Oyaide

Obecná diskuze o jednotlivých Hifi značkách (Accuphase, dCS, ProAc apod.).
Mark Levinson
Administrátor

Re: Oyaide

Příspěvek od Mark Levinson »

valderon píše: 09 kvě 2026 07:55 Ahoj, omlouvám se, pokud dávám dotaz do špatného vlákna, ale nevím kam to zařadit. Chci poprosit, jestli někdo nemá headshell DS Audio HS-001 nebo Oyaide HS-CF. Rád bych se na něco zeptal, případně vyzkoušel /koupil. Zajímalo by mě srovnání, který je lepší ve smyslu přesný, vzdusnejsi zvuk spíše přesný a znělý ve stredech a výškách? Děkuji za jakoukoli odpověď. 🙏
P. S. Prosím, není třeba psát o souladu se vším, rezonancni kmitocet atd... Věřte, že toto vše vím a uvědomuji si to. Děkuji za pochopení 👍
Zkus napsat/zavolat na DiokAudio, je dovozcem Oyaide a myslím, že to ve studiu má nebo měl a určitě umí ohledně vinylu kvalifikovaně poradit.
Mark Levinson
valderon

Příspěvek od valderon »

Dlouho řeším jaký headshell ještě zkusit pro MSL Signature Platinum na rameno Glanz Mh 1200 S. Hodně jsem to diskutoval přímo s výrobci, prodejci i na našich a zahraničních fórech. Nakonec jsem se rozhodl po zralé úvaze pro Korf HS-A03 Ceramic Headshell. Jednak kvůli zvukovým kvalitám, slibovanému "neutrálnímu" charakteru, ale taky možností si ho vyzkoušet s možností vrátit ho. Skvělá služba a zřejmě si hodně věří, když toto nabízí. Každopádně musím říct, že takto kvalitně zpracovaný headshell jsem ještě v ruce nedržel. Zvuk má přesně takový, jak se píše a jak mi ho výrobce popsal. Naprostá neutralita. Zní pouze charakter přenosky. Mám doma i mnohem dražší kousky, ale vážně přemýšlím, že si koupím ještě jeden i pro Phasemation pp-2000. Jestli někdo řešíte výrazně vylepšit zvuk svého analogu a tento headshell můžete v rámci váhy (13 gr včetně drátků, zvedáku a šroubků) použít, neváhejte. Za 199€ s možností vrátit, to je hozená rukavice 👍.
Janik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janik »

valderon píše: 21 kvě 2026 23:52 Dlouho řeším jaký headshell ještě zkusit pro MSL Signature Platinum na rameno Glanz Mh 1200 S. Hodně jsem to diskutoval přímo s výrobci, prodejci i na našich a zahraničních fórech. Nakonec jsem se rozhodl po zralé úvaze pro Korf HS-A03 Ceramic Headshell. Jednak kvůli zvukovým kvalitám, slibovanému "neutrálnímu" charakteru, ale taky možností si ho vyzkoušet s možností vrátit ho. Skvělá služba a zřejmě si hodně věří, když toto nabízí. Každopádně musím říct, že takto kvalitně zpracovaný headshell jsem ještě v ruce nedržel. Zvuk má přesně takový, jak se píše a jak mi ho výrobce popsal. Naprostá neutralita. Zní pouze charakter přenosky. Mám doma i mnohem dražší kousky, ale vážně přemýšlím, že si koupím ještě jeden i pro Phasemation pp-2000. Jestli někdo řešíte výrazně vylepšit zvuk svého analogu a tento headshell můžete v rámci váhy (13 gr včetně drátků, zvedáku a šroubků) použít, neváhejte. Za 199€ s možností vrátit, to je hozená rukavice 👍.
dakujem za skusenost objednal som tiez
Mono: Denon DA-309 10” + AT33mono
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
SuT: ET-100
Amp: Canor Virtus I4S
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Dig: Fiio & JPLAY & Roon
Repro: STH12 + 2xREL T/7x
Power: SRS, AHP, SommerCable, Fururech, Rix, Viborg
valderon

Příspěvek od valderon »

To Janík :
Máš už nějakou zkušenost? Já po první kladné zkušenosti objednal další a dal to pod Phasemation pp-2000. Stejný progres. Jsem naprosto fascinovaný. Za 200€ špičkový headshell včetně Ag drátů a zvuk naprosto perfektní. Jsem zvědavý na tvé postřehy...
Janik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janik »

valderon píše: 04 čer 2026 09:41 To Janík :
Máš už nějakou zkušenost? Já po první kladné zkušenosti objednal další a dal to pod Phasemation pp-2000. Stejný progres. Jsem naprosto fascinovaný. Za 200€ špičkový headshell včetně Ag drátů a zvuk naprosto perfektní. Jsem zvědavý na tvé postřehy...
Mam ho objednany a cakam na prenosku z madarska poslal som ju na retip. Po konzultacii s Laszlom (fxvl / anamightysound) som nesiel naspat do bor+micro ridge ale do bor+line contact. Ked to budem mat vsetko poslem report.
Mono: Denon DA-309 10” + AT33mono
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
SuT: ET-100
Amp: Canor Virtus I4S
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Dig: Fiio & JPLAY & Roon
Repro: STH12 + 2xREL T/7x
Power: SRS, AHP, SommerCable, Fururech, Rix, Viborg
efičák

Příspěvek od efičák »

Janik píše: 04 čer 2026 09:47 Mam ho objednany a cakam na prenosku z madarska poslal som ju na retip. Po konzultacii s Laszlom (fxvl / anamightysound) som nesiel naspat do bor+micro ridge ale do bor+line contact. Ked to budem mat vsetko poslem report.
Vynikající nápad. Poděl se s námi o zkušenost, prosím. Nejlépe v novém vláknu. Děkuji Janíku.
Zvuk dobrý - všechno dobré
Odpovědět