeli nejprve powerdistributory koupené
(psa audio, supra, nordost 2006-2012)
pak jsme si vyrobili nějaké vlastní.
legendární "PMA" nás tehdy navedl na tělo z nerezi.
a měl pravdu. vše z hlíniku bylo okamžitě zapomenuto.

známý byl jeden čas vrchol tehdejší, naší evoluce. tzv. "furugrescu".
masivní nerez + různé verze stojanů. stojan je slyšet pod takovým "psem" zcela jasně.
já měl ve 3 kusech "furugrescu" různě zapojené stříbrné dráty.
pak ještě "kychtax" vyrobi pár kusu ultimativně. též nerez. říkali jsme tomu "kychtarexku"

tělo z hliníku, bohuže,l není správné řešení.
mnohem lepší výsledek dosáhneš s ingotem z nerezi.
pokud přijmeš dobrou radu v rámci úspory času :smile:

další dávný člen "dasta" dosáhl ještě lepších výsledků s tělem ze slitiny mědi.
vlastnil samozřejmě i nerezové "furugrescu".a proběhlo ( v rámci jejich party) mnoho testů na více sestavách.
Furugrescu a stojan II_web.jpg
lachim

Příspěvek od lachim »

na fotce je jedna z mnoha verzí "furugresu".
podloženo ještě ingotem z plné nerezi.
konkrétně tuto zapojoval "kychtax". doladil to uvnitř velmi precizně.
stříbrný solidcore (tuším mundorf ?) zapojený do hvězdy. dutinky atd. od furutech.
v 10-té verzi stojanu s 3 x f.e. ceraball.
celková váha 21 kg.

osobně jsem v sestavě neměl nikdy nic lepšího.
(mohl jsem opakovaně zkusit třeba proti top psu od Kharma)
Jano hifista

Quentin píše: 04 lis 2024 07:18 Neber to zle, jenom se ptám >>> Sháníš informace, jak to uvnitř zapojit, k čemu je stínění a jenom z pocitu jsi si vymyslel montáž utopených zásuvek...a to ještě netušíš, že zmiňovaný a vychvalovaný kabel na propojení (nerozřezaný ho používám stejně jako mnozí tady), nejde namontovat do zásuvek samotný, ale musíš ještě pořídit krimpovací trubičky a osobně doporučuji opět od Furutech...
Nikdy nevrav nikdy :cool:

Ide to pripojit.Ten kabel ma 8mm2 v priereze a predsa to ide ked najdes sposob.Ziadne krimpy netreba.
Na obr c.3 ta cervena bodka je srouba ktorou sa to cele pritiahne tam.Cize kabel je nepreruseny.
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
Jano hifista

lachim píše: 05 lis 2024 17:57
tělo z hliníku, bohuže,l není správné řešení.
mnohem lepší výsledek dosáhneš s ingotem z nerezi.
pokud přijmeš dobrou radu v rámci úspory času :smile:

další dávný člen "dasta" dosáhl ještě lepších výsledků s tělem ze slitiny mědi.
Ja som zas pocul ze samozrejme med je najlepsia co sa tyka demagnetizacie a vobec eliminacie kdejakych rušení,potom hlinik a nakoniec kov.
U listy skor vidím dolezitost v kontaktoch,dalej samozrejme kvalite vodicov,najlepsie ked je vlasovcovity vodic dostatocne hruby a v dobrom uzemnení.
Quentin

Příspěvek od Quentin »

Jano hifista píše: 09 lis 2024 18:56
Quentin píše: 04 lis 2024 07:18 Neber to zle, jenom se ptám >>> Sháníš informace, jak to uvnitř zapojit, k čemu je stínění a jenom z pocitu jsi si vymyslel montáž utopených zásuvek...a to ještě netušíš, že zmiňovaný a vychvalovaný kabel na propojení (nerozřezaný ho používám stejně jako mnozí tady), nejde namontovat do zásuvek samotný, ale musíš ještě pořídit krimpovací trubičky a osobně doporučuji opět od Furutech...
Nikdy nevrav nikdy :cool:

Ide to pripojit.Ten kabel ma 8mm2 v priereze a predsa to ide ked najdes sposob.Ziadne krimpy netreba.
Na obr c.3 ta cervena bodka je srouba ktorou sa to cele pritiahne tam.Cize kabel je nepreruseny.
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
Tak za mě příšerné(!), ale když jsi s tím spokojený...u nás se říká "proti gustu žádný dišputát" 👍
Olusr

Příspěvek od Olusr »

Jano hifista píše: 01 lis 2024 17:05

Zdar ano to som pocul aj ja,ze to tienenie bude dost dolezite.Ako si to myslel tienit vodice medzi sebou ? Ina ako vodice pouzijem furutech kabel,konkretne tento
No jednotlivé vodice jsou ještě v stínění a buzirce a to dokonce 2x. A připojeno je to na tělo listy. Dráty jsou z rothaudio, stříbro a rovnez Van den Hul.
Za mne.. Na materiálů vodice záleží.. asi nečekaně.. zcela nejvíc. Měl jsem i listu s medenymi dráty Neotech (ta byla jako prvni). Každá lista se ve výsledku projevila jinak na výsledném charakteru zvuku. Měděný drát byl zvuk temnější (ve srovnání se stribrem, nejjasnejsi byl VDH). Se stříbrem je zvuk lepe otevřený na výškách. Důležitá je i vstupní zásuvka pro IEC. Tam už jsem pak dával jen nejvyšší Furutech. FI09 tuším. Určitě plně vodice, ne licnu, to mi poradil pan konstruktér - renown. A drát zakrimpovat vidličkou Furu a tu zaizolovat teflonem a jen kontakt je holý a ten teprve do Fi09. Jednu dobu hrál jsem si s tím hodně. Důležité jsou i nožičky (ceraball nebo lepsi) a lista by měla mít svůj ground box . :thumbup:
Olusr = kychtax
Olusr

Příspěvek od Olusr »

takovou podobnou lištu - blok jsem jednu kompletoval, zdravím do jižních čech :-).
Máš ji pěknou, mám pro to slabost, když je to takový nekompromisní kvádr. Je to těžké, což je dobře a nekompromisní stínění. :angel: :shock:
Olusr = kychtax
Jano hifista

Olusr píše: 11 lis 2024 14:07 Určitě plně vodice, ne licnu, to mi poradil pan konstruktér - renown. A drát zakrimpovat vidličkou....
No lenze ten pritlacny dielik ktory pritahuje srouba v tej zasuvke furutech,ked to stahujes,je prehnuty do takeho oblučika a ma zdrsneny povrch,cize je primarne urceny na to,aby si tam daval holy drot,najlepsie vlasovec a nie nakrimpovanu vydlicku.To by musel byt ten pritlacny dielik rovny a plochý.
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Nikto tu nehovori o vidlicke ale na kable sa lisuju krimpovacimi kliestami dutinky

https://www.tophudba.sk/furutech-gs-46p ... 4-6mm-4853
Olusr

Příspěvek od Olusr »

do FI09 vejde vidlička akorát, je to na to připraveno - ploška vidličky sedne na plošku kontaktu konektoru. Do FI06 vidlička nevejde, tam je to uděláno jak popisuješ. Je to utaženo jen šroubkem a kontakt je horší (zatímco u FI09 je to mezi dvěma čelistmi).
Vidličky - Samozřejmě mám pořád na mysli vidličky Furutech.

obr. FI09, jdou trochu vidět ty čelisti.
Obrázek

ve Fi06 vodič drží jen ten šroubek.
Obrázek
Olusr = kychtax
Olusr

Příspěvek od Olusr »

Dokonce do FI09 vejdou i vidličky dvě do té čelisti! = A není pak potřeba svorkovnice, pokud se dráty natahají po 3 z každé zásuvky do každé z celkem dvou vidliček. A máš hvězdicově zapojeno.
Určitě bych volil FI09 a vidličky apod, pokud tam budou zapojeny žravější komponenty, např. zesilovače. :lol: jinak klidně FI06 (se kterým je míň práce).
Olusr = kychtax
Jano hifista

Olusr píše: 11 lis 2024 14:07 No jednotlivé vodice jsou ještě v stínění a buzirce a to dokonce 2x. A připojeno je to na tělo listy. Dráty jsou z rothaudio, stříbro a rovnez Van den Hul.
Za mne.. Na materiálů vodice záleží.. asi nečekaně.. zcela nejvíc. Měl jsem i listu s medenymi dráty Neotech (ta byla jako prvni). Každá lista se ve výsledku projevila jinak na výsledném charakteru zvuku. Měděný drát byl zvuk temnější (ve srovnání se stribrem, nejjasnejsi byl VDH). Se stříbrem je zvuk lepe otevřený na výškách. Důležitá je i vstupní zásuvka pro IEC. Tam už jsem pak dával jen nejvyšší Furutech. FI09 tuším. Určitě plně vodice, ne licnu, to mi poradil pan konstruktér - renown. A drát zakrimpovat vidličkou Furu a tu zaizolovat teflonem a jen kontakt je holý a ten teprve do Fi09. Jednu dobu hrál jsem si s tím hodně. Důležité jsou i nožičky (ceraball nebo lepsi) a lista by měla mít svůj ground box . :thumbup:
No tak lista uz zrobená,nakoniec som to zapajal tie vodice paralelne,cize ziadna hviezda s tym ze som tienil kazdy jeden s vodicov,ktore maju v priereze tych 8mm2 a na noc som na to zapojil 1000 W ohrievac,aby sa trocha tie kable zahoreli a vysledok je uplne ze parada.Pridalo to celkove na objeme,basy pevné,celkove cistejsí zvukovy obraz nez bol a i meksí,vysky stratili taku tu neprijemnu ostrost.Takze povodna lista ide prec :razz: inak som mal IsoTek Polaris.

No a celkove by som povedal ze tie vodice ako si pisal naozaj robia najviac,ale fakt treba zvazit ake dat,lebo mne by striebro ci VDH asi nepasovali,nakolko ja mam celkove stredo-vyskove pasmo znelejsie,co je danne charakterom bední.
Jano hifista

lachim píše: 05 lis 2024 17:57 jano hifista
krásný kus obrobeného hliníku. hezký pohled :clap:
pokud mohu něco z historie a předat jasnou zkušenost
se "psem" jsme se totiž naexperimentovali mnoho a mnoho.
s dávnými členy "pytel" a "renown" jsme vyráběli a přetvářeli nejprve powerdistributory koupené
(psa audio, supra, nordost 2006-2012)
pak jsme si vyrobili nějaké vlastní.
legendární "PMA" nás tehdy navedl na tělo z nerezi.
a měl pravdu. vše z hlíniku bylo okamžitě zapomenuto.
Zdravím este ma napadlo,nepametas si akej hrubky bola ta lista z hlinika ktoru ste testovali ? Lebo na tom tiez dost zalezí.Ta moja ma steny hrubky minimalne 10 az do 20 mm.
Jano hifista

aretax píše: 01 lis 2024 17:34
Vynikajúci kábel !!! Doporučujem !!! Práve som ho dokončil, mám ho zapojený v CD. Ešte nie je rozohraný, ale už hrá výborne.
Aretax tak mozem teraz aj ja potvrdit.Skutocne vynikajuci ten kabel.Neskutocny prinos :thumbup:
zatty

Příspěvek od zatty »

Jano hifista píše: 26 lis 2024 17:10
aretax píše: 01 lis 2024 17:34
Aretax tak mozem teraz aj ja potvrdit.Skutocne vynikajuci ten kabel.Neskutocny prinos :thumbup:
Tento kabel pouzivam jiz nejaky patek. Je neskutecny a tezko se nahrazuje..zatim nenahraditelny a to sem zkousel ho nahradit kabely 100tis.+
Bedny: Aurum Cantus V3M, Zesilovač: BC Acoustique EX362D-casea, Převodník: ,Casea Lynx MK II
Cd přehrávače: Denon SACD 2000
Kabely: Viablue,Furutech,Audioqest,Chord,Lessloss
Ethernet: Chord + Viablue
Filtrace: RDacoustic
Jano hifista

zatty píše: 28 lis 2024 09:59

Tento kabel pouzivam jiz nejaky patek. Je neskutecny a tezko se nahrazuje..zatim nenahraditelny a to sem zkousel ho nahradit kabely 100tis.+
Nazdar.

Zrovnavali sme dve listy teda tuto moju s paralelnym zapojením,ale s kvalitnejsími vodicmi teda konkretne FP-S55N + tienením a furutech zasuvkami z listou zo zapojením do hviezdy z vodicmi a zasuvkami od gigawatt a vysledok bol ten,ze ta moja lista mala celkove cistejsí prejav a aj vyraznejsí od vysok po "spodok",pricom basy boli udernejsie a tiez presnejsie,ako aj cely zvysok pasma.
lista2.jpg
lista3.jpg
lista4.jpg
lachim

Příspěvek od lachim »

Zatty
Vypada to velmi robustne. Krasny pohled. Gratuluji k uzasnemu kousku „psa“
Mas samozrejme pravdu. My jsme tehdy nic takto masivniho nemeli.
Tloustku steny Alu mohu po tech letech jen „strelit“. Max byla 1 cm a tusim ze Psaudio melo vrchni dekl 1,5.
Otazkou je, jak odrusi ruseni vysokofrekvencni hlinik a jak nerez.
Ale to je dotaz na clena „pma“. My jsem tehdy s „renown“ proste poslechli jeho rady.
Jinak Se omlouvam za nereakci. Teddy takto pozdni.
Jano hifista

lachim píše: 05 pro 2024 21:22 Otazkou je, jak odrusi ruseni vysokofrekvencni hlinik a jak nerez.
Ale to je dotaz na clena „pma“. My jsem tehdy s „renown“ proste poslechli jeho rady.
Nakoniec som tam este zaradil medeny obal,tak by to uz malo byt dobre.Inak ten rozdiel celkove je fakt pocut,to ie su nuancie a chaalni co ju mali pozicanu tak boli v "autocenzura" s toho,co mto urobilo.
med.jpg
Janik

Příspěvek od Janik »

Jano hifista píše: 07 pro 2024 15:02
lachim píše: 05 pro 2024 21:22 Otazkou je, jak odrusi ruseni vysokofrekvencni hlinik a jak nerez.
Nakoniec som tam este zaradil medeny obal,tak by to uz malo byt dobre.Inak ten rozdiel celkove je fakt pocut,to ie su nuancie a chaalni co ju mali pozicanu tak boli v "autocenzura" s toho,co mto urobilo.
med.jpg
klobuk dole vyzera to super. na kolko ta to vyslo material + robota?
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
Phono: PJ RS + LPS (Rix)
SuT: Entre ET-100
Amp: SPX 2010, SPX A40
Repro: STH12
FIlter: NA
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Jano hifista

Komptet material + zvaranie a frezovanie ma vyslo na nieco vyse 500 Eur a ostatne som si robil sam :cool:
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Strojarina pekna, ja by som vsak mal vyrazku z tych odizolovanych lankovych vodicov
Odpovědět