HIGH END VIENNA 2026

Diskuze o Hifi akcích (výstavy, srazy apod.)u nás i ve světě.
blesk666

Re: HIGH END VIENNA 2026

Příspěvek od blesk666 »

F2014: Wilson Audio XVX+DCS Varese+d’Agistino tiež top modely…by som asi tiež zaradil k top. Ale ukážky mi to nedovolili. Moc sa z nich poznať nedalo. Ale ok bolo to velmi dobré… Boli sme v sobotu na 15:15 slot.
Nižší model Alexx V s VTL sme mali možnosť počúvať cca 45min väčšinu z gramca a niečo z hard disku. Aj minulý rok v Mníchove to prezentovala tá istá pani-nadšenkyňa klasiky. Moc prima trištvrtehodina to bola.
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
Mark Levinson
Administrátor

Příspěvek od Mark Levinson »

S odstupem času musím konstatovat, že výstava ve Vídni byla skvělá. Trochu jsem se obával jestli bude nový prostor dostatečně kvalitní jako v Mnichově, ale obavy byly zbytečné. Měl jsem pocit, že je to snad ještě větší než Mnichov. Velké množství expozic, ani tři dny nejsou dost, aby si člověk vše prošel a v klidu poslechl. Hodinky mi ukazovali denní úhrn 10 km. Nebudu tady vkládat spousty fotek, jsou k vidění různě na netu, ale jedna perfektní expozice, moje oblíbené Soulution s gramofonem, který je opravdu zvláštní, ale hlavně s naprosto holografickým zvukem kdy muzikanti byli úplně hmatatelní v prostoru, bravo.
Nakonec jsme se sešli s mnoha kamarády v hospodě na pivko, bylo to fajn setkání.
.
2026-06-05 17.21.08.jpg
2026-06-04 22.16.25-1.jpg
2026-06-04 22.16.25-3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mark Levinson
pajuna
Administrátor

Příspěvek od pajuna »

Diky za prispevek a fota Viktore. Doufam, ze se tam priste podivam. Zdravim zname tvare🙂👋
1. Jadis DA88S MkII,ML5101,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
palipol

Příspěvek od palipol »

Kde začať, keď už všetci skončili....tak najprv organizačne - spočiatku som asi po hodine bezútešného blúdenia vzdychol „zlatý Mníchov“, ale potom som si predstavil časy, keď sme tých 700 km tam aj späť stíhali za pol dňa a začal brať vec pragmatickejšie - z hľadiska blízkosti určite. Je a bude to aj v budúcnosti obrovský podnik, ktorý obyčajný smrteľník bez VIP vymožeností za dva víkendové dni seriózne neobíde. Na rozdiel od Mníchova mi táto výstava pripadala ako kontrastný stret okázalých mega-expozícií a malých kamrlíkov pripomínajúcich naše lokálky s unudenými tvárami (niektorých) vystavovateľov. Obrovské množstvo drahých multimediálnych propagačných prvkov vo Viedni výstavu v Mníchove určite zatienilo. Doba si žiada viac a viac - až do nekonečna.

Obrázek

Obrázek

Venoval som výstave sobotu a prešiel možno tretinu expozícií takže aby som bol objektívny, nemôžem ju hodnotiť komplexne už aj z toho dôvodu, že som sa zdržoval fotením. Zo zvyku a - samozrejme - pre Highend fórum :thumbup:.

Preto len zopár detailov, ktoré mi utkveli z toho, čo som videl a počul.

TAD - tento výrobca robí veci dobre a ak by som na tom mal, idem cestou tohto zvuku. Má drajv, rozlíšenie, dynamiku a prirodzenosť namixovanú v ideálnom pomere. Výsledok je hlad po ďalšej skladbe a chuť už nič neriešiť. Bohemian Rhapsody bola podaná pompézne. Paráda.
Cena je taká...akufejzovská.

Obrázek

Obrázek

Magnepan MG 20.7 a Musical fidelity táto potemnelá expozícia sa tvárila dôstojne a tak bola aj prezentovaná hovorcom distribútora.
Budete počuť priestor, lokalizáciu, rozlíšenie...po vypočutí asi troch skladieb to tam stále nebolo a hľadať ďalej som už nemal čas.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Western Electric a Silbatone - táto milá kórejská spoločnosť oblažuje audio výstavy už viac ako 10 rokov - stále tým istým a stále príjemne.
Hora krabíc z laťovky meniče s extrémnou citlivosťou nevyžadujúce temer žiadny príkon - jednoduchá technika z iného sveta, ktorý bol
postavený na čistom vneme pre ucho v najpotrebnejšom rozsahu. Fungovalo to vtedy a funguje to aj dnes. Prezentovaná, hlavne klasická hudba znela s takou samozrejmosťou že nikomu nenapadlo niečo riešiť. Svatá prostoto!

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ESD acoustic s ich top zostavou mnohopásmových hornových hybridov Super Dragon dokázali, že komplikované nestačí. Musí to byť
ešte komplikovanejšie aby to dokázalo zaujať tých,čo chcú prekričať celý svet. Hralo to strašne hlasno, strašne dynamicky, strašne realisticky jednoducho až tak (dobre?), že som sa tam vrátil až keď to všetko vypli.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

JBL Summit Everest a Mark Levinson - jedno veľké nešťastie, ktoré stavalo na prezentácii basu. Akoby stále nestačil a bolo ho stále málo. Celá expozícia fyzicky stŕpala infrazvukovým bučaním a dunením všetci sediaci, stojaci a možno aj ležiaci poslucháči s otvorenými ústami a očami plnými blaženosti nasávali túto devastačnú scenériu podania mužského sólového hlasu v absolútne nadživotnej veľkosti. Toto už nemalo nič spoločné s audiofíliou - bola to obyčajná basová droga. Rovnako aj ďalšie ukážky z rôznych žánrov mi názor nezmenili. Jedenásť uplatnených patentov...Chuť mi už potom neurobila ani pekná retro časť expozície z dôb, keď sme ešte uvažovali normálne.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Wilson Benesch - zostava Endeavour Zero2 s elektronikou Ypsilon. Britská spoločnosť, ktorá už roky okupuje predné pozície rebríčkov
high endu a aj v regálovej forme podporenej subom IGx dokáže prebudiť zmysly audiofila. Vždy sa mi páčil ich ohraničený, dynamicky
zarezaný zvuk primárne produkovaný hlavným párom spíkrov. Nie vždy sa im darí na výstavách prezentovať tento subwoofer, ale tentoraz
to bolo one-man show. Frekvenčne parádne napojené a sfázované.

Obrázek

Sphinx a Siltech holandský počin s trochu prekomponovaným dizajnom, ale tie repro hrali presvedčivo. Dizajn je vraj zvukovo určujúci ale ja mám dojem, že to je len uletená fantázia, ktorá robí 50% ceny. Vrátil som sa tam dvakrát a to ma už tlačil čas...niektoré odozvy publika boli, že je to ostré, ale stačilo vydržať inú skladbu či iný žáner a presvedčiť sa, že je to len nahrávkou. Palec hore.

Obrázek

Grell OAE2 – tieto slúchadlá som si po inštrukciách konštruktéra Axela Grella vypočul a bol som milo prekvapený, ako slúchadlá s cenovkou 499€ znejú. Nie je to úplná novinka snažiť sa rozšíriť priestorový vnem pomocou naklonenia meniča k uchu ale v tomto prípade kedy sa rieši akustika celej posluchovej komory mušle aj s meničom s membránou z celulózy (??) je to ojedinelé. Zvuk bol prezentovaný vcelku jednoducho - stream cez tablet do prevodníku RME ADI2 a milo prekvapil - čistota, ľahkosť, definícia a priestor boli ukážkové.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Toľko za mňa. Na Mníchov sme si zvykli, zvykneme si aj na Viedeň. Mám však obavy, že z hľadiska členenia a veľkosti priestorov tejto výstavy necelé dva dni pre verejnosť stačiť nebudú a vždy o niečo prídeme.

S pozdravom palipol
1. HHB 89/Revox PR99II/Tidal/T+A DAC8/Topping A90 discrete/SP audio A400/Wireworld Eclipse/JBL 250Ti Classic
2. Topping D10 bal./Dynaudio DBM50+SVS SB-S2000 Pro
3. i-Loud MTM act. DSP, i-Loud MM/A&K AK 100/SR 15
Headphones: Focal Clear/Verum 1 Mk. II
blesk666

Příspěvek od blesk666 »

Palipol, a já že už ani nenapíšeš. Ako vždy velmi pekné fotky a vďaka aj za tvje hodnotenia. Súhlasím, ani celé dva dni úplne nestačia na tak rozsiahlu výstavu.
2x iFi iSilnecer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
Vico26

Příspěvek od Vico26 »

Supr fotky! A vcelku zajimave komentare (klidne bych vydrzel u kazde fotky ;-) :thumbup:
Moc dekujeme!
pajuna
Administrátor

Příspěvek od pajuna »

Palipol
Dekuju za super krasnou reportaz👍
1. Jadis DA88S MkII,ML5101,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
Mark Levinson
Administrátor

Palipole,
i já se připojuji s díky za skvělou fotoreportáž, ostatně, jako vždy perfektní. Musím souhlasit s tím, že i 2 dny jsou na výstavu ve Vídni málo. Byli jsme tři dni a i tak jsem vše neviděl/neslyšel. A to nemluvím o tom, že část výstavy byla v hotelu mimo výstaviště (Aries Cerat atd.).
Když tak ještě vložím nějakou fotku, ale nemohu se rovnat kvalitě Palipola.
Mark Levinson
Mark Levinson
Administrátor

Přidávám několik fotek z expozic mimo výstaviště, jednalo se o samotnou expozici Aries Cerat, které byla impozantní nejen zvukem, ale i velikosti sálu se zajímavými reprosoustavami. Dále je několik expozic jiných značek reprosoustav, které také používaly komponenty Aries Cerat, např. Aequo Audio, kde byl k poslechu nový polo aktivní model s holografickým zvukem nebo Clarisys Audio či Maďarské Prodigio s vlajkovým modelem Vitoria. Všude velmi dobrý zvuk, tyto expozice jsme navštívili až třetí den.
Dle mne se Vídeň opravdu povedla, bylo toho hodně i když trochu chaoticky uspořádáno nebo spíše málokdo se uměl zorientovat, ale na první ročník to bylo skvělé. Myslím, že za rok to bude ještě lepší, ten potenciál výstaviště byl jasně vidět, za mne lepší než Mnichov.
.
2026-06-06 10.27.31.jpg
2026-06-06 10.32.00.jpg
2026-06-06 10.32.09.jpg
2026-06-06 10.32.12.jpg
2026-06-06 10.32.20.jpg
2026-06-06 10.32.47.jpg
2026-06-06 10.33.15.jpg
2026-06-06 10.47.16.jpg
2026-06-06 10.49.01.jpg
2026-06-06 10.57.48.jpg
2026-06-06 10.57.55.jpg
2026-06-06 11.16.47.jpg
2026-06-06 11.42.09.jpg
2026-06-06 11.42.14.jpg
2026-06-06 11.46.03.jpg
2026-06-06 11.46.09.jpg
2026-06-06 11.46.13.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mark Levinson
Odpovědět