Aretax kabely

Diskuze o kabelech.
Odpovědět
Vico26

Aretax kabely

Příspěvek od Vico26 »

Ahoj vsem
Hledal jsem repro kabel, ktery by mi pridal trochu na basech, a Aretax se nabidl, ze mi nejake sve vytvory zapujci. Avizoval, ze dle jeho nazoru hraji lip nez hodne drahe znackove.
Dnes jsem je tedy vyzkousel - folia, kombinace stribro/med.
No a nestacil jsem zirat. Ten efekt byl okamzity. Posun v kvalite min.o 2 tridy. Nebo jak to popsat.
Paradne prokreslene basy, jdou hodne hluboko, ale to same na druhem konci na vyskach, cinely znele, transparentne. Pritom zvuk zustal prirozeny, zadna ostrost nebo digitalnost.
Nadherny prostor. A tech detailu navic, co vsechno noveho jsem slysel v tech par skladbach :eek:
Ja jsem DIY vubec neresil, ale po teto zkusenosti mi vubec nedava smysl kupovat “znackove” kabely.
Po 20 minutach jsem se rozhodl, ze ten kabel jiz muj byt neopusti. Jeste musime vyzkouset propojovaky.

Opet pisu jenom z nadseni a vsem doporucuji vyzkouset. Samozreme kdo to znal, nebo dokonce mel jeste lepsi diy, tak se jenom usmeje pod fousy. Nicmene, ja jsem sokovany.

V poslednom obdobi jsem udelal hooodne upgradu. Kdybych je mnel seradit:
1. Aretax repro kabel - brutal, fakt nechapu
2. 6SN7 Summit vakuovky - fantasticky vyvazena, prirozena, transparentna, uzasna
3. 6x5 rectifier Brimar / Fivre - obe lampy jsou vyjimecne!
4. Pegasus AQ RCA - proti puvodnim kabelu opet vyrazny posun. Nicmene, ted jsem si temer 100% jisty, ze je ohrozi kabely znacky Aretax!
5. Stack audio podlozky - bez nich to jiz neni ono.

Je to alchymie, ale stale mne prekvapuje o kolik se da jeste ten zvuk posunout!

Aretaxi, moc dekuji za tuto prilezitost! :clap:
Vico26

Re: Aretax kabely

Příspěvek od Vico26 »

Fotky kabel a sestava
IMG_8393.jpeg
IMG_6362.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
aretax

Příspěvek od aretax »

Veľmi ma teší, že Ste spokojný. Ďakujem za report. Môžem Vám povedať iba toľko, že pri prepojovacích kábloch bude ich efekt podobný.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Janik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janik »

aretax píše: 19 čer 2026 08:25 Veľmi ma teší, že Ste spokojný. Ďakujem za report. Môžem Vám povedať iba toľko, že pri prepojovacích kábloch bude ich efekt podobný.
Aretax mohol by som tiez vyskusat? Zasiel by som osobne ak by sme sa dohodli na dni kedy by tebe a mne vyhovovalo.
Mono: Denon DA-309 10” + AT33mono
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
SuT: ET-100
Amp: Canor Virtus I4S
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Dig: Fiio & JPLAY & Roon
Repro: STH12 + 2xREL T/7x
Power: SRS, AHP, SommerCable, Fururech, Rix, Viborg
pajuna
Administrátor

Příspěvek od pajuna »

Vico
Diky za sdileni Tveho nazoru a preji spokojenost. Nicmene jsem se nedocetl vuci cemu jsi Aretaxovy kabely porovnaval. Pouze obecne, ze hraji lepe nez nektere znackove.
Muzes zminit vuci jakym jsi je porovnaval a kde se to jak konkretne projevilo? Mohlo by to prospet i dalsim, kteri timto smerem chteji jit.

Mam pujcenych take momentalne vicero kabelu a laboruji nejen s nimi, leta s radou jinych:-). Napr.levny velmi dobry rca kabel hraje "analogove, hezky, pohodove" a vuci cene fakt dost dobre. Nicmene v primem porovnani napr. s Cardas Clear Reflection uz je tam skok a vuci Nordost Tyr2 dalsi ve prospech zminenych. Samozrejme je zde velmi vyrazny cenovy rozdil a ruzny charakter.
1. Jadis DA88S MkII,ML5101,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
aretax

Příspěvek od aretax »

Janik píše: 19 čer 2026 11:15
aretax píše: 19 čer 2026 08:25 Veľmi ma teší, že Ste spokojný. Ďakujem za report. Môžem Vám povedať iba toľko, že pri prepojovacích kábloch bude ich efekt podobný.
Aretax mohol by som tiez vyskusat? Zasiel by som osobne ak by sme sa dohodli na dni kedy by tebe a mne vyhovovalo.
Ozvi sa, nevidím v tom problém.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

Aretax cable story pokracuje🫣 :silent:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět