Přenosky

Gramofony a jiné analog. zdroje včetně příslušenství kromě phono předzesilovačů.
Odpovědět
efičák

Re: Přenosky

Příspěvek od efičák »

Bravo efendi. Saec vypadá moc pěkně. Gratuluju k úlovku a že risk vyšel. (*)
Frogyman , máš možnosti jako nikdo. Děkuju že sdílíš. Tvá přenoska je tip na konečnou viď ?

IvanB_čko MC HO Audioquest AQ 505 zatím nechávám spát. MC HO Hana SH je fakt dobrá a zlobí mě brum kvůli konektoru v ramínku. Až vyřeším, poslechnu.
U RONa na Micro Seiki a Camtech phono hrála moc pěkně.

Nejdůležitější je kompaktibilita s ramenem a phonem. Pak se může stát, že magneticky odpružený gramofon s specifickým uhlíkovým ramenem a lampovým phonem zahraje nejlépe s starou MM přenoskou. U mě se také jevila Ortofon MC10 po rozehrání trochu nepříjemná oproti různým MMkám a Sumiku BP2. A bylo to vibracemi

Největší problém s křehkostí chvějky, byly u MC LO Ortofonu vycházejícího z Kontrapunkt B a jeho rubínové tyčinky. Dnes se dělá Cadenza Blue a nevím, zda je to stále vlastnost rubínové chvějky. Přenoska se nemusela rozehrávat, hrála velmi kultivovaně. Stačilo rychleji přiložit na LP a bylo po ní.
https://www.ortofon.com/mc-cadenza-blue-p-488-n-1579

Bórové chvějky jsou odolnější.
Hliník a slitiny si dají naložit velmi hodně.
Zvuk dobrý - všechno dobré
Pytell

Příspěvek od Pytell »

Minulý týden jsem kompletoval gramo a osadil optickou přenoskou DS-003 a phono Soulnote E - 2 :
20231107_172131.jpg
Po zapojení a nastavení , jsem byl zvědav na zvuk -- ten mě oslovil , čistotou , odstup od šumu a krásný drive- poslouchal jsem LP 45 Mofi Dire Straits.

Zde je asi budoucnost zvuku z gramce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Miles

Příspěvek od Miles »

Nádherná fotka , tak to gratuluji novému majiteli k tak nádherné sestavě včetně phona Soulnote E 2 :thumbup:
Antony

Příspěvek od Antony »

Krásná sestava.
S přenoskou DS-003 mám stejnou zkušenost.
Filtr - Sroll Purity Quantum / Zesilovač - Sroll Rhythm MkIII / Repro - Raidho C 3.1 / Gramo - Transrotor Fat Bob / Rameno - Kuzma 4Point 9 + Kondo Silver Wire/ Přenoska+předzes - DS Audio DS-W3 set / DAC - Sroll Muse / Kabeláž - Sroll Purity Quantum
fufin

Příspěvek od fufin »

Ahoj všem,

Chtěl bych pomoci s výběrem. Vím, že hlavní je Stylus, ale přece jen:

- HANA ML
- Phasemation PP 200
- Nagaoka MP-500
- EAT Jo No5
- ZYX R50 Bloom 3
- Dynavector DV 20X2 L

Co byste mi, prosím, poradili? Mám rád jazz, rock.
Janik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janik »

fufin píše: 26 čer 2024 08:13 Ahoj všem,

- HANA ML
- Phasemation PP 200
- Nagaoka MP-500
- EAT Jo No5
- ZYX R50 Bloom 3
- Dynavector DV 20X2 L

phono? step up trafo? zostatok zostavy...ak by som ti mohol poradit zo vsetkym respektom k ludom na tomto fore ... osobne by som na tvojom mieste napisal p. Szabovi je to technicky inzinier (opravuje a robi komplet servis prenosiek zakaznikom anamightysound tiez instalacie atd atd) okrem toho ma napocuvane hadam vsetko co len existuje na roznych zostavach a je to jeden skromny clovek nad vecou s ochotou poradit tak, ze budes velmi spokojny.

jeho email: fxvl.vencel/zavinac/gmail.com
Mono: Denon DA-309 10” + AT33mono
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
SuT: ET-100
Amp: Canor Virtus I4S
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
Dig: Fiio & JPLAY & Roon
Repro: STH12 + 2xREL T/7x
Power: SRS, AHP, SommerCable, Fururech, Rix, Viborg
Maco30

Příspěvek od Maco30 »

Pekný večer. Mám dotaz ohľadom prenosky HANA umami red. Mate niekto? Alebo ste ju mali možnosť počúvať? Keď mám zaplatit 4t, tak by som rad vedel o nejakých dojmoch s počúvania. Predajca ju neosadi koli mne, lebo nepredá ako novú, chápeme. Hľadám alternatívu za moju doje... EMT JSD 6 Jubilee, ktorej som zlomil ihlu. 😪😪😪. Hej môže sa stať, preto dávajte pozor pri utierani prachu na stolíku. Pripadne skusenosti s MC Ikeda 9ts? Ďakujem Peter
Accuphase P4200, Accuphase C2400 +phono karta, accuphase DP400, Legacy signature se, gygawatt PC 2 Evo, kabeláž synergistic research, neyton Hamburg LS, cardas Audio streamer Coctail Audio 45pro ACOUSTIC SIGNATURE THUNDER, BURSON-AUDEZE LCD 5
aretax

Příspěvek od aretax »

...HANA umami red. ...

Vynikajúca !!! Ale aj Umami blue hrá veľmi dobre.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
fufin

Příspěvek od fufin »

Moc děkuji!
Janik píše: 26 čer 2024 08:25
fufin píše: 26 čer 2024 08:13 Ahoj všem,

- HANA ML
- Phasemation PP 200
- Nagaoka MP-500
- EAT Jo No5
- ZYX R50 Bloom 3
- Dynavector DV 20X2 L

phono? step up trafo? zostatok zostavy...ak by som ti mohol poradit zo vsetkym respektom k ludom na tomto fore ... osobne by som na tvojom mieste napisal p. Szabovi je to technicky inzinier (opravuje a robi komplet servis prenosiek zakaznikom anamightysound tiez instalacie atd atd) okrem toho ma napocuvane hadam vsetko co len existuje na roznych zostavach a je to jeden skromny clovek nad vecou s ochotou poradit tak, ze budes velmi spokojny.

jeho email: fxvl.vencel/zavinac/gmail.com
Miles

Příspěvek od Miles »

Letos na Audiohepeningu jsme navštívili studio pana Pieknika a ten tam na svém gramofonu měl nainstalovanou přenosku Hana Umami Red
a musím konstatovat že to hrálo velice pěkně
aretax

Příspěvek od aretax »

Môj najnovší prírastok - Lyra Titan i, prakticky nová, po celkovom repase v Japonsku, v Lyre. Vymenené je prakticky celé vnútro, pôvodný ostal iba obal. Nahradil som ňou pôvodnú prenosku Van den Hul Colibri XGP, kde sa mi podarilo ulomiť hrot (teraz je na repase u Van den Hull). Teraz k tomu podstatnému - k porovnaniu:
Van Den Hul Colibri XGP: zvuk je veľmi detailný, hodvábny, nádherne vykresľuje predovšetkým stredy, konkrétne vokály, dychy a klavír. Pri reprodukcii klavíra je možné rozoznať aj typ, na ktorom sa hrá (Steinway, Yamaha, a pod.), samozrejme pre toho, kto sa v tom vyzná. Výšky sú veľmi detailné a zamatové. Jednoducho zvuk je očarujúci, návykový a hlavne silne "gramofónový" a pritom neutrálny. Výhoda je minimálny prítlak na hrot. Po zabehnutí prenosky výrobca doporučuje 1,3 g a funguje to, žiadne skreslenia, ani vibrácie. Ani v prípade enormne nahraných basov prenosku "nevyhodí" z drážky (napr. Telarc). Výstup je príjemných 0,38 mV. Doporučuje sa veľmi ľahké ramienko, do 14g. Ja používam ramienko REED s trubkou Teac 12g.
Lyra Titan i: Keď som ju inštaloval ako novú, zvuk bol pre mňa sklamaním. Bola veľmi ostrá. Teraz má nahraných cca 50 hod. a zvuk sa diametrálne zlepšil, dokonca môžem povedať, že je vynikajúci, hlboké a veľmi pevné basy, trblietavé výšky, je veľmi detailná a dynamická. Ešte stále sa mierne rozohráva a pribúdajú detaily a hlavne zaostrenie jednotlivých nástrojov (pozor - nemám na mysli ich ostrosť). Vynikajúco oddeľuje jednotlivé nástroje. Aj v prípade veľkého orchestra sa da veľmi dobre rozoznať umiestnenie jednotlivých nástrojov. Vynikajúci výstup: 0,5 mV.
Doporučuje sa stredne ťažké, až ťažké ramienko, od 16g. Tu používam ramienko REED s trubkou Cocobolo 18g.
Zhodnotenie: Sú to dve prenosky na rovnakej cenovej úrovni, ale zvukovo diametrálne odlišné. Ktorá je lepšia, to neviem. Chcem si ponechať iba jednu z nich, ale neviem sa rozhodnúť, ktorú. Ak si pustím Colibri, tak som unesený jej nádherne hodvábnym zvukom, priestorom a celkovým podaním hudby. Potom "prehodím" na Titan a zas som nadšený fantastickým podaním detailov, dynamikou a jasným zvukom. Ak budem niektorú predávať, asi nechám rozhodnutie na kupcovi. Mal som viac prenosiek (Lyra Kleos, Transfiguration Axia S, Cadenza red, Black, Ortofon Xpression, Sumiko Celebration, ale týmto dvom sa ani jedna z nich nevyrovná.
Ale na to, aby sa aj Colibri, aj Titan naplno prejavili, musia sa veľmi presne nastaviť a to predovšetkým VTA a azimut. Stačí VTA posunúť o 1 mm, prípade azimut o 0,5°a zvuk sa zásadne mení. Nie je možné použiť šablóny, iba na základné nastavenie. Všetky drahé prenosky sa totiž ručne vyrábajú a každá je originál. Máloktorí výrobca "trafí" pri montáži presné uhly. Ladenie týchto prenosiek je dosť náročné a prácne. Konkrétne Lyru som dolaďoval viac, ako týždeň a to iba na základe posluchu. Pritom VTA mi vyšiel cca 5mm nad rovinu a azimut asi pod uhlom 0,5°. To isté ma čaká, keď sa mi vráti Colibri. Prvý raz (pred poruchou) som ju nastavoval 2 týždne. Ale keď sa obidve prenosky správne nastavia, výsledok je očarujúci...
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
paloshox

Příspěvek od paloshox »

Pošlete my na vás kontakt ohľadne prenosky
zappa - Mecca studio

Příspěvek od zappa - Mecca studio »

Objednal jsem si přenosku Dava Major na kterou hrál např. i Stavros na prezentaci Aries cerat ve Vídni. Jsem zvědav na zvuk oproti Car-50. Dle výrobce je už na tuctu Kuzma gramofonů takže snad to bude dobrý. V říjnu dorazí tak se těšme na prezentaci již vytuněného analogového systému i s novým phonem Hermes.
WhatsApp Image 2026-06-23 at 17.49.05.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Aries Cerat : Symphonia, Impera II Reference, Ianus Essentia, Kassandra, Signal Projects kabely, Masterpiece server,Sroll Quantum,Divine Acoustics, Ediscreation ,Network acoustic Tempus, Velikinac audio https://mecca-highend.cz/
Odpovědět