Pavel M. píše: ↑18 lis 2023 16:16
dvader píše: ↑16 lis 2023 07:14
Ale kdo by si chtěl doma kolem dokola točit těch dvacet, třicet filmů, které fakt stojí za to… :lol:
Přesně!
Mám sice kolem stovky oblíbených filmů a dokumentů... Ale aby se snoubil kvalitní scénář, režie, herecké výkony a
zvuk, je to jen pár snímků.
Audiovizuální zážitek je pak úžasný, ale mít na to extra kinomístnost..? :-?
Dufam, ze sa Luikas nenahneva, ze sa mu to tu zvrtlo na diskusiu o AV ako takom.
Ja myslim, ze to je prave naopak [podobne ako zo stereom] - ked mas raz kvalitny aparat, tak tych filmov/serialov/koncertov, ktore su uzasny zazitok nie je niekolko, ale zrazu su ich stovky/tisice. To ci separatna kinomiestnost - to uz je na kazdom, da sa urobit dobre kino aj v obyvacke [pravda skor v dome ako v panelaku] a vie to byt este drahsie, ked to ma aj nejako vyzerat.
Z vlastnej skusenosti - ked mas raz doma obraz porovnatelny s kinom a zvuk lepsi ako v kine - tak aj tie serialy na Netflixe zrazu dostanu uplne inu dimenziu. bez srandy - minule som si pozrel Better Call Saul - a to bol uplny masaker, zazitok nedosiahnutelny na TV so soundbarom. Toto je len provnanie 85 palcovej telky voci 120 palcovemu platnu - tych 120 palcov je optimum na cca 3.2-3.8 metrov vzdialenost.
screen compare.JPG
A to uz vobec nehovorim o zvuku - vobec nejde len o suby a tak - ale spickovy multikanal da ten zvuk na kvantovo inu uroven, kde sa vzdy len potvrdi, ze polka zazitku z filmu je zvuk. Velmi vela filmov/serialov je zvukvo uplne excelentnych - tak ze ked ma nieco oslovi, casto zavriem oci a film len pocuvam - za tebo ticho v dialke prejde auto, je sprava pocut nejaky tlmeny rozhovor, prsi, pocut ako kvapky padaju na zem a nad tebou buchocu o strechu, proste realna zvukova scean, do ktorej su zasadene krystalovo ciste dialogy alebo akcia bez kompresie zvuku.
Treba pocut, mna to bavi stale viac a viac. Preto kupujem napriklad koncertne BluRaye vsetkeho co sa pohne - a ten zazitok je velmi velmi blizko realu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MartinLogan Renaissance, Illusion C34, 6xKocour 2W, 7xML 2W, Subs 8x18in B&C Ipal. Trinnov Amplitude 8&8M
Trinnov Altitude 32-24/LINN Selekt&Akurate, Epson QB100 Platno 124in, Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.