Kdy měnit lampy KT 150

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
Odpovědět
acibuk

Kdy měnit lampy KT 150

Příspěvek od acibuk »

Ahoj,

jsi si pro radu, kdy měnit lampy KT 150. Mám nahráno 1570 hodin.

Měnit, nebo ještě počkat? A co budící lampy? Taky vyměnit?

Díky za vaše zkušenosti.
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Mofi Master Phono, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Shunyata Everest 8000
pajuna
Administrátor

Re: Kdy měnit lampy KT 150

Příspěvek od pajuna »

Ahoj,
ty si pises kazdou naposlouchanou hodinu? To by mi asi zasahovalo do vjemu z poslechu a hlavne bych si asi pokazde nevzpomnel:-) . Ikdyz by bylo dobre vedet kolik ma muj lampac vlastne nahrano.
Nevim zda muzu zrovna poradit. Ja mam nahrano cca 8-9let s koncovymi KT120 a vymenu budu resit az uslysim nejaky vliv stari na zvuk, ci se ukaze vyrazna vizualni zmena. Cetl jsem o tom jak by se mel zvuk projevovat, zatim nic nezaznamenavam. Mohla by se dat zmerit strmost a anodovy proud , ale osobne nemam zkusenost. Nevim, zda by to nekdo udelal na miste. Proc menit lampy preventivne, kdyz to dobre hraje? Male lampy jsem menil 2x pri problemu s chrcenim a kdyz jsem zkousel nektere jine znacky a jejich vliv na zvuk.
1. Jadis DA88S MkII,ML5101,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,McIntosh MCD500,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES, BW PV1D
acibuk

Příspěvek od acibuk »

Můj zesilovač má hodiny, takže vím přesně kolik hodin byly lampy zapnuté. Ze zkušenosti s lampami v kytarovém zesilovači vím, že nemusíš nutně slyšet změnu k horšímu, ale když lampy výměníš, hned poznáš změnu k lepšímu.

Proto se ptám jestli má někdo nějakou zkušenost.
Audio Research Reference 80S, Bespoke, Meitner MA3, Mofi Master Phono, Acoustic signature Hurricane NEO, NuPrime CDT-8 Pro, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Shunyata Everest 8000
lubin

Příspěvek od lubin »

KT 150 bych s klidem ještě nechal. Budici....záleží jaké máš. Občas male dvojite triody mají mizernou životnost. Ale jsou i výjimky a zvládnou třeba i více nez 5tis hodin.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Audio GD R7He mk3 DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
Odpovědět