terahera píše: 24 led 2023 22:38 To jako,že to železo je tvá práce v jeho sestavě :cool: Bedny taky :cool: A teď,po tolika letech,i filtr :cool: Tak to je hustý,to je už skoro vztahŠkoda jen,že se to dál nerozvíjelo i jinde,moc tvého železa neznám,krom filtru samo,taky jej používám,i když starší verzi.Co se stalo,že ses tak zasekl :?: Nebo jsou kabely takový byznys,že nemá cenu se jebat s ostatním :-?
Noble Audio
Re: Noble Audio
Ano to železo je Pavlova práce a i po 20 letech to hraje hooodne dobře.Kdyz si tak vzpomínám tak jsem nikdy neměl s jeho výrobky žádný problém,naopak velká ochota a vstřícnost.A třeba zas něco přibude.terahera píše: 24 led 2023 22:38 To jako,že to železo je tvá práce v jeho sestavě :cool: Bedny taky :cool: A teď,po tolika letech,i filtr :cool: Tak to je hustý,to je už skoro vztahŠkoda jen,že se to dál nerozvíjelo i jinde,moc tvého železa neznám,krom filtru samo,taky jej používám,i když starší verzi.Co se stalo,že ses tak zasekl :?: Nebo jsou kabely takový byznys,že nemá cenu se jebat s ostatním :-?
??? čo má dyha spoločné s módou ? Že by aj drevo "vyšlo z módy", alebo metalízový lak na autách?fox píše: 19 lis 2023 12:42 Změna dýhy by taky prospěla. Exotické dýhy vyšly z módy před více než deseti léty.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Již víc než dvacet pět let se zabývám, mimo jiné, prodejem a montáží dřevěných podlah. Exotické dřeviny jsme montovali v devadesátých létech minulého století. Dnes zákazníci požadují dubové dřevo. Cca před dvaceti léty západní Evropa, hlavně Německo, ustoupila od zpracovávání exotického dřeva a to hlavně z důvodu odmítání podpory kácení stromů v deštných pralesích. Většina zákazníků na to slyší a exoty nepožaduje. Nahrazuje je dub v barevných úpravách.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
V podlahách to tak může být, nevím, nezajímám se o to. A jak to je v bednách si stačí udělat obrázek z nabídky povrchů od výrobců reprosoustav.
Doufám, že se tímto příspěvkem otázka módy a nemódy uzavře.
Každopádně jsem zrovna dohodnul výrobu lakovaných povrchů v RAL barvách.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Heaven, Lindemann CD1SE, Noble Audio Atlantis, Noble Audio Stonehenge
Noble Audio Heaven, Lindemann CD1SE, Noble Audio Atlantis, Noble Audio Stonehenge
NA-Noble Audio píše: 03 pro 2023 21:10 V podlahách to tak může být, nevím, nezajímám se o to. A jak to je v bednách si stačí udělat obrázek z nabídky povrchů od výrobců reprosoustav.
N.A. Stonehenge RAL.jpg
Ty černé vypadají magicky
Držím palce NA, mám rád naše výrobce a smekám před jejich umem ^:)^
Kamarád vlastní pasivní pračku Galaxys k plné spokojenosti. Vnímám to tak, že Tvé síťové pračky se dají označit za bestsellery a na repro jsou také výborné ohlasy z minulosti. Jak jsem Ti psal, určitě dorazím si je poslechnout.
Ať se dílo daří NA
Držím palce NA, mám rád naše výrobce a smekám před jejich umem ^:)^
Kamarád vlastní pasivní pračku Galaxys k plné spokojenosti. Vnímám to tak, že Tvé síťové pračky se dají označit za bestsellery a na repro jsou také výborné ohlasy z minulosti. Jak jsem Ti psal, určitě dorazím si je poslechnout.
Ať se dílo daří NA
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S),STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Lyra Kleos,Ortofon SPU Royal N, A-T AT33MONO
PSaudio P20,solo přívod
STRANKA VERITAS (REPRO+RCA), POWER + POWER MAX,Roth Orfeo,PSaudio AC-12
STRANKA RBS
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Lyra Kleos,Ortofon SPU Royal N, A-T AT33MONO
PSaudio P20,solo přívod
STRANKA VERITAS (REPRO+RCA), POWER + POWER MAX,Roth Orfeo,PSaudio AC-12
STRANKA RBS
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Úplnej Darth Vader.
Pěkná společnost :cool:
Pěkná společnost :cool:
Obrázková podobnost se fakt povedla.
Pobavil's mě :lol:
Jen pozor na C-3PO, ten je rozhodně zlatý (to by ti fanoušci SW dali!) :lol:
Jen pozor na C-3PO, ten je rozhodně zlatý (to by ti fanoušci SW dali!) :lol:
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber-KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
kabeláž: Kimber-KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz-D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
Já, jako Darth Vader, jsem spokojen!
Gratuluju NA, hezké dílo.
Konstruktivní návrh na nápad Pavla M. Humanoid C-3PO lze jen ve zlaté.
Jedlé plátkové zlato pro cukráře, bezpečné pro děti i domácí zvířátka ať je to cokoli.
Já jedny žluté bedny v RAL odstínu měl a byl to omyl. Teda pro mne.
A pozlacené bedny vystavoval švýcarský výrobce ve Vídni spolu s Soulution integráčem. Líbily se mi velmi.
Ještě je hezký projekt rámečků s průzvučnou látkou, třeba zlatou? Ale to už spekuluju.

Konstruktivní návrh na nápad Pavla M. Humanoid C-3PO lze jen ve zlaté.
Jedlé plátkové zlato pro cukráře, bezpečné pro děti i domácí zvířátka ať je to cokoli.
Já jedny žluté bedny v RAL odstínu měl a byl to omyl. Teda pro mne.
A pozlacené bedny vystavoval švýcarský výrobce ve Vídni spolu s Soulution integráčem. Líbily se mi velmi.
Ještě je hezký projekt rámečků s průzvučnou látkou, třeba zlatou? Ale to už spekuluju.

Zvuk dobrý - všechno dobré
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych poděkovat za projevenou přízeň a podporu která směřovala v tomto roce k Noble Audio.
Přeji všem pevné zdraví, spokojenost a hodně dobrých hudebních zážitků do roku následujícího.
Na mých stránkách jsou čerstvě zveřejněné informace k novým reprosoustavám Stonehenge.
Přeji všem pevné zdraví, spokojenost a hodně dobrých hudebních zážitků do roku následujícího.
Na mých stránkách jsou čerstvě zveřejněné informace k novým reprosoustavám Stonehenge.
- PavelDosko
vse dobre v roce 2024, Pavle
neni placka, neni highend
AMP : Simaudio Moon W8, passive Big Hattor Dual Mono
streamer : Lumin U2
DAC : Rockna Wavedream Edition XLR
repro : Elfton Vegas MkII
kabely : DIY solid core Ag cables
energy : RiAudio, samostatny privod el. a uzemneni
AMP : Simaudio Moon W8, passive Big Hattor Dual Mono
streamer : Lumin U2
DAC : Rockna Wavedream Edition XLR
repro : Elfton Vegas MkII
kabely : DIY solid core Ag cables
energy : RiAudio, samostatny privod el. a uzemneni
Ty laky v ral barvách bude dělat Blecha? To bude docela darda, odhaduju tak 25tis. za lakování, je to velké.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Po šesti letech od uvedení filtrační jednotky Galaxys dozrála doba a v blízkém čase bude na trhu nová vlajková loď pod názvem Heaven. Jsou sestavy, kde dvě zásuvky pro vysoko odběrové přístroje nestačí. Rozhodl jsem se tedy pro rozšíření počtu na čtyři. Nebude už problém připojit například dva monobloky a dva subwoofery. Pro linkové přístroje budou k dispozici čtyři zásuvky jako u dosavadních jednotek. Obvody nové jednotky budou nastaveny na silnější účinek, každá filtrační větev bude mít o jeden filtrační stupeň navíc. Takže Heaven bude dobrá volba do špičkových sestav a všude tam, kde je potřeba připojit větší počet zesilovačů, a kde se vyskytuje enormní rušení v napájecí síti.
Budou k dispozici i grafy z reálných instalací?
Myslím tím..., ukázat, jak je síť zarušená před filtrem a jak to vypadá po průchodu filtrem?
Myslím tím..., ukázat, jak je síť zarušená před filtrem a jak to vypadá po průchodu filtrem?
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, že by nějaký výrobce dělal a zveřejňoval měření ve smyslu Tvého dotazu, a má to své důvody.
Zarušení třívodičové rozvodné sítě je velmi komplexní záležitost, to není něco jako harmonické zkreslení u zesilovače například. Existuje tuším od ISOTEKU taková krabička s displejem, kterou používali jednu dobu na demonstraci funkčnosti svých produktů. Ten přístroj ale pracuje pouze s jednou složkou rušení, vůbec to nevyhodnocuje rušení mezi L a N proti ochrannému vodiči. Je to udělané aby to bylo co nejjednodušší, něco to ukazovalo a dokázalo to oslovit laickou veřejnost. Aby to bylo pořádně vypovídající, tak by se muselo udělat hodně specializované měření několika různých výrobků na jednom místě aby se dalo něco porovnat mezi sebou, ale i tak by to nebylo úplně košer, protože rušení je proměnné v čase, takže by se výsledky lišily i při opakovaném měření stejné filtrační jednotky.
A zadruhé tady platí určitý vztah mezi velikostí filtrační hodnoty a výsledným zvukem. Jinými slovy, co filtruje více nezajistí, že je zvuk připojené sestavy jednoznačně lepší. Když se překročí určitá mez, tak to začne zvuk už dusit.
Zarušení třívodičové rozvodné sítě je velmi komplexní záležitost, to není něco jako harmonické zkreslení u zesilovače například. Existuje tuším od ISOTEKU taková krabička s displejem, kterou používali jednu dobu na demonstraci funkčnosti svých produktů. Ten přístroj ale pracuje pouze s jednou složkou rušení, vůbec to nevyhodnocuje rušení mezi L a N proti ochrannému vodiči. Je to udělané aby to bylo co nejjednodušší, něco to ukazovalo a dokázalo to oslovit laickou veřejnost. Aby to bylo pořádně vypovídající, tak by se muselo udělat hodně specializované měření několika různých výrobků na jednom místě aby se dalo něco porovnat mezi sebou, ale i tak by to nebylo úplně košer, protože rušení je proměnné v čase, takže by se výsledky lišily i při opakovaném měření stejné filtrační jednotky.
A zadruhé tady platí určitý vztah mezi velikostí filtrační hodnoty a výsledným zvukem. Jinými slovy, co filtruje více nezajistí, že je zvuk připojené sestavy jednoznačně lepší. Když se překročí určitá mez, tak to začne zvuk už dusit.
Oni to pánové měřit neumí. Rozdíly jsou většinou až v pásmu nad 30kHz, na funkci slušně navrženého audio komponentu to nemá žádný vliv, hlavní je placebo efekt. Mozkový procesor je velká věc.T.Hresil píše: 22 kvě 2024 19:30 Budou k dispozici i grafy z reálných instalací?
- B. M. C. G.
Takže žádná filtrace nefunguje, nezlepší zvuk. Vse je pouze psychoakustika. To tu dlouho nebylo.PMA píše: 22 kvě 2024 21:34Oni to pánové měřit neumí. Rozdíly jsou většinou až v pásmu nad 30kHz, na funkci slušně navrženého audio komponentu to nemá žádný vliv, hlavní je placebo efekt. Mozkový procesor je velká věc.T.Hresil píše: 22 kvě 2024 19:30 Budou k dispozici i grafy z reálných instalací?
Tady máme důvod proč nelest na fóra.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Je to už takový folklor.
Jsem na audio fórech od roku 2003 a dvacet let nám PMA, BV a někteří další podobně smýšlející technici staré školy tvrdí, že na slušně navržený audio komponent nic kolem něj nemá žádný vliv.
Ale není to úplně tak jako před dvaceti lety, PMA už umí změřit vliv reprokabelů a když ty změny vidí na grafech, tak už je i slyší.
Takže jde to ztuha, ale posouvá se to.
Jsem na audio fórech od roku 2003 a dvacet let nám PMA, BV a někteří další podobně smýšlející technici staré školy tvrdí, že na slušně navržený audio komponent nic kolem něj nemá žádný vliv.
Ale není to úplně tak jako před dvaceti lety, PMA už umí změřit vliv reprokabelů a když ty změny vidí na grafech, tak už je i slyší.
Takže jde to ztuha, ale posouvá se to.
Nepopírám vliv filtrace, ale mám takovou šťouravou otázku:
Proč výrobci solidní (a kolikrát drahé a luxusní) techniky nedávají pořádnou filtraci rovnou do napájecího zdroje samotného komponentu, když to má přínos a smysl? Neargumentujte mi tím, že si tak generují další byznys, protože většina těchto výrobců filtrace nedělá a neprodává...
Proč výrobci solidní (a kolikrát drahé a luxusní) techniky nedávají pořádnou filtraci rovnou do napájecího zdroje samotného komponentu, když to má přínos a smysl? Neargumentujte mi tím, že si tak generují další byznys, protože většina těchto výrobců filtrace nedělá a neprodává...
jednoducho pretoze kazdy ma ine podmienky doma. niekomu treba silnejsiu filtraciu niekomu staci menej. teraz co maju robia vyrobcovia?! kazdemu zakaznikovi zmerat rusenie v sieti a prisposobit filtracnu zlozku v zosilnovaci, dacu a pod?! A druha cast tvojej otazky, ze preco to nevyrabaju? tak to neviem. treba sa opytat ich :-D.dvader píše: 23 kvě 2024 08:40 Nepopírám vliv filtrace, ale mám takovou šťouravou otázku:
Mono: Denon DA-309 10” + AT33Ann
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
SuT: Entre ET-100
Amp: Canor Virtus I4S
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Repro: STH12
Lista: SRS Power Socket 6
Stereo: Bokrand 12” + EMT JSD6G
SuT: Entre ET-100
Amp: Canor Virtus I4S
Sluchadla: Hifiman Arya Organic (in love)
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth
DAC: Topping DX5 II
Repro: STH12
Lista: SRS Power Socket 6
To s tím přizpůsobením má nějaké racio, nicméně velká část „problému“ je všude podobná a mohli by to výrobci řešit plošně.
Co by se třeba líbilo mě, kdyby se u dražších komponent ujal standard stejnosměrného napájecího vstupu několika málo vstupních napětí - a pak by jsme si kupovali standardní oddělené zdroje dle potřebného výkonu.
Tohle by byl pokrok! Ale na tom se asi výrobci nedohodnou... :-|
Co by se třeba líbilo mě, kdyby se u dražších komponent ujal standard stejnosměrného napájecího vstupu několika málo vstupních napětí - a pak by jsme si kupovali standardní oddělené zdroje dle potřebného výkonu.
Tohle by byl pokrok! Ale na tom se asi výrobci nedohodnou... :-|
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
U zesilovačů to jsou výjimky, ale u mnoha kvalitních předzesilovačů, přehrávačů a daců výrobci nějaké alespoň základní jednostupňové EMI filtry osazují. Stačí se podívat na fotky vnitřků přístrojů co jsou po netu a rozumět, tomu na co tam koukám. Někdy je filtr integrovaný přímo do těla vstupního napájecího konektoru a jindy je zvlášť u vstupu na plošném spoji zdroje. U zesilovačů to je o tom, že kvalitní proudově bohatě předimenzovaný filtr je rozměrově velký, takže se do zesilovače ani nemusí rozumně vejít.dvader píše: 23 kvě 2024 08:40 Nepopírám vliv filtrace, ale mám takovou šťouravou otázku:
Kvalitní filtr pro audio vyžaduje 2-4 filtrační stupně, proto jsou filtrační jednotky funkční i při připojení přístrojů které už mají jednostupňový filtr. Zvyšující se počet stupňů zvyšuje strmost a posouvá filtrační schopnost frekvenčně níž.
Nebylo by tedy žádoucí, kdyby konstruktéři filtrů dali zákazníkovi možnost si kombinovat zapnutí/vypnutí daných filtrů u filtračního zařízení podle místa instalace a hlavně podle vlastního uvážení?NA-Noble Audio píše: 23 kvě 2024 10:46 Kvalitní filtr pro audio vyžaduje 2-4 filtrační stupně, proto jsou filtrační jednotky funkční i při připojení přístrojů které už mají jednostupňový filtr. Zvyšující se počet stupňů zvyšuje strmost a posouvá filtrační schopnost frekvenčně níž.
Jak již bylo uvedeno, ne vždy je nejlepší nejsilnější intenzita útlumu atp...
Zkrátka dobrý univerzální filtr na všechna místa/instalace neexistuje.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
To na to koukáš hodně nezasvěceně. Bylo by to podobné, jako když výrobci DACů dávají na své výrobky možnost volby z mnoha digitálních filtrů a v praxi se pak ukáže, že nejlepší zvuk je pouze s jedním, možná dvěma z nich napříč všema uživatelama. Navíc u filtrace sítě to je technicky udělané jinak, takže se to nedá udělat obdobně přepínatelné.
Jednotky od výrobců, co vědí co a jak nejsou nastavené s přehnaným utlumem, je to jinak než si to představuješ.
Jednotky od výrobců, co vědí co a jak nejsou nastavené s přehnaným utlumem, je to jinak než si to představuješ.
No... Co na to napsat...
Snad jen, že když se chce, všechno jde a jinak se dá argumentovat čímkoliv.
Samozřejmě, že je jen na výrobci, jaké možnosti svému výrobku dá.
Ohledně mého zasvěcení napíšu jen tolik, že vím, jaký je rozdíl mezi digitálním zpracováním a blokovým zapojením filtru sítě.
Snad jen, že když se chce, všechno jde a jinak se dá argumentovat čímkoliv.
Samozřejmě, že je jen na výrobci, jaké možnosti svému výrobku dá.
Ohledně mého zasvěcení napíšu jen tolik, že vím, jaký je rozdíl mezi digitálním zpracováním a blokovým zapojením filtru sítě.
Audio-gd do svých výrobků dává regenerative power suply
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
@NA: Já mám otázku k filtracím spíše praktickou - dávám to takto veřejně, třeba se k tomu ozve "hlas lidu" :smile:
Jako obývakový hifista mám pořád problém s místem. Napájecí kabely bývají zhusta dost tuhé a tak design napájecí jednotky, kdy se napájecí kabely zapichují do zásuvek na straně filtrační jednotky HORIZONTÁLNĚ jsou pro mne zcela nepoužitelné. Navíc tam dochází k výraznějšímu tlaku na samotnou zásuvku, kdy je těžší kabely nutno podkládat...
Takže se chci zeptat, zda jsi uvažoval o designu, který by umožnil zapojení kabelů VERTIKÁLNĚ, tedy do horní strany přístroje?
V naprosto ideálním případě by byla ještě byla možnost samotný kabel nad zásuvkou (cca 10-15 cm) fixovat, aby samotný kontakt vidlice a zásuvky nepodléhal přílišným bočním tlakům.
Jako obývakový hifista mám pořád problém s místem. Napájecí kabely bývají zhusta dost tuhé a tak design napájecí jednotky, kdy se napájecí kabely zapichují do zásuvek na straně filtrační jednotky HORIZONTÁLNĚ jsou pro mne zcela nepoužitelné. Navíc tam dochází k výraznějšímu tlaku na samotnou zásuvku, kdy je těžší kabely nutno podkládat...
Takže se chci zeptat, zda jsi uvažoval o designu, který by umožnil zapojení kabelů VERTIKÁLNĚ, tedy do horní strany přístroje?
V naprosto ideálním případě by byla ještě byla možnost samotný kabel nad zásuvkou (cca 10-15 cm) fixovat, aby samotný kontakt vidlice a zásuvky nepodléhal přílišným bočním tlakům.
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
O takovém provedení jednotky jsem neuvažoval, nevnímám k tomu důvod, jsi první kdo něco takového řeší a dostalo se to ke mě.
Občas nějaký exotický a většinou nechutně drahý kabel je hodně tuhý, ale většina včetně těch mých jsou v pohodě. Nemám ambice vymýšlet řešení pro takovéto krajní situace.
Upřímně si nemyslím, že toto vlákno by mělo poskytnout nějaký větší prostor pro řešení této obecné záležitosti nad rámec mé odpovědi pro Tebe.
Díky za pochopení.
Občas nějaký exotický a většinou nechutně drahý kabel je hodně tuhý, ale většina včetně těch mých jsou v pohodě. Nemám ambice vymýšlet řešení pro takovéto krajní situace.
Upřímně si nemyslím, že toto vlákno by mělo poskytnout nějaký větší prostor pro řešení této obecné záležitosti nad rámec mé odpovědi pro Tebe.
Díky za pochopení.
V pohodě, děkuji za odpověď
Jen mne zajímalo, jestli podobnou obtíž s prostorem do hloubky nemá více lidi a jestli to s Tebou neřešili...
Jen mne zajímalo, jestli podobnou obtíž s prostorem do hloubky nemá více lidi a jestli to s Tebou neřešili...
ethernet swith LHY Audio (AS-6, SW10PRO) + PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Představuji novou variantu napájecího kabelu Zephyr, jde o vylepšenou verzi "N" s označením "N2"
Zvuk se posunul k větší transparentnosti.
Cena zůstává pod šest tisíc za délku 1,5m.
Zvuk se posunul k větší transparentnosti.
Cena zůstává pod šest tisíc za délku 1,5m.
- B. M. C. G.
Docela by me zajímalo proč výrobce/prodejce který slyší i trávu růst, nebo si to jen myslí, se zasekl na své střední třídě sestavy. V kabelech jsou údajně velké rozdíly ve zvuku, jeho filtrace nemá asi konkurenci, dle toho co tu pořád tlačí za rozumy a názory, ale v el a bednach se zasekl. To jako tam uz nemá cenu postupovat dál? Nebo ti to jen takto stačí? Co jsi to za audiophila když ti stačí nizce rozlisujici sestava? A přesto tvrdíš za na ni slyšíš rozdíl v kabelech? :-? :-@
Odříkaného chleba největší krajíc co? :mrgreen:
Myslím ze je to pouze byznys, a kvalita zvuku, natož nějaká hudba te vůbec nezajímá. Ale třeba se pletu. :???:
Odříkaného chleba největší krajíc co? :mrgreen:
Myslím ze je to pouze byznys, a kvalita zvuku, natož nějaká hudba te vůbec nezajímá. Ale třeba se pletu. :???:
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Moje sestava je na takové úrovni, že mě na ní jako náročného audiofila baví poslouchat muzika a umožňuje mi dobře slyšet rozdíly ve zvuku a tedy na ní mohu vyvíjet a ladit mé výrobky. Nevím co víc bych si měl přát, mě audiofilní neuróza nesužuje.
- Mark Levinson
- Administrátor
O tom jestli je výrobek kvalitní a prodejně úspěšný přece rozhoduje trh a ne jeden zklamaný posluchač notabene když to chce na sílu vykřičet do světa.
B.M.C.G., sdílení svých zkušeností s výrobky NA je jedna věc, ale prosazování univerzální pravdy, že tyto výrobky nejsou obecně funkční je už za hranou věrohodnosti Tvých tvrzení. Nakonec i já znám mnoho spokojených uživatelů filtrace NA, stejně jako ty, kterým filtrace nefungovala jak by si představovali nebo měli prostě vyšší nároky a poohlídli se ve vyšší cenové relaci.
Jak říká kolega, jeden má rád černou jiný zase blond, ale proč bych měl někomu hanit tu jeho volbu?
B.M.C.G., sdílení svých zkušeností s výrobky NA je jedna věc, ale prosazování univerzální pravdy, že tyto výrobky nejsou obecně funkční je už za hranou věrohodnosti Tvých tvrzení. Nakonec i já znám mnoho spokojených uživatelů filtrace NA, stejně jako ty, kterým filtrace nefungovala jak by si představovali nebo měli prostě vyšší nároky a poohlídli se ve vyšší cenové relaci.
Jak říká kolega, jeden má rád černou jiný zase blond, ale proč bych měl někomu hanit tu jeho volbu?
Mark Levinson
- B. M. C. G.
V pořádku. HIFI je hodně o víře, ja o svoji uz dávno přišel. Člověk pak dost ušetří. Stačí prozřít.
NA. V kolika letech jsi poprvé pořídil, nebo slyšel pozitivní vliv napajeciho kabelu na zesilovači? U mě to bylo v 16ti letech na moji první stereo sestavě, a na cajovem zesilovači Denon PMA1500 AE, vliv byl naprosto jasný.
Přesto se mi tenkrát rádoby hifisti smáli a měli me za blázna. Když jsem svoji zkušenost publikoval. Paradoxní je ze to byli i někteří zdejší hifisti, kteří se nakonec sestavou dostali na nějakou úroveň, a sami si stinene kabely koupili.
NA. V kolika letech jsi poprvé pořídil, nebo slyšel pozitivní vliv napajeciho kabelu na zesilovači? U mě to bylo v 16ti letech na moji první stereo sestavě, a na cajovem zesilovači Denon PMA1500 AE, vliv byl naprosto jasný.
Přesto se mi tenkrát rádoby hifisti smáli a měli me za blázna. Když jsem svoji zkušenost publikoval. Paradoxní je ze to byli i někteří zdejší hifisti, kteří se nakonec sestavou dostali na nějakou úroveň, a sami si stinene kabely koupili.
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom, že si myslíš, že jen Ty jsi prozřel a Tvé zkušenosti jsou všeobecně platné a nadřazené těm ostatním.
A druhý problém je, jakým stilem píšeš.
K Tvému dotazu, i když nevím kam tím míříš, ale není pochyb, že jsi v našem společném koníčku rozhodně srdcař, a žiješ tím podobně jako já, a na v klidu položenou otázku je slušnost odpovědět.
Tak to jsi tak o generaci mladší, v mých šestnácti letech žádné audio speciály v napájecích kabelech neexistovaly, u nás byl socialismus.
Poprvé jsem si ověřil slyšitelnost linkových a repro kabelů někdy kolem roku 1995. U napájecích kabelů to bylo tak o deset let později.
A že se Ti někteří tenkrát smáli?
Mě se na vedlejším fóru vysmívají dodones.
I dnes je na audio fórech stále velké množství lidí, kteří se vysmívají tvrzením o vlivu napájecích kabelů. Dokonce se podobně staví i ke kabelům linkovým a repro, nebo alespoň jejich vliv označují za nevýznamný.
Jsou to buď technokratičtí technici, protože jejich měřící metody nedokážou odhalit rozdíly, a pak ti, co své dogma jednoduše postavili na základní fyzice ze ZŠ a vlastní zkušenost s kabelama si neudělali, nebo slyšené rozdíly při případném testu označili za pouhé zdání.
Takže za mě jsou slyšitelné rozdíly mezi veškerou kabeláží co se v audiu používá, a dokonce i v podložkách pod komponenty. I to jsem si před lety otestoval a potvrzuje mi to mnoho lidí okolo.
K Tvému dotazu, i když nevím kam tím míříš, ale není pochyb, že jsi v našem společném koníčku rozhodně srdcař, a žiješ tím podobně jako já, a na v klidu položenou otázku je slušnost odpovědět.
Tak to jsi tak o generaci mladší, v mých šestnácti letech žádné audio speciály v napájecích kabelech neexistovaly, u nás byl socialismus.
Poprvé jsem si ověřil slyšitelnost linkových a repro kabelů někdy kolem roku 1995. U napájecích kabelů to bylo tak o deset let později.
I dnes je na audio fórech stále velké množství lidí, kteří se vysmívají tvrzením o vlivu napájecích kabelů. Dokonce se podobně staví i ke kabelům linkovým a repro, nebo alespoň jejich vliv označují za nevýznamný.
Jsou to buď technokratičtí technici, protože jejich měřící metody nedokážou odhalit rozdíly, a pak ti, co své dogma jednoduše postavili na základní fyzice ze ZŠ a vlastní zkušenost s kabelama si neudělali, nebo slyšené rozdíly při případném testu označili za pouhé zdání.
Takže za mě jsou slyšitelné rozdíly mezi veškerou kabeláží co se v audiu používá, a dokonce i v podložkách pod komponenty. I to jsem si před lety otestoval a potvrzuje mi to mnoho lidí okolo.
od B. M. C. G. » ned 04. srp 2024 22:42:40 ... ty s někým závodíš? .............. Pavle obdivuju tvoji trpělivost
McIntosh MA352,DAC Casea Lynx 2020,CD Canor 1.10,repro-DIY 3,5p (CZ),kabely - Roth,AAI,Synergistic Research,RDAcoustic,Heavens Gate Audio Ultra extreme gen II
- B. M. C. G.
No vidíš, ja si to poprvé ověřil u napájecich kabelu v roce 2002. Byl to kabel Vincent premium. Fungoval dobře i u Subb. Ale stejně si stojím za tím ze ne vše jde slyšet, a ne vse funguje. V tvém případě jako firmě, musí fungovat a slyšet být vše... I když to vnímám jinak.NA-Noble Audio píše: 07 srp 2024 13:37 Problém je v tom, že si myslíš, že jen Ty jsi prozřel a Tvé zkušenosti jsou všeobecně platné a nadřazené těm ostatním.
Na vedlejším fóru jsem to chvíli sledoval, ale bylo mi nejak zle, tak jsem to přestal číst. Tam uz hifiste nejsou, az na cca dve tři výjimky.
- B. M. C. G.
O tom nic nevím. Pouze me rozčiluje když stále někdo píše něco co není pravda. I když se takto nazira i na mě. :-?Horizon píše: 07 srp 2024 14:06 od B. M. C. G. » ned 04. srp 2024 22:42:40 ... ty s někým závodíš? .............. Pavle obdivuju tvoji trpělivost