Zdravím Vás a potřebuji poradit. Gramo je dodáváno s prenoskou Audio technica a fungovalo v poho. Dal jsem novou prenosku 2Mblue a nechal stejné nastavení. Závaží 1,8g a to stejné na antiskating. Při položení na lp desku přenoska s raménkem okamžitě jede od středu desky na kraj kde spadne. Nastavil jsem antiskating na 0 a jehla již drží v drážce desky a přehrává. Bohužel ale v každé písničce přeskakuje.
Může mi někdo prosím poradit co je špatně. Když už jsem tu ( pro mne ) drahou přenosku koupil,nechci se vracet na tu původní.
Díky všem
Zdenek
Gramofon Technics sl-40 + Ortofon 2M blue
Re: Gramofon Technics sl-40 + Ortofon 2M blue
Podle toho jak se chová bych tipl na malý přítlak prenosky. Mas to asi špatně seřízene. Nastuduj si seřízení gramofonu a pečlivě zopakuj. Prenoska ma jinou hmotnost nez ta původní i na ramenku je v jinem místě a vše musíš udelat velmi pečlivě, nestačí jen ponechat hodnoty.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Audio GD R7He mk3 DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Audio GD R7He mk3 DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
-
kamilek111
Každá prenoska má jinou váhu a je třeba ji nastavit podle doporučení výrobce. Napřed vyvážit rameno a teprve potom natavit přítlak a antiskating. Nastavoval jsi to vůbec podle nějaké šablony nebo jdi to tam vrazil od oka?
Díky za rady. Ne,nemám žádnou šablonu. Jen jsem tam ten Ortofon přišrouboval tak nějak stejně jako byla původní přenoska. Je to můj druhý gramofon a moc ( vůbec ) se v tom nevyznám.
Možná bude nejlepší gramo dát na seřízení. Může mi někdo poradit v okolí Jičína?
Návod na nastavení gramofonu je tady:
https://www.graled.cz/files/gramo/gramo ... taveni.pdf
https://www.graled.cz/files/gramo/gramo ... taveni.pdf
Diky za sdileni nastaveni gramce od Rowinga. Muze rade lidem pomoci. 
1. Jadis DA88S MkII,ML5101,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
Okolo Nového Jičína můžu.Zdenek píše: 09 čer 2026 20:33 Možná bude nejlepší gramo dát na seřízení. Může mi někdo poradit v okolí Jičína?
Je to dobrý gramec za malo peněz a zabudované phono je ideální pro MM přenosky Audiotechnica. Nejnižší kapacita, vodiče jsou dlouhé pár cm.
Jestli máš pribalenou AT-VM95C, s kulatým hrotem, stačí vyměnit ten hrot za Shibatu nebo Microline.
Bluetooth pro mě není, na začátek k aktivním bednám pomůže místo vybírání signalovych kabelů
Pro Ortofon 2M blue se doporučuje zátěž 150 - 300 pF kapacity. Může se více osvědčit vypnutí phona v gramci a phono kabel do integrovaneho zesilovače, nebo externi phono. Tím že Zdeňku nechci rozptýlit a komplikovat radost z poslechu. Dobré rady do začátku udělili kamarádi, na YouTube najdeš více názorné ukázky vyvážení ramínka.
Poslední rada, spolehlivá vodní váha, nebo aplikace v mobilu s bublinou na displeji na talíř pro naprostou vodorovnost v obou směrech.
Parádní úplně tichý gramofon, dobrý výběr.
.
Zvuk dobrý - všechno dobré